• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.04.2024

16:26

(VIDEO) Razotkrivena istina o Srebrenici! Klinton naredio Aliji Izetbegoviću da pobije 5.000 svojih muslimana i da za to optuži Srbe!

Zoran Sinko

Live TV

(VIDEO) Razotkrivena istina o Srebrenici! Klinton naredio Aliji Izetbegoviću da pobije 5.000 svojih muslimana i da za to optuži Srbe!

Podeli vest

U novom Info danu o sramoj rezoluciji o Srebrenici, ali i o lažima i podmetnutom genocidu, govorili su gosti dr Uroš Šuvaković profesor univerziteta i Ljubiša Ristić, reditelj.

Dr Uroš Šuvaković ističe da je Srebrenica trebala da bude demilitarizovana zona, a ustvari je bila baza tzv. armije BiH i da je onda srpska vojska morala da reaguje, ali dodaje da u Srebrenici nije bilo genocida.

- Želim da podsetim šta je Srebrenica bila, to je bila zaštićena zona pod UN snagama. Srebrenica je imala isti pravni status kao Republika Srpska Krajina. Niko ne pominje genocid u RSK, ali se postavlja pitanje Srebrenice. Mi Srbi smo navikli da se na nas svaljuje krivica. Srebrenica je morala da bude demilitarizovana zona, ali je tu bio ceo korpus armije BiH i odatle su napadali srpske položaje i zato su srpski vojnici morali da reaguju i neutrališu pretnju. U Kravicama je 2.500 Srba pobijeno i nikom ništa. Sahranjivali su ljude u Srebrenici da bi prikazali da ima srebreničkih žrtava. Zapad je Srebrenicu i Račak svrstao u mitska krvoprolića, koja se nisu ni desila na taj način. Nije bilo ni ubijenih žena i dece, što ne može da bude genocid - kazao je Šuvaković.

Foto: Zoran Sinko

Uroš Šuvaković

 

Ljubiša Ristić, reditelj, kaže da  je Alija Izetbegović rekao da je dobio od Klintona zahtev da namerno pogine 5.000 muslimana, da bi NATO mogao da napadne srpsku vojsku.

- Jednog dana me pozvao predsednik Milošević iz Haga i rekao da treba da počne svoju odbranu. Došli su do ideje da izlaganje bude u obliku video materija i pitali su me o tome. Ja sam rekao da ne treba da bude naš materijal, već od materijala stranih televizija, da ne bi ispalo to kao propagnda. Imali smo tehničkih poteškoća, al se na kraju to prikazalo u Hagu i bilo je prikazano sva ratna dešavanja. Holandska televizija je snimila da je Alija Izetbegović rekao da je dobio od Klintona zahtev da namerno pogine 5.000 muslimana i da ih sopstvena vojska ubije, da bi se NATO umešao i napao položaje vojske RSK - rekao je Ristić.

Foto: Zoran Sinko

Ljubiša Ristić

 

On dodaje i da su strane tajne službe borile protiv Srba time što su se njihove službe preoblačile u srpske uniforme i ubijale muslimane.

- Američke službe su preuzele od nemačke službe albanske teroriste na KiM. Tokom ratova devedesetih, oblačili su uniforme i muslimanske i srpske vojske da bi pravili diverzantske akcije. Tako su se i oblačili i u uniformu srpske vojske da bi se streljali muslimani i tako da izazovu zločine. Tako su se tajne službe borile protiv našeg naroda. Ideja je bila da se događa ovo danas i to se događa već decenijama, da nam menjaju istoriju i narod - zaključio je Ristić.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Javio se čovek koji mrzi Jokića! Biće počišćen...
NBA

Javio se čovek koji mrzi Jokića! Biće počišćen...

Legendarni NBA as Čarls Barkli (61) smatra da košarkaši Denvera neće moći da preokrenu rezultat u svoju korist u seriji protiv Minesote koja posle dva meča vodi 2:0, a njegovo mišljenje deli i Stiven Ej Smit, novinar ESPN-a.

08.05.2024

09:01

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li znate ko su 1.300 kaplara? Herojstvom i hrabrošću se upisali u srpsku istoriju: Besmrtni bataljon!
Srbija

Da li znate ko su 1.300 kaplara? Herojstvom i hrabrošću se upisali u srpsku istoriju: Besmrtni bataljon!

Pobeda Srpske vojske na Ceru je bila istorijska, ali gubici u ljudstvu bili veliki. Iz stroja je izbačeno čak 259 oficira i 16.045 podoficira i vojnika. Za tadašnju Srbiju od oko 4 miliona stanovnika, to je bio nenadoknadiv gubitak, naročito imajući u vidu da je u Balkanskim ratovima 1912-13 Srpska vojska izgubila oko 44 hiljade oficira, podoficira i vojnika. Veliki gubici u starešinskom kadru bili su istovremeno i veliki gubici srpske inteligencije i školovanih starešina. Ovo je priča o 1.300 kaplara.

08.05.2024

07:05