• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

13.05.2024

09:19

Kucnuo je čas! Večiti u konačnom obračunu za tron na Jadranu i Evroligu! (VIDEO)

Starsportphoto

Košarka

Kucnuo je čas! Večiti u konačnom obračunu za tron na Jadranu i Evroligu! (VIDEO)

Podeli vest

Beogradski večiti rivali kreću u konačni obračun za Evroligu! Košarkaši Crvene zvezde u hali "Pionir" večeras (20.30, Arena 1 premijum) dočekuju Partizan u prvom meču finalne serije ABA lige, a ulog je ogroman, pošto pobednik ide u elitno takmičenje naredne sezone, a poraženi će čekati eventualnu odluku o uručenju specijalne pozivnice.

Crveno i crno-beli će treću godinu zaredom odlučivati o šampionu Jadrana, a za razliku od prošle sezone, prednost domaćeg terena ovog puta imaće tim sa Malog Kalemegdana.

Ekipa Janisa Sferopulosa čeka Partizan pred svojom publikom večeras i u sredu (19.30, Arena 1 premijum), a treći meč na programu je u nedelju u Beogradskoj areni, pred navijačima crno-belih. Ako bude potrebe, četvrti duel biće na programu takođe pred "grobarima", 21. maja, a eventualna majstorica zakazana je za 25. ili 26. maj pred Zvezdinom publikom.

Aktuelni vicešampion ABA lige u subotu je doneo odluku da domaćin u finalnoj seriji bude u hali "Pionir", jer kako su naveli, taj objekat im daje istinsku prednost, bez obzira na to što je kapacitet (oko 8.000 mesta) manji od broja prodatih sezonskih ulaznica (oko 12.000).

 

Foto: Starsportphoto

Detalj sa prethodnog derbija

 

 

Prema procenama kladionica, favorit u večerašnjem susretu je domaći tim. Kvota na trijumf crveno-belih je 1,55, dok je na ekipu Željka Obradovića 2,80. Moguće da je na tu odluku bukmejkera uticao podatak da u poslednje dve finalne serije nije viđena pobeda gostiju. Pre dve godine, Zvezda je slavila 3:2 u finalu zahvaljujući pobedama pred svojom publikom, a identičan slučaj bio je prošle sezone, ali u korist Partizana.

Kada je reč o igračkom kadru oba tima, Sferopulos do kraja sezone neće moći da računa na mađarskog plejmejkera Adama Hangu, a neizvestan je nastup i Džoela Bolomboja, dok sa druge strane Obradović zbog povreda na raspolaganju nema Ognjena Jaramaza i Balšu Koprivicu.

Večiti rivali ove sezone odigrali su pet mečeva i trenutni rezultat je 3:2 u korist Zvezde. Partizan je dobio prva dva meča još u oktobru, jedan u Evroligi, jedan u ABA ligi, a potom je Zvezda u januaru uzvratila udarac i sa dve pobede u ta dva takmičenja izjednačila u skoru. Peti meč odigrali su u finalu Kupa Radivoja Koraća, a tada je takođe bio bolji tim Janisa Sferopulosa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cup tree provided by Sofascore

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Svi su isti! Glas za Manojlovića je glas za to da su Srbi genocidni - Savo potvrdio koaliciju sa listom “Biram borbu”, čiji lideri tvrde da je Srebrenica genocid!
Izbori 2024

Svi su isti! Glas za Manojlovića je glas za to da su Srbi genocidni - Savo potvrdio koaliciju sa listom “Biram borbu”, čiji lideri tvrde da je Srebrenica genocid!

Kandidat za gradonačelnika Beograda pokreta "Kreni-promeni" Savo Manojlović priznao je da je napravio koaliciju sa listom "Biram borbu" koju čini šest stranaka iz nekadašnje "Srbije protiv nasilja" - Zeleno-levi front, Ne davimo Beograd, Narodni pokret Srbije, Demokratska stranka, Ekološki ustanak - Ćuta, Pokret slobodnih građana i Novo lice Srbije - a čiji lideri tvrde da je Srebrenica genocid.

23.05.2024

08:41

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija