• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Lj.V.

01.05.2024

22:57

"Milioneri" ukrotili PSŽ! Borusija s golom prednosti putuje u Pariz!

EPA Images

Fudbal

"Milioneri" ukrotili PSŽ! Borusija s golom prednosti putuje u Pariz!

Podeli vest

Fudbaleri Borusije iz Dortmunda savladali su PSŽ rezultatom 1:0 na domaćem terenu u prvom meču polufinala Lige šampiona.

Krenuli su hrabro večeras "milioneri", od prvog minuta i sa autsajderske pozicije imali su sjajan performans. Odlično je posložio tim glavni strateg Edin Terzić, a njegovi igrači su maksimalno iskoristili njegovo poverenje.

S druge strane "sveci" su u prvih 45 minuta delovali potpuno uspavano. Nije tu bilo ni senke od one borbenosti koji smo viđali u prethodnim mečevima. Protivnik je to sjajno iskoristio. Ređale su se šanse ispred gola na kom je stajao Đanluiđi Donaruma. 

Domaće navijače "Signal iduna parku" obradovao je nemački internacionalac Niklas Filkrug u 36. minutu. Šloterbek mu je poslao precizan pas, a on je prihavtio loptu, krenuo napred, a potom i zatresao mrežu.

 

 

Koliko je Borusija bila dominantnija u drugom poluvremnu govori činjenica da je od njihovih pet šuteva, čak četiri bilo u okvira, dok tim iz Pariza nije uspeo da zabeleži nijedan.  

U drugom poluvremenu gledali smo potpuno durgačiju priču. Već na startu se videlo da je  Luis Enrike jako dobro motivisao pulene koji su bili previše pasivni u prvih 45. minut.  Rastrčali su gosti predvođeni Kilijanom Mbapeom i Usmanom Dembeleon.

Potpuno drugačija atmosfera  je zavladala u Dortmundu. Počele su da sevaju šanse ispred gola Gregora Kobela. Međutim, daleko od toga da su domaći momci bili pasivni, redovno su i oni stvarali šanse, novi pogodak je visio u vazduhu na obe strane.

 

PSŽ je bio jako blizu u 51. minutu kada su dva puta zatresli stativu. Prvo je to uradio Kilijan Mbape, a zatim je njegovim stopama pošao Ašraf Hakimi. Dva puta je izjednačenje mogao da donense i Usman Dembele, ali regaovao je jako loše u ključnim momentima.

U taboru Borusije iz Dortmunda, mogao je Niklas Filkrug ponovo da obraduje fanove u 60. minutu. Sančo ga je dobro progirao, bio je na sedam metara od gola u idealnoj poziciji, ipak šut je bio prejak, a lopta je otišla preko gola.

Kako je meč ulazio u finiš, obe ekipe su ubrzavale svoj tempo. "Milioneri" nisu branili rezultat jurišali su napred, a "sveci" su na sve načine pokušavali da dođu do izjednačenja. Međutim, Borusija u "grad svetlosti " putuje s golom prednosti, tako da nas čeka još jedan uzbudljiv duel sledeće nedelje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Cela zgrada - svi kandidati za odbornike Zeleno-levog fronta! Opozicija se sprda sa narodom: Optuživali vlast za fantomske birače, a oni imaju fantomske odbornike!
NEKO IH JE IDIOTSKI PRESELJAVAO

Cela zgrada - svi kandidati za odbornike Zeleno-levog fronta! Opozicija se sprda sa narodom: Optuživali vlast za fantomske birače, a oni imaju fantomske odbornike!

Liste za lokalne izbore opozicije pune su takozvanih fantomskih birača, kako su oni samo nazvali pojedine građane koji su menjali prebivalište i pokušali da tako optuže vlast da je pokrala decembarske izbore?! Sada, je opozicija prestavila - fantomske odbornike i to u svojim redovima!

17.05.2024

11:14

SRPSKA POLITIČKA ALHEMIJA! Samo da su protiv Vučića: Pljuvali se na pasja kola, a sad su u istom frontu!
Izbori 2024

SRPSKA POLITIČKA ALHEMIJA! Samo da su protiv Vučića: Pljuvali se na pasja kola, a sad su u istom frontu!

Proročke reči predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će se opozicija istog časa ujediniti ako bude imala makar jedan glas, jednog odbornika, jednog poslanika više od vladajuće koalicije ponovo su dobile na snazi nakon što je doktor Branimir Nestorović, lider "Pravi Mi" najavio da će se povući iz izborne trke na lokalnim izborima u Beogradu, ako i lažni ekolog Savo Manojlović uradi isto.

17.05.2024

10:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija