• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: S. M.

27.04.2024

14:46

Presrećan sam, nisam imao dilemu! Željko potvrdio da je produžio ugovor (FOTO/VIDEO)

Starsportphoto

Partizan

Presrećan sam, nisam imao dilemu! Željko potvrdio da je produžio ugovor (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Predsednik Košarkaškog kluba Partizan Ostoja Mijailović i trener Željko Obradović obratili su se javnosti povodom novog ugovora za trofejnog stručnjaka!

Konferencija je trajala čak 52 minuta, a posle nekoliko meseci spekulacija i očekivanja konačno su potvrdili da je ugovor, koji bi istekao na kraju sezone, popularnom Žocu produžen!

Kada je predstavnicima medija jutros oko 9.00 stigao mejl da će danas u 15.00 Ostoja Mijailović da se obrati javnosti, svima je bila jasno da je u pitanju novi ugovor za Željka.

Foto: Starsportphoto

Željko i Ostoja danas na konferenciji za medije

Već u 14.30, kada su brojni novinari bili na pozicijama, postalo je jasno da će se i Željko Obradović obratiti javnosti i lično potvrditi da je potpisao dvogodišnji ugovor.

Foto: informer.rs

Pojavio se ispred hotela i sve iznenadio: Željko Obradović

Osvajač devet trofeja u Evroligi počeo je obraćanje rekavši da nijednog momenta nije imao dilemu da li će produžiti ugovor.

- Pre svega hvala Ostoji na lepim rečima i ukazanom poverenju. Zahvalnost svima iz uprave kluba koji su dali saglasnost da se ova saradnja produži. To je bila obostrana želja, nije se postavljalo pitanje. Ovo je klub u kojem uživam radeći, ovo je prilika da se zahvalim svima sa kojim sam sarađivao, igračima sa kojima sam radio u prethodne tri godine, stručnom štabu, a posebna zahvalnost upravi koja zaista voli Partizan i ulaže svoje vreme i novac da klub funkcioniše. Pokreće nas ljubav prema Partizanu, nemoguće je izostaviti i navijače Partizana zbog kojih se sve ovo radi, oni su pokretačka snaga. Presrećan sam što ostajem trener Partizana - počeo je trofejni trener.

 

 

 

On je otkrio da će u klubu ostati sve dok navijači misle da tu treba da ostane i objasnio kada je prelomio da želi da nastavi da radi u Partizanu.

- U toku sezone ja nemam toliko vremena da razmišljam o ugovoru, često igramo utakmice... Bio je jedan momenat, kada su navijači skandirali, a ja uzeo tablu i "potpisao"... Nije bilo dileme, mi smo pričali o situaciji u kojoj se nalazimo. Privilegija je raditi sa ljudima sa kojima isto misliš i imaš iste ciljeve. Volimo Partizan, evo i sportski direktor Zoran Savić, kojem bih se takođe zahvalio, sada nije ovde jer radi za klub, na sastancima je. Nikad nisam doživeo ništa slično kao što sam ovde, imao sam poštovanje svuda, ali ovo je moj klub i moj grad i sve to doživljavam na totalno drugi način. Ostaću sve dok navijači misle da sam ja taj čovek - jasan je Obradović.

Uprkos tome što crno-beli imaju još posla ove sezone i čeka ih polufinale plej-ofa ABA lige protiv Budućnosti, dotakao se Željko i pojačanja.

- Pročitao sam da dovodimo košarkaše na koje nisam pomislio. Nikad nisam pogledao toliko igrača kao prošlog leta. Naravno, novac igra veliku ulogu. Naš klub je brend, neki igrači hoće da rade sa mnom, ali sve treba da se sklopi i uradi da neko dođe. Mora da se poštuje i to što je igračka karije kratka i oni moraju da gledaju i finansije. Dodao bih i da su svi igrači koji su prošlog leta potpisali nove ugovore sa Partizanom, i oni koji su otišli dobili su jače ugovore. Radimo i radićemo na svemu i probati da napravimo najbolji mogući tim koji će navijači prepoznati da je kvalitetan, jer ako tako ne bude neće kupovati ni sezonske karte – smatra Obradović.

Cele sezone navijači Partizana pevaju "uzmi Željko evro titulu", a slavni trener kaže da o tome mašta.

- Kad sednete i krenete da radite, kada imate ambiciju možete stići do cilja, ali sve je to povezano sa realnošću, ogromna želja postoji, ali i objektivne stvari, Niko nema pravo da nam oduzme želju da maštamo i sanjamo. Snovi se nekad ostvaruju, nekad ne, a period ispred nas će pokazati da li smo lepo sanjali - poručio je osvajač devet trofeja u Evroligi.

Što se A licence za Evroligu tiče, Željko ništa ne obećava, ali njegove reči imaju optimističan prizvuk.

- Partizan je napravio prezentaciju pred Evroligom i to je ocenjeno veoma dobro, to je njima važno. Naš glavni cij je upravo taj da postanemo stalni član, kada ćemo uspeti videćemo, radimo na tome i nastavićemo. U kontaktu sam sa mnogima koji imaju A licence, zadovoljni su kako izgleda KKP i svime što se dešava u Areni - otkrio je Željko.

 

 

 

Priče o budžetu i vrednosti tima su nezaobilazne kada su u pitanju beogradski večiti rivali, pa se te teme i ovom prilikom dotakao Obradović.

- Budžet mnogima bode oči, ali ako hoćete da se takmičite na nivou sa velikim evropskim timovima morate da uđete u velike budžete, a to je gotovo nemoguće. Nama je zato tema uvek šta najbolje da izvučemo iz svega, a ne budžet. Bez obzira na budžet imam najveću moguću ambiciju - dodao je Željko.

Obratio se i Ostoja Mijailović i potom objasnio zašto je Željko potpisao ugovor na još dve godine, a ne na više.

- Kao partizanovac želim da ostane koliko god bude želeo, želim mu svu sreću i da ostane još mnogo godina, ova uprava na čelu sa mnom nema mandat više od dve godine, a ja kao predsednik nakon svog mandata ne mogu da garantujem budžet i uslove rada. Taj ugovor ne znači ništa, Željko će ostati još dugo što se tiče njega i svih nas. Čestitam svim partizanovcima i želim da budemo stalni član Evrolige, to je jako važno, kao i ovo što smo produžili ugovor. Pričalo - dodao je Mijailović.

Demantovao je da je bilo nesuglasica.

- Pričalo se da se svađamo, da ja neću Željku da produžim ugovor, ali mi sve nesporazume rešavamo unutar kuće, a ne po kafanama. Ništa nikada nije bilo ni strašno. Sve smo radili zajedno i iznosili planove za budućnost. Mi imamo zajedništvo u svemu ovom. Nije bitno ko je u upravi, ko nosi dres Partizana - rekao je Ostoja.

Uspešni biznismen je uz osmeh objasnio da se produženje ugovora sada desilo i da se požurilo sa konferencijom za medije jer putuje u ponedeljak.

- Da se izvinim, pošto idem na put u ponedeljak zakazali smo danas za danas pa da odradimo važne stvari. Ima novo u Partizanu da je Željko produžio ugovor na još dve sezone. Čestitam Žejko na novom ugovoru i čestitam svim partizanovcima. Čeka nas sjajan period, puno stvari smo uradili na ovom projektu, sama činjenica da smo dve godine zaredom najgledaniji u Evroligi to nešto znači, to znači da smo uspeli svi zajedno na ovom projektu - rekao je Mijailović, a opširnije o tome šta je prićao možete čitati OVDE.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija