• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

02.05.2024

12:50

Ribokradice za dan mogu da zarade i do 1000 evra, a kazne smešne!

freepik.com

Vesti

Ribokradice za dan mogu da zarade i do 1000 evra, a kazne smešne!

Podeli vest

Ribokradice u sezoni mogu da zarade čak 1.000 evra u danu, a ukoliko budu uhvaćeni, kao po pravilu dobijaju minimalne kazne od 5.000 dinara.

Sudski procesi predugo traju, a kazne ih gotovo stimulišu pa im se krađa ribe na kraju isplati - upozoravaju iz Ribolovačkog saveza Vojvodine.

Reka Tamiš je bogata svim vrstama ribe karakteristične za nizijske reke. Baš to je privuklo ribokradice koji su intenzivno uništavali riblji fond. Međutim, ribočuvari tvrde da su od 2016. godine uspeli da desetkuju ribokradice.

Sad i kada se krade, mora da se sakriva. Alat, mreže uglavnom, više se ne postavljaju javno - kažu iz Udruženja sportskih ribolovaca i nautičara Tamiš.

U Jabuci ima nekih koji rade i sa strujom, dodaju. 

- Koriste i sonare da bi lakše locirali ribu, mada neki ljudi tačno znaju gde se riba kreće. Uglavnom to bace i pobegnu - opisao je ribočuvar Ribolovačkog saveza Vojvodine.

 Dobijaju blage kazne, maltene stimulišuće. To su kazne od 5.000 dinara po prekršaju.

Ozbiljni krivolovci mogu da zarade više stotina do 1.000 evra.

- U uspešnoj akciji imali smo prilike da nađemo 48 somova, svaki neka je bio dva kila, to je 96 do 100 kila puta 600 dinara. To je 60.000 dinara, 500 evra je uzeo za jedan dan - dodaje Milenković.

Računica je jasna - uz dobar ulov u sezoni i minimalne kazne krivolov bude isplativ.

- Po pravilu se propisuje najmanja kazna od 5.000 dinara, a krivolovac to puta deset može da zaradi u danu - ističe v.d. direktorka Ribolovačkog saveta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Cela zgrada - svi kandidati za odbornike Zeleno-levog fronta! Opozicija se sprda sa narodom: Optuživali vlast za fantomske birače, a oni imaju fantomske odbornike!
NEKO IH JE IDIOTSKI PRESELJAVAO

Cela zgrada - svi kandidati za odbornike Zeleno-levog fronta! Opozicija se sprda sa narodom: Optuživali vlast za fantomske birače, a oni imaju fantomske odbornike!

Liste za lokalne izbore opozicije pune su takozvanih fantomskih birača, kako su oni samo nazvali pojedine građane koji su menjali prebivalište i pokušali da tako optuže vlast da je pokrala decembarske izbore?! Sada, je opozicija prestavila - fantomske odbornike i to u svojim redovima!

17.05.2024

11:14

SRPSKA POLITIČKA ALHEMIJA! Samo da su protiv Vučića: Pljuvali se na pasja kola, a sad su u istom frontu!
Izbori 2024

SRPSKA POLITIČKA ALHEMIJA! Samo da su protiv Vučića: Pljuvali se na pasja kola, a sad su u istom frontu!

Proročke reči predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će se opozicija istog časa ujediniti ako bude imala makar jedan glas, jednog odbornika, jednog poslanika više od vladajuće koalicije ponovo su dobile na snazi nakon što je doktor Branimir Nestorović, lider "Pravi Mi" najavio da će se povući iz izborne trke na lokalnim izborima u Beogradu, ako i lažni ekolog Savo Manojlović uradi isto.

17.05.2024

10:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set