• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. R.

07.05.2024

13:51

Tuga u porodici Borjan! Snežana se obratila hrvatskim medijima! (FOTO)

Ata/Informer

Fudbal

Tuga u porodici Borjan! Snežana se obratila hrvatskim medijima! (FOTO)

Podeli vest

Štefica Borjan, baka golmana Crvene zvezde Milana Borjana, preminula je u Hrvatskoj u 85. godini, a unuk i njegova supruga Snežana javno su pokazali koliko tuguju zbog ovog gubitka.

Utučeni Borjan oglasio se na svom Instagram profilu zbog smrti bake o kojoj su prethodnih godina hrvatski mediji često pisali, jer je umela da kritikuje reprezentativca Kanade zbog priča o ratu i Kninu.

Naime, ona mu je zamerala što u javnosti govorio o "Oluji", padu Krajine i teškom detinjstvu, pa ne čudi što se tamošnji portali i u ovim teškim momentima za porodicu Borjan i sada bave Šteficinim izjavama .

 

Foto: printscreen

 

 

- Naravno da sam ljuta, neka je primio četiri gola za Kanadu, šta ću mu ja? Je l sam mu ja kriva? On nije rekao ništa naročito, samo da je rođen u Kninu. I da voli, kako se kaže to... Krajinu, je*ala ga Krajina. Ja sam bila odmah ljuta, šta spominješ Krajinu? Baba ti je Hrvatica, a tata napola Srbin i napola Hrvat. Nema u familiji neke mržnje, niko nikoga ne mrzi i niko nikoga ne prezire - rekla je Štefica svojevremeno.

 

 

Foto: printscreen

 

 

Upravo zbog medija oglasila se i Milanova supruga Snežama, koja je imala jasnu poruku za novinare u Hrvatskoj.

"Počivaj u miru baka Štefice. A hrvatski novinari i mediji da puste porodicu na miru da ožale majku, baku, prabaku... Samo malo ljudske i novinarkse etike, molim vas" piše na Snežinom Instagram storiju uz bakinu sliku.

Inače, jedan od najčitanijih tamošnjih portala, koje je Milanova žena tagovala, objavio je ovu vest uz naslov:

"Umrla Štefica Borjan, baka golmana koji je razbesneo Hrvate: ‘Spominješ Krajinu, a baba ti je Hrvatica‘.

Foto: Starsportphoto

 

 

 

 Podsetimo, Štefica je svojevremeno govorila i o napuštanju Knina.

- Mi smo za Beograd otišli u kombiju, a Audi kojeg smo ostavili su nam posle ukrali. Kakvi traktori, kakve gluposti. Borjani su uvek bili gospoda. Mi nikada ne govorimo što je nama zapaljeno i uništeno. Rat ne donosi nikome ništa dobrog, zato sam ja rekla 'Je*ala ga Krajina', misleći zapravo - jebo ih rat. Milan je uprkos ratu imao lepo detinjstvo dok nisu otišli iz Knina. Najpre za Beograd, a onda nakon pet godina i u Kanadu. Ja u tu Kanadu nisam htela da idem s njima, vratila sam se u moje Kričke jer mi se ni u Beogradu nije baš nešto previše sviđalo. Moj Boško, Milanov otac, bio je sjajan golman, trebalo je da potpiše za Hajduk. Branio je fenomenalno za DOŠK dugi niz godina... Šta se tu ima koga tužakati, on je rekao svoje gluposti, ovi na stadionu svoje i neka na tome završi. Ne znam koliko ću ja još živeti, ali živeti treba sa što više zadovoljstva i što manje mržnje -  govorila je pokojna Štefica.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Ubica Danke Ilić ostavio jednu stvar na majčinom grobu! Niko ne zna šta je hteo da poruči, a zakleo se jednoj osobi da će je poslušati
Hronika

Ubica Danke Ilić ostavio jednu stvar na majčinom grobu! Niko ne zna šta je hteo da poruči, a zakleo se jednoj osobi da će je poslušati

Na novom Zlotskom groblju na sahrani Svetlane Dragijević je bio prisutan osumnjičeni za ubistvo male Danke Ilić, Dejan Dragijević i suprug Radoslav, pod policijskom pratnjom. Oni su dovedeni na sahranu Svetlane Dragijević. Sa lisicama na rukama, ova dvojica su izvedena iz policijske marice pred okupljene, što je izazvalo različite reakcije kod prisutnih. Malobrojni očevidci su primetili da je Dejan Dragijević, uprkos situaciji u kojoj se nalazi, delovao sasvim normalno i opušteno.

19.05.2024

12:40

Planeta

Crne vesti za Zelenskog stigle iz SAD! Gotov je?! Sve se rešava 20. maja!
Planeta

Crne vesti za Zelenskog stigle iz SAD! Gotov je?! Sve se rešava 20. maja!

Ako Zelenski ostaje na funkciji, on će biti podložan optužbama da je iskoristio rat da podriva demokratiju tako što je preuzeo kontrolu nad medijima, sklanjajući svoje kritičare i rivale i uzdižući svog "prijatelja", Andrij Jermaka, iznad karijernih državnih službenika i diplomata, piše Vašington Post.

19.05.2024

10:00

Sukobi u centru Tel Aviva! (VIDEO)
PROTEST

Sukobi u centru Tel Aviva! (VIDEO)

Izraelska policija je upotrebila vodene topove i rasporedila konjičke jedinice kako bi rasterali pripadnike protest u Tel Avivu, organizovane protiv vlade i u znak podrške oslobađanju talaca iz Pojasa Gaze. Miting je bio praćen sukobima sa snagama za sprovođenje zakona, kao i hapšenjima.

19.05.2024

10:20

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12