• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer/K.Ć.

05.05.2024

19:01

"Vaskršnje jutro je nešto najlepše": Nikolina Kovač otkrila kako izgledaju praznični dani u njenom domu

Printscreen Instagram

Estrada

"Vaskršnje jutro je nešto najlepše": Nikolina Kovač otkrila kako izgledaju praznični dani u njenom domu

Podeli vest

Nikolina Kovač i Saša Kapor važe za jedan od najskladnijih parova na našoj estradi, a sada je Nikolina za Informer otkrila kako izgleda najradosniji hrišćanski praznik u njihovom domu.

Pevačica Nikolina Kovač je za "Informer" otkrila kako će provesti vaskršnje praznike.

Kako obično provodite vaskršnje praznike i da li postoji neki običaj koji posebno volite da praktikujete tokom praznika?

- Uživamo da smo zajedno, svaka zajednička godina je jedna nova pobeda za nas. Vrednujemo običaje i trudimo se da u porodičnom duhu provedemo ovaj najradosniji hrišćanski praznik, uživamo u farbanju jaja, a ponajviše uživaju Nikoleta i Nikolaj. Samo da smo zajedno, to je jedina i najveća želja svake porodice, a pogotovu kada su u pitanju praznici, jer to ima posebnu draž.

Foto: Foto: Printscreen Instagram

 

- Radujemo se najviše Vaskrsu, a ujedno se radujemo i prolećnom raspustu, jer se trudimo da provedemo više vremena zajedno i da stvaramo zajedničke trenutke koji nemaju reprizu, jer su kao takvi najdragoceniji.

Da li smatrate da je važno očuvati tradicionalne običaje Vaskrsa u današnjem vremenu?

- Jako je važno negovati prave vrednosti, jer u suprotnom preovladaće potpuni besmisao. Snaga vere, istinske, prave, protkanom ljubavlju i saosećanjem za onog drugog će doneti preporod celoj planeti, zato verujmo - rekla je Nikolina i dodala:

Foto: Foto: Printscreen Instagram

 

- Mnoge sam stvari naučila od moje bake i od moje mame, način farbanja jaja, liturgija pre vaskršnje jutarnje, trpeza, sve je to nešto što sam prenela i na moju porodicu i dan danas učim od moje bake i mame, jer one su moji životni uzori.

Kako kao javna ličnost koristite svoj uticaj da promovišete duhovne i porodične vrednosti Vaskrsa?

- Pokušavamo to na jedan spontan i nepretenciozan način, sa mnogo ljubavi i vere u bolje dane.

Foto: Foto: Printscreen Instagram

 

Kako se nosite s pritiskom medijske pažnje tokom prazničnih perioda poput Vaskrsa i kako pronalazite balans između privatnog i javnog života?

- Trudimo se da živimo jedan normalan život i smatram da se ne razlikujemo od drugih ljudi. Za nas je porodica svetinja i u skladu sa tim se ophodimo i ponašamo. Biti normalan i vaspitavati decu u nekom zdravom okruženju je najveći uspeh svakog čoveka i svake porodice, tako da taj balans se negde pravi u glavi i kada se tu stvari poslože na pravi način, sve drugo ide kako treba.

Kako biste opisali duh zajedništva i solidarnosti koji osećate tokom proslave Vaskrsa u vašem okruženju?

- Poseban je to osećaj, posebna je to radost, vaskršnje jutro je nešto najljepše…

Foto: Foto: Printscreen Instagram

 

Kako možemo koristiti praznike, kao što je Vaskrs, da bismo promovisali međusobno poštovanje i razumevanje među ljudima različitih vera i kultura?

- Samo će istinska ljubav spasiti svet. Nije moguće drugoga mrzeti, a biti veliki vernik. Vera, istinska i prava daje jednu širinu i želju da je svima na ovom svetu dobro, nije uopšte bitno ko je ko, samo je važno šta nosimo u našim dušama i u našim srcima, a to bogatstvo može da oplemeni čitavu planetu, bez obzira ko u šta veruje.

Koja je vaša poruka ili želja za sve ljude koji slave Vaskrs?

- Da svi zajedno koračamo stazom ljubavi, da jedni druge istinski poštujemo, volimo, da jedni drugima praštamo i da shvatimo da samo empatijom možemo promeniti svet i doneti sunčeve zrake jedni drugima.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Nacizam menja ruho i pretvara se u talog autošovinizma! Nemačka je uništila tradicionalnu porodicu! (VIDEO)
Live TV

Nacizam menja ruho i pretvara se u talog autošovinizma! Nemačka je uništila tradicionalnu porodicu! (VIDEO)

Od izlaska Velike Britanije iz EU mislili smo da će ova organizacija ojačati sebe. Od olaska Angele Merkel Evropa je došla na granicu rasula. U emisiji "Rat uživo" gosti su bili Dragan Vasiljković iz fondacije Kapetan Dragan i Mihajlo Olujić, geopolitički analitičar. Uživo u program javio se i novinar Vladimir Vidić, kao i novinar Dejan Jelača i dopisnik TV Informera Lazar Stević.

18.05.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12