• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

25.03.2024

12:24

KOLUMNA DRAGUTINA MATANOVIĆA: Zasedanje Skupštine i politika toalet papira prozapadne opozicije

Zoran Sinko

Kolumne

KOLUMNA DRAGUTINA MATANOVIĆA: Zasedanje Skupštine i politika toalet papira prozapadne opozicije

Podeli vest

Juče je obeleženo 25 godina od NATO agresije. 19 najmoćnijih zapadnih zemalja 78 dana su bombardovali Srbiju krstarećim raketama, ubijajući vojnike, policajce, nevine civile i decu, uništavajući mostove, puteve, industrijske objekte, škole, vrtiće, bolnice i spomenike kulture.

Za NATO nisu postajali međunarodno pravo i UN, a cilj je bio otimanje KiM od Srbije. Posle 25 godina njihovi „poslovi“ su još nezavršeni, jer im kosovsko čedo nije dobilo stolicu u UN. Danas su njihove političke krstareće rakete prozapadna opozicija - Đilasova koalicija i stranka Miloša Jovanovića. Oni zajedno treba da im omoguće da se Aleksandar Vučić ukloni sa vlasti i na taj način otvori put za definitivno priznanje Kosova od strane Srbije.

Zato je zasedanje novog saziva Skupštine Srbije bilo ispunjeno haosom, vikom, ustajanjem poslanika prozapadne opozicije sa poslaničkih mesta i kidisanjem na govornicu. Na izuzetno pristojnog čoveka Stojana Radenovića, predsedavajućeg Narodne Skupštine, koji je četiri godine zaredom na listi 100 najuticajnih naučnih umova u oblasti matematike u svetu, verbalno i fizički su nasrtali. Marinika mu je poručivala da ne čuje na levo uvo, Zdravko Ponoš mu pretio prstom, ponavljač Aleksić iz Trstenika se fizički zaleteo na profesora Radenovića, da bi mu Borislav Novaković, trčeći ka njemu, vikao da ide kući. Vrhunac opozicionog primitivizma su reči bitange Parandilovića, koji je divljački zaurlao na profesora Radenovića: „Nisam te ništa pitao stari! Reč da nisam čuo odatle.“ Poslanik bez elementarnog kućnog vaspitanja koji je „pohađao Visoku poslovno-tehničku školu u Užicu“, drznuo se da urla i zapušava usta akademiku Stojanu Radenoviću – koji je doktorirao čitavih deset godina pre nego što se bahati Parandilović i rodio! Takve Zapad želi da vladaju ovom zemljom.

Kulminacija besprizornosti prozapadne opozicije je gađanje Ane Brnabić i drugih toalet papirom. Rolne toalet papira prekrile su Skupštinu, remek delo arhitekture čija je izgradnja završena 1936. godine. Toalet papir politika opozicije je odraz njene političke bezidejnosti i nemoći. A odakle im toalet papir za ovaj performans? Pokrali su iz skupštinskih prostorija! Na bezbedonosnim kamerama vidi se snimak nekoliko opozicionara kako trče skupštinskim hodnikom sa ukradenim toalet papirom, a pojedini se osvrću u strahu da ih neko ne uhapsi. Lopovluk je lopovluk, bilo da Đilas ukrade 619 miliona evra narodnih para ili da njegovi puleni ukradu toalet papir.

Nasilnici iz koalicije „Srbija protiv nasilja“ u nedostatku političkih argumenata spremni su na fizičke obračune ili prostačke psovke, po ugledu na njihovog lidera Đilasa koji se 2019. obraćao studentima sa „pi*ka vam materina pederska“, a nedavno u Skupštini sa „je*em ti mater“. Jedina želja lidera prozapadne opozicije je da destabilizuju Srbiju i da pokušaju da nemire i haos presele na ulice.

Uostalom, šolakovsko „Vreme“ piše: „Od ove limunada-verzije :jurenja po ulicama; do pravih revolucija – uzimanje pravde u svoje ruke nikada nije slatko. Često je i krvavo“. Iskreno i jasno napisano, sve po udžbenicima zapadnih mentora opozicije. Razlog njihovog šizofrenog i vulgarnog ponašanja u Skupštini nisu beogradski izbori, ni izveštaj ODIHR-a, već isključivo politika nezavisnosti i neutralnosti predsednika Vučića i njegova nespremnost da prizna nezavisnost KiM. U antisrpskom lancu mržnje i nesputane agresije udruženo deluju prozapadna opozicija, antisrpski, antiruski i proalbanski političari u EU, zapadni mejnstrim mediji, Šolakovi mediji i prozapadni urednici i novinari u nekim domaćim medijima i RTS-u. Kanonadi napada na Srbiju i Vučića pridružuju se islamistički, ustaški i albanski mediji i političari.

Đilas je čitao napisani tekst, dok mu je odana Marinika Tepić posle svakog pročitanog lista dodavala vodu iz flašice da ga osveži. Đilas izjavljuje da „Kurtijev režim teroriše naš narod na najstrašniji način“ - onaj isti Đilas koji je 2019. na pitanje sa kime bi najradije sarađivao na KiM odgovorio: "Od svih tih naprincipijelniji je ovaj gospodin Kurti. On se zalaže za svoje stavove o samoopredeljenju Kosova i zbog toga je bio u zatvoru jako puno godina." Neverovatna ironija, ludilo mozga! „Jako puno” sramotno! Đilas to govori, a njegova “desna ruka” u stranci i “vodonoša” Marinika Tepić potpisala je pre dve godine Deklaraciju u Beču zajedno sa tim istim Kurtijem u kojoj se traži hitan prijem takozvanog Kosova u EU. Đilasova koalicija SPN je time priznala nezavisno Kosovo! Prihvatajući đilasovce za koalicione partnere Miloš Jovanović, lažni patriota, takođe priznaje Kosovo. Tačka!

P.S. Aleksandar Vučić: “Srbija je nezavisna i suverena zemlja, slobodu volimo više od svega, Kosovo i Metohiju volimo više od svega. I nećemo vam nikada dati da nam slobodu uzmete.”


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija