• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.05.2024

10:13

NAVUKO IH KURTI KO MLADE BABUNE! Slučaj "Eskobar": Kako su hejteri ponovo ispali glupi u društvu!

Tanjug / Ata

Politika

NAVUKO IH KURTI KO MLADE BABUNE! Slučaj "Eskobar": Kako su hejteri ponovo ispali glupi u društvu!

Podeli vest

Dežurni hejteri koji na svakom mestu i u svakoj prilici napadaju sopstvenu državu i predsednika Srbije Aleksandra Vučića po ko zna koji put nisu propustili priliku da ispadnu glupi u društvu, pošto su poverovali i brže bolje potrčali da komentarišu besprizornu podmetačinu i prljavi propagandni trik Prištine i Aljbina Kurtija.

O čemu se radi?

Takozvani nezavisni medij "Frontlajner", sa sedištem u Velikoj Britaniji, ali koji radi za interese Prištine i lažnog premijera Aljbina Kurtija, objavio je tekst da je zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju i izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar smenjen i to zbog toga što je navodno primao pare od zvaničnog Beograda.

Lažnu vest, kako će se ispostaviti, lansirao je Vudi Džumšiti, glavni urednik Frontlajnera, koji je ničim dokazanu tvrdnju o Eskobarovoj korumpiranosti iskoristio kako bi plasirao tezu da je zbog toga Amerikanac pristrasan i da favorizuje interese Beograda u dijalogu sa Prištinom.

Foto: Printskrin

 

 

Hejteri bliski opoziciji upecali su se na ovu Kurtijevu udicu i odmah krenuli sa brutalnim udarima na Beograd.

Među prvima se javila novinarka Biljana Lukić, koja je na Iks profilu napisala:

- Uvek se kladi na pogrešnog konja, "zato što je pametan". Najslađe su "finansijske veze izmedu Eskobarove porodice i srpskih državnih organa", mrze ga neprijatelji... - napisala je ona ne propuštajući priliku da seiri nad navodnim nečasnim radnjam u kojima je navodno uhvaćen državni vrh Srbije.

 

 

 

Iako joj je Dragan Šutanovac ukazao da je reč o lažnoj vesti i spinu Prištine, ona je ostala pri svom.

 

 

 

Foto: printscreen

 

 

U istom tonu oglasio se i ideolog opozicije Slobodan Stupar.

- Portal FRONTLINER_UK prenosi, pozivajući se na nekoliko izvora u Vašingtonu, da je Gabrijel Eskobar smenjen sa funkcije izaslanika za Balkan zbog sumnji da je izmedju ostalog dobijao pare i od vlasti u Beogradu! ( dubokomerazočarao ) - napisao je on.

 

 

Šta je istina?

Ovim povodom oglasio se i Stejt department je demantovao rezolutno demantovao sve navedene tvrdnje.

Portparol Stejt departmenta je, u odgovoru na pitanje Tanjuga da li može da potvrdi vest koju je objavio portal Frontlajner da je Eskobar razrešen dužnosti, istakao da su navodi urednika portala Frontlajn Vudija Džimšitija lažni i  da Eskobar nije razrešen sa funkcije. 

- Sve karijerne diplomate u inostranstvu rotiraju se svake jedne do četiri godine, što je redovna praksa. Kao diplomatski službenik, Eskobar je na svojoj sadašnjoj funkciji bio tri godine, a trebalo bi da pređe na svoj sledeći zadatak u narednim nedeljama. Do zakazane tranzicije, on ostaje na dužnosti zamenika pomoćnika sekretara u kancelariji za evropska i evroazijska pitanja, kao i specijalnog izaslanika za pitanja zapadnog Balkana - navedeno je u odgovoru Stejt departmenta Tanjugu.

Foto: EPA

 

 

Stejt deparment ističe da je Džimšiti nedavno dao niz izjava o Eskobaru koje su "proverljivo lažne". 

- Uprkos tome što Džimšiti tvrdi suprotno, supruga zamenika pomoćnika sekretara Eskobara nikada nije dobila sredstva od Ministarstva spoljnih poslova Srbije. Takođe, zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara nema bilo kakve porodične veze sa navodnim partnerom u teksaškoj advokatskoj firmi 'McGinnis Lochridge LLP - ističu u  Stejt deparmentu.

Dodaju da je neodgovorno objavljivati takve neistine i neosnovane glasine, kao i da dezinformacije predstavljaju izuzetnu pretnju za demokratska društva, truju društveni diskurs, pogoršavaju podele i predstavljaju pretnju po nacionalnu bezbednost SAD i njihovih saveznika i partnera.

- Sjedinjene Američke Države snažno podržavaju dijalog uz podršku EU kao put za postizanje mirnog i produktivnog odnosa između Kosova i Srbije. U potpunosti smo usklađeni sa našim evropskim partnerima i nastavićemo da igramo aktivnu ulogu u podršci dijalogu - poručuju iz Stejt departmenta.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Nacizam menja ruho i pretvara se u talog autošovinizma! Nemačka je uništila tradicionalnu porodicu! (VIDEO)
Live TV

Nacizam menja ruho i pretvara se u talog autošovinizma! Nemačka je uništila tradicionalnu porodicu! (VIDEO)

Od izlaska Velike Britanije iz EU mislili smo da će ova organizacija ojačati sebe. Od olaska Angele Merkel Evropa je došla na granicu rasula. U emisiji "Rat uživo" gosti su bili Dragan Vasiljković iz fondacije Kapetan Dragan i Mihajlo Olujić, geopolitički analitičar. Uživo u program javio se i novinar Vladimir Vidić, kao i novinar Dejan Jelača i dopisnik TV Informera Lazar Stević.

18.05.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12