• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

07.05.2024

11:55

Zapad sada definitivno zna na čemu je sa Putinom! Ova poruka na inauguraciji sve govori! (FOTO)

profimedia

Vesti

Zapad sada definitivno zna na čemu je sa Putinom! Ova poruka na inauguraciji sve govori! (FOTO)

Podeli vest

Predsednik Rusije Vladimir Putin obratio se građanima po stupanju na predsedničku dužnost i poručio da će narod sam odlučivati o budućnosti zemlje. Zahvalio je na poverenju koje mu je ukazano.

Zahvalio je građanima u svim regionima, kao i onima na istorijskim teritorijama koji su odbranili svoje pravo da budu deo Rusije i svima koji se bore za Rusiju, za poverenje koje su mu ukazali i podršku.

- U ovim svečanim i odgovornim trenucima stupanja na dužnost predsednika, želim da iskreno zahvalim građanima Rusije u svim regionima naše zemlje, stanovnicima naših istorijskih zemalja koji su branili pravo da budu sa Otadžbinom, želim da se poklonim našim herojima, učesnicima specijalne vojne operacije i svima koji se bore za otadžbinu. Još jednom hvala na ukazanom poverenju i podršci - rekao je on.

- Obraćam se svakom građaninu Rusije. Samo što sam izgovorio zakletvu, a tu je suština predsedničke funkcije - služiti narodu i štititi Rusiju, to je čast, obaveza i sveti dug - rekao je on i poručio građanima da će o sudbini zemlje odlučivati oni sami.

Kako je istakao, uveren je da će zemlja na dostojanstven način preživeti težak period i postati još jača.

- Uveravam vas da će i ubuduće interesi, bezbednost naroda Rusije za mene biti iznad svega - rekao je Putin i dodao da se veliki ciljevi mogu ostvariti samo zajedno sa narodom.

Rezultati njegovog rada u okviru novog predsedničkog mandata zavisiće od jedinstva čitavog društva, naglasio je Putin i dodao da će činiti sve što je u njegovoj moći da opravda poverenje Rusa.

 

Jedinstvo 

- Naglašavam: rezultati tog rada će presudno zavisiti od našeg jedinstva, od zajedničke težnje da radimo na korist domovine, da je branimo i da ulažemo maksimalne napore - uveren je Putin.

On je dodao da je neophodno osigurati da se nastavi razvoj zemlje u narednim decenijama, odgajiti i vaspitati mlada pokoljenja koji će jačati moć Rusije.

- Moramo da osiguramo da se pouzdano nastavi razvoj zemlje u decenijama koje slede, da odgajimo i vaspitamo mlada pokoljenja koja će jačati moć Rusije, razvijati našu državnost u čijoj osnovi je međunacionalna sloga, očuvanje tradicija svih naroda koji žive u Rusiji - istakao je predsednik.

Zapad

Kako je rekao, Rusija ne odbija dijalog sa Zapadom.

- Mi ne odbijamo dijalog sa zapadnim državama. Izbor je njihov: da li i dalje nameravaju da koče razvoj Rusije, da nastave politiku agresije, pritisak na našu zemlju koji ne prestaje godinama ili će tražiti put ka saradnji i miru - naglasio je Putin.

Rusija je, prema njegovim rečima, spremna da jača dobre odnose sa većinom sveta.

- Bili smo, a i sada smo otvoreni za jačanje dobrih odnosa sa svim zemljama koje u Rusiji vide pouzdanog i poštenog partnera. I to je zaista većina u svetu - naveo je on.

Putin je završio govor rečima da je uveren u pobedu Rusije.

- Mi smo jedinstven i veliki narod. I zajedno ćemo savladati sve prepreke, ostvariti sve što smo zamislili. Zajedno ćemo pobediti - zaključio je Putin.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Ubica Danke Ilić ostavio jednu stvar na majčinom grobu! Niko ne zna šta je hteo da poruči, a zakleo se jednoj osobi da će je poslušati
Hronika

Ubica Danke Ilić ostavio jednu stvar na majčinom grobu! Niko ne zna šta je hteo da poruči, a zakleo se jednoj osobi da će je poslušati

Na novom Zlotskom groblju na sahrani Svetlane Dragijević je bio prisutan osumnjičeni za ubistvo male Danke Ilić, Dejan Dragijević i suprug Radoslav, pod policijskom pratnjom. Oni su dovedeni na sahranu Svetlane Dragijević. Sa lisicama na rukama, ova dvojica su izvedena iz policijske marice pred okupljene, što je izazvalo različite reakcije kod prisutnih. Malobrojni očevidci su primetili da je Dejan Dragijević, uprkos situaciji u kojoj se nalazi, delovao sasvim normalno i opušteno.

19.05.2024

12:40

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12