• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.03.2024

21:01

Istraga nestanka male Danke (2) se nastavlja! Spasić: U majčinom telefonu pronađen veliki broj poruka, neke od njih su brisane! (VIDEO)

Inofrmer/Pedja Milosavljević

Društvo

Istraga nestanka male Danke (2) se nastavlja! Spasić: U majčinom telefonu pronađen veliki broj poruka, neke od njih su brisane! (VIDEO)

Podeli vest

U Glavnom dnevniku, pored aktuelnih dešavanja u svetu i Srbiji, govorili smo i o potrazi za malom Dankom Ilić (2), a na tu temu govorio je i bivši operativac Službe državne bezbednosti Božidar Spasić.

Spasić je detaljno objasnio proces istrage Dankinog nestanka.

- Obavljena je ta takozvana opšta pretraga terena. Nakon nekog razumnog vremena se zaključilo da se dete ne nalazi tu i policija je povukla svoje snage. Druga faza je operativna obrada nad roditeljima. To su osobe koje su poslednje bile u kontaktu sa nestalom devojčicom. Tu se vodi velika istraga. Saslušavanje traje već danima. Priča majke ne pije vodu. Smatra se da je imala interval od nekih 20 minuta od kad je izgubila dete, pa do trenutka dok se tu nisu pojavili ljudi. Ono što je mene posebno uzbudilo to što je na licu mesta pronađena i cucla i ćebence, koje je dete nosilo svuda sa sobom. Nakon toga su majka i otac odvedeni u Bor na ispitivanje. U telefonu Dankine majke je pronađen veliki broj poruka, od kojih su neke i brisane. Takođe, postoji informacije da je još jedno lice privedeno, a to je prijatelj majke - priča Spasić.

On je pohvalio rad policije, ali mu je zasmetalo ponašanje oca nestale devojčice.

- Ovo je bilo jedno rutinsko čišćenje terena. Ta operacija je rezultat istrage i saslušanja. Policija u potpunosti drži stvari pod kontrolom. Da li će biti lepih vesti, ili ružnih vesti, to niko u ovom trenutku ne može da zna. Mi ne možemo sa sigurnošću da tvrdimo da majka u potpunosti sarađuje. Otac se bakće sa Fejsbukom u trenutku kad se pola države bavi njegovim detetom. Bez ikakve optužbe prema njima, ali oni su ljudi koji su poslednji videli dete - poručio je bivši operativac.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Апокалипса

pre 4 nedelje

Мајка, отац и старији брат знају истину о маленој Данки. Све што се десило, било је у њиховом присуству. Макар двоје од њих троје било је присутно. А зашто је мајка одвела децу у онај шиљак, по лошем времену, са ким је размењивала поруке, зашто их је брисала. Колико времена је заиста децу оставила без надзора, ако их је оставила. Ја верујем полицији и истражним органима. И верујем у истрагу по базним станицама, због кретања у окружењу. Истина увек изађе на видело. Каква год да је. Молим се Богу за Данкин живот као и цела Србија. А мислим и регион. Али знам да истину морамо да прихватимо каква год да је. Због оног случаја у Новом Саду када се радило о сатанизму, више немам ограничења у размишљању. Први и основни родитељски инстикт је увек заштитнички. Али као да су пробијене неке баријере. Па ко је могао да сања дечака масовног убицу. Па се десило. Тешка су времена психолошки у читавом свету. И све се то прелама кроз друштво. Мислим да би се свако од нас ради вратио у безбрижност сопственог детињства. Да би се покупио и не би се враћао у ово доба.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija