• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.05.2024

22:36

Opoziciji su kokarda i petokraka isto! Koalicija bez programa broji dane do glasanja o sramnoj rezoluciji! (VIDEO)

Aleksandar Jovanović Cile

Live TV

Opoziciji su kokarda i petokraka isto! Koalicija bez programa broji dane do glasanja o sramnoj rezoluciji! (VIDEO)

Podeli vest

Raskol i ideološku kontradiktornost domaće opozicije i druge aktuelne teme, komentarisali su gosti Info večeri, narodni poslanik Milovan Drecun i šefica delegacije Srbije u PSSE Biljana Pantić Pilja.

Narodni poslanik Milovan Drecun istakao je da su pojedini američki pravni timovi tvrdili da u Srebrenici nije bilo genocida iz razloga što je 22 hiljade žena bezbedno sklonjeno sa lica mesta.

- U opoziciji imate samo rušilačke namere i to je veliki problem. Đilas vidi da ne može da koristi one koje je do juče vezivao novcem, ali skrećem pažnju na Savu Manojlovića sa "Proglasom", jer mislim da tu postoji neka kombinacija sa Zapadom da on postane potencijalni novi lider opozicije. Američki pravni timovi su tvrdili da u Srebrenici nije bilo genocida, jer je 22 hiljade žena prebačeno van teritorije i da je Ratko Mladić lično ulazio u autobuse i govorio da im je garantovan siguran prelaz na bošnjačku teritoriju. Amerikanci su angažovali nekog pravnika koji je napravio termin "lokalni genocid" kako bi nategli tu priču. Time se termin genocid kompromituje, međutim SAD može da računa na 32 glanice NATO i 36 njenih partnerskih zemalja, što nije najvedrija prognoza. Ovaj pritisak Zapada je usmeren prema politici Beograda i Banja Luke, kojoj zameraju što je otvoreno protiv članstva BiH u NATO i zbog toga žele da je obrišu ovom rezolucijom o Srebrenici - rekao je Drecun.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

 

Šefica delegacije Srbije u PSSE Biljana Pantić Pilja naveo je da Sava Manojlović ne govori o KiM nego o ambroziji i kanalizaciji kako bi opravdao finansije koje mu stižu iz inostranstva.

- Drago mi je što se opozicija nalazi u parlamentu, jer sada narod može da vidi kakvi su. Miloš Jovanović, Bora Novaković i Marinika Tepić su zajedno na izborima i kod svih njih možete primetiti petokraku i kokardu zajednu pa se neke patriote udružuju sa onima koji su protiv gradnje crkava u Novom Sadu. Ne daj bože da osvoje većinu,. jer nijedna njihova stranka neće moći da formira odborničku grupu. Sava Manojlović je rekao da bi se bavio kanalizacijom i ambrozijom, a ne KiM da bi nekako opravdao novac koji prima, jer ne sme da kaže da je otvoreno za nezavisno Kosovo. Marinika i Čanak su tzakođe zajedno na listi i građanima je svega dosta - rekla je Pantićeva.

 

Celu emisiju možete pogledati u videu:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Susret "jegulje" i "meduze"! Ovako je izgledala poseta našeg državnog vrha Hitlerovoj Nemačkoj! (VIDEO)
Srbija

Susret "jegulje" i "meduze"! Ovako je izgledala poseta našeg državnog vrha Hitlerovoj Nemačkoj! (VIDEO)

Poseta kneza Pavla Karađorđevića Berlinu 1. juna 1939. godine nekome sa strane mogla je izgledati kao potpuni diplomatski uspeh Hitlerove Nemačke. Nacisti su priredili veliku vojnu paradu, kancelar i jugoslovenski namesnik smeškali su se jedno drugom, a razmenjene su i uljudne reči hvala za oba naroda. Ipak, “iza kulisa” stvari su izgledale mnogo drugačije…

01.06.2024

09:00