• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.04.2024

09:06

Bahatost Zapada i Vjose Osmani vraća se kao bumerang! Nemaju argumente protiv Srbije, pa podgrevaju tenzije iz devedesetih! (VIDEO)

Masha Bandjur

Live TV

Bahatost Zapada i Vjose Osmani vraća se kao bumerang! Nemaju argumente protiv Srbije, pa podgrevaju tenzije iz devedesetih! (VIDEO)

Podeli vest

Diplomatsko delovanje Republike Srbije u UN i pokušaje Zapada da progura lažnu državu Kosovo u međunarodne institucije, komentarisao je gost Info jutra, državni sekretar u Ministarstvu odbrane Nemanja Starović.

Državni sekretar u Ministarstvu odbrane Nemanja Starović istakao je da nakon proglašenja lažne republike, Rusija je priznala nezavisnost Abhazije i Južne Osetije.

- Dugi niz godina svedočimo međunarodnim presedanima koji se lome na leđima srpskog naroda, kao što je bilo bombardovanje. Rusija je priznala Abhaziju i Južnu Osetiju samo šest meseci nakon proglašenja lažne republike Kosovo, zbog čega mi upozoravamo međunarodnu zajednicu da će im se sve ove mere vratiti poput bumeranga. Velikom broju poslanika u Savetu Evrope nije bilo prijatno da glasaju za prijem tzv. Kosova iako su ga njihove države priznale. Svi koji su primani u Savet Evrope primljeni su zbog zajedničkog konsenzusa svih zemalja, što danas nije prisutno. Postoji mogućnost da 16. maja uz napore predsednika Vučića ta tačka može biti skinuta sa dnevnog reda. Priština nije ispunila osnovna 3 uslova koje joj je Savet postavio poput osnivanja ZSO, vraćanja imovine Visokim Dečanima i prekid eksproprijacije srpske imovine - rekao je Starović.

Foto: Masha Bandjur

 

Naš sagovornik je dodao kako Vjosa Osmani nije imala validnu argumentaciju na izjave predsednika Vučića pa se umesto toga bavila podgrevanjem događaja od pre 25 godina.

- Videli smo juče da su predstavnici Prištine sa delegacijama koje su ih uvele na sednicu slavile epilog. Predsednik Vučić je taksativno i metodično naveo sve slučajeve otimanja i napada na Srbe od strane Prištine. Vjosa Osmani nije imala nikakvu argumentaciju koje se tiču patnje i stradanja srpskog naroda danas i jedino što su mogli je da podgrevaju događaje od pre 25 godina uvodeći i osobe koje nisu deo delegacije kao žrtve nekih zločina u korist političkih poena. Vučić je rekao da smo mi mogli napuniti celu salu žrtvama UČK, ali tako nešto nije bilo primereno sednici. Činjenica da će više država biti protiv rezolucije biće ogromna pobeda srpske diplomatije. Pre dve i po godine održali smo samit Pokreta nesvrstanih u Beogradu u prisustvu 120 delegacija, a pod rukovodstvom Aleksandra Vučića 26 država povuklo je priznanje Kosova - rekao je Starović.

 

Celu emisiju možete pogledati u videu:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vučić prozreo Vjosinu zamku! Šef države u UN precizno izložio težak položaj našeg naroda na KiM i ukazao na posledice
Politika

Vučić prozreo Vjosinu zamku! Šef države u UN precizno izložio težak položaj našeg naroda na KiM i ukazao na posledice

Govor predsednika Aleksandra Vučića pred Savetom bezbednosti Ujedinjenih nacija na sednici o Kosovu i Metohiji pre dva dana bio je argumentovan, ukazao je na etničko čišćenje Srba koje se ubrzava na KiM, imao je pregled sadašnje situacije, ali je sadržao i posledice do kojih će dovesti ponašanje Prištine, ukoliko joj se ne stane na put.

24.04.2024

08:01

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Pokolj u najavi, pitanje je dana kada Izrael kreće na Rafu i preostale Hamasovce! Oslobađanje talaca nije prioritet!
Tele Aviv neće stati

Pokolj u najavi, pitanje je dana kada Izrael kreće na Rafu i preostale Hamasovce! Oslobađanje talaca nije prioritet!

Oslobađanje izraelskih talaca koje drže militanti Hamasa neće imati uticaja na planove Izraela u Gazi, rekao je novinar Sulejman Masvadeh, koji je u citirao anonimni „politički izvor" u izraelskoj vladi. Pišući na svom Ks nalogu, Masvade je citirao svoj izvor koji je izjavio da „za razliku od publikacija, Izrael ni pod kojim okolnostima neće pristati na kraj rata kao deo sporazuma o oslobađanju naših otetih".

05.05.2024

22:10

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija