• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.05.2024

09:38

EU zabranila prikazivanje slika zaklanih civila! Sarajevo čestitalo zločincima za pokolj srpske dece! (VIDEO)

Peđa Milosavljević

Live TV

EU zabranila prikazivanje slika zaklanih civila! Sarajevo čestitalo zločincima za pokolj srpske dece! (VIDEO)

Podeli vest

Gostujući u Info jutru univerzitetski profesor Milimir Mučibabić i ratni komandant sa Pala Mišo Mijatović, govorili su o stravičnom pokolju srpske dece od strane muslimanskih boraca što je predstavljalo uvertiru za proboj srebreničke enklave.

Univerzitetski profesor Milimir Mučibabić naveo je da sramna rezolucija predstavlja pritisak neoliberalnih država po principu "ili se povinujte ili ćemo vas ukloniti.

- Jedino dobro kod ove rezolucije je što je uspela da ujedini ceo srpski narod kao nikad do sada. Ovo pokazuje da srpsko nacionalno pitanje nije rešeno kao što nije bilo ni u 19. veku, a rezolucija je ad aktan primer čiste sile neoliberalnih država "ili se povinujete ili ćemo vas ukloniti". Odnos prema rezoluciji je potvrda našeg svetosavskog odnosa prema pravdi i da se suprotstavimo diktatu i agresiji. Odavno nisam osećao nacionalni ponos kao danas, a sa žaljenjem gledam našu do jučerašnu braću koja su posala podanici potpali pod diktat nekoga ko je klasičan primer genocidne nacije, a to je Nemačka. Poenta je da se ne dozvoli Srbima da očuvaju državu koju su osnivali i negovali proteklih 200 godina i da im se oduzme drčnost i pravo da budu svoji kako bi nam se promenila svest ko smo i šta smo. Ovo je pritisak na kompletnu naciju, jer će to biti etiketiranje i onih Srba koji žive u Sidneju ili Čikagu - rekao je Mučibabić.

Foto: Pedja Milosavljević

 

Naš sagovornik je dodao kako je agresija na Srbiju i otimanje KiM korišćeno kao "jedinstveni primer" dok se u Ukrajini Zapad aktivno poziva na međunarodno pravo.

- Živimo u vremenu gde je urušena pravna civilizacija i sve to govori da je pred nama vreme velikog pritiska. Kada se desila agresija na Srbiju i kada je oteto Kosovo, rekli su da je to primer koji se ne može ponoviti, a kada se desio sukob u Ukrajini svi su se pozivali na međunarodno pravo, a niko nije pominjao Rezoluciju 1244. Ako je genocid strašna stvar koju svi treba da osudimo ne možemo zaobići ono što se dešava u Gazi - rekao je Mučibabić.

Foto: Pedja Milosavljević

 

Ratni komandant sa Pala Mišo Mijatović objasnio je kako su pokolji srpske dece u selu poput Višnjice bile uvertira za proboj srebreničke enklave.

- Podržavam sve što radi predsednik Vučić i 99% čestitih Srba je za odbranu srpskih interesa. Niko na televizijama nije govorio kako je došlo do napada na Srebrenicu. A to je da je 5. jula izazvan pokolj kompletnog stanovništva sela Višnjica kod Srebrenice gde su srpska deca i žene pobijeni, a čak je i stoka zaklana o čemu su muslimanski zločinci lično pisali. Zvanično Sarajevo im je poslalo depešu kako je dobro što su poklali decu, jer bi ona sutra izrasla u četnike. To je bio motiv za proboj Srebrenice, a muslimanski krvoloci su silovali 300 srpskih žena nakon čega su ih poklali. Te fotografije postoje i ja sam prisustvovao kada su te slike pokazivane i dok se EU nije dostila da zabrani prikazivanje takvih fotografija da se ne bi znala istina pod izgovorom da izazivaju mučninu. Nijedno šiptarsko ili muslimansko dete nije ciljno ubijeno na prostoru bivše SFRJ od strane Srba - rekao je Mijatović.

Celu emisiju možete pogledati u videu:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Milićević u Kumanovu: Srbi su slobodarski, a ne genocidan narod
Politika

Milićević u Kumanovu: Srbi su slobodarski, a ne genocidan narod

Ministar bez portfelja Đorđe Milićević večeras je u Kumanovu prisustvovao obeležavanju 11. godišnjice Kulturno umetničkog društva „Srpski vez” gde je poručio da "Srbi nisu genocidan već slobodarski narod", kao i da istorijsko prijateljstvo srpskog i makedonskog naroda ne mogu da pokvare političari koji služe tuđim interesima a ne interesima svog naroda.

15.06.2024

22:18

Marko Đurić: Zahvaljujući beskompromisnoj politici koju sprovodi predsednik Vučić, institucije u Srbiji se obračunaju sa kriminalom i korupcijom
Politika

Marko Đurić: Zahvaljujući beskompromisnoj politici koju sprovodi predsednik Vučić, institucije u Srbiji se obračunaju sa kriminalom i korupcijom

Što je odlučnija politika protiv kriminalaca i ubica, to su i snažniji otpori onih koji na sve načine pokušavaju da osujete i zaustave tu borbu, jer znaju da je na čelu nje Aleksandar Vučić, navodi se u saopštenju potpredsednika Glavnog odbora SNS Marka Đurića povodom objavljene "skaj" prepiske između kriminalnih vođa sa teritorije Balkana.

15.06.2024

21:39

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!
Topola

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!

U selu Lipovac kod Topole u nedelju, 16. juna održaće se druga Lipovačka gulašijada. Ideju za ovu manifestaciju dobili su ovdašnji meštani koji su gulašijadu prošle godine organizovali prvi put, a za sutra je najavljeno čak 50 ekipa!

15.06.2024

08:20