• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

28.04.2024

11:00

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)

fss.rs

Fudbal

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)

Podeli vest

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi (59) nahvalio je Dušana Vlahovića (24) kao nikad ranije! Kormilar našeg nacionalnog tima u intervjuu za čuveni italijanski list "Gazeta delo Sport" govorio je o formi napadača Juventusa i tom prilikom istakao da očekuje da naredni šampionat Evrope obeleži upravo sjajni centarfor.

Veliki Stojkovićev intervju preneo je i Fudbalski savez Srbije na svom zvaničnom sajtu, gde je, između ostalog, otkriveno da su Stojković, Vlahović i Filip Kostić sinoć u Torinu imali zajedničku večeru, gde su razgovarali o brojnim temama vezanim za predstojeći EURO u Nemačkoj.

Dušan se, ruku na srce, nije proslavio na sinoćnjem meču Serije A protiv Milana, pošto je besneo nakon izmene trenera Masimilijana Alegrija i to pred Stojkovićevim očima. Da je to bila samo jedna impulsivna i prolazna reakcija govore i osmesi sa zajedničke večere, o čemu svedoče fotografije sa sajta FSS.

Neposredno pre susreta, Stojković je dao intervju novinaru Filipu Kornakiji, gde je, između ostalog, rekao da Dušan može da se komotno uporedi sa jednim od najboljih napadača na svetu Erlingom Holandom.

Osim toga, istakao je da je prezadovoljan Dušanovom fizičkom spremom i da će ovog puta, za razliku od Mundijala u Kataru, biti na 100 odsto snage.

- Njegova tajna je u fizičkoj kondiciji. Prošle godine su ga mučile povrede, naročito za vreme Mundijala. Poveo sam ga u Katar, jer je zaslužio igrama u kvalifikacijama, ali to nije bio onaj pravi Vlahović. Sada je u formi, vidim da je zdrav i u nogama i u glavi. Čak je i to još uvek na 90 odsto njegovog realnog potencijala, ima prostora za napredak. Očekujem da ovo bude njegovo Evropsko prvenstvo. Za nas je ogroman uspeh što smo se plasirali posle 24 godine - naglašava Stojković.

Dodaje i da je zadovoljan Dušanovim golgeterskim učinkom ove sezone, pošto je u Seriji A 16 puta bio strelac.

- Vrlo dobro sam upoznat sa njegovim kvalitetima. Na stranu svi ti golovi, koji su uvek važni za napadača, mnogo mi se dopada način na koji odrađuje zadatke na terenu. Radi puno za ekipu, deluje srećno, čak i u situacijama kada ne iskoristi šansu. To je važno na psihološkom planu - dodaje Stojković.

Foto: Starsportphoto

Stojković i Vlahović na treningu reprezentacije

 

Popularni Piksi otkrio je u pomenutom intervjuu da obilazi sve srpske reprezentativce i da sa njima razgovara uoči starta Evropskog prvenstva.

- Ostalo je još 50 dana do EP i naše premijere protiv Belingema i kompanije. Obilazim naše igrače, razgovaramo o svemu što nas očekuje u Nemačkoj. Srećom, mnogi od njih igraju u Italiji, zemlji u kojoj sam se uvek osećao lepo i u koju se uvek rado vraćam - naglašava Stojković.

Nije samo Vlahović razlog taj što je Piksi posetio Italiju, već i drugi srpski igrači. Govorio je i o Filipu Kostiću i njegovoj nešto defanzivnijoj ulozi u Juventusu.

- Kostić kod Alegrija ima nešto defanzivniju ulogu. Uopšte nemam dilemu da će nam na Evropskom prvenstvu biti od velike koristi - dodaje Stojković.

Nažalost, na sinoćnjem meču Juventus - Milan nije bio u prilici da se sastane i sa Lukom Jovićem, koji je doživeo povredu i bio je van tima. Ipak, pre meča malo je porazgovarao sa Jan Karlom Simićem, mladim defanzivcem Milana, koji je odabrao da igra za Srbiju.

- Razgovarao sam sa njim, izgubio je nekoliko kilograma i to mu je pomoglo da se vrati na stari nivo. Šteta zbog povrede, nadam se da će ostati u Milanu i posle ove sezone - dodaje Piksi.

Foto: fss.rs

Piksi i Jan Karlo Simić

 

Između ostalog, govorio je i o Sergeju Milinković-Saviću, igraču Al Hilala, koji je godinama igrao u Italiji za Lacio. Takođe, bilo je reči i o defanzivcu Salcburga Strahinji Pavloviću, koji je dugo na meti italijanskih klubova.

- Sergej je odabrao Arabiju i deluje mi zadovoljan. U prošlosti je bio blizu Juventusa i ako bi se opet pojavila ta mogućnost, moj savet je da prihvati izazov. Što se tiče Pavlovića, reč je o igraču koji ima perspektivu. Malo je u Evropi vrhunskih levonogih defanzivaca - zaključuje Stojković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bojkot opozicije propao! Idu na izbore sa onima koji ne idu na izbore! (VIDEO)
Izbori 2024

Bojkot opozicije propao! Idu na izbore sa onima koji ne idu na izbore! (VIDEO)

Jučerašnji dan u Narodnoj skupštini doneo je neke veleobrte na srpskoj političkoj sceni. Deo opozicije koji tobož bojkotuje izbore 2. juna, na čelu sa Draganom Đilasom i Milošem Jovanovićem, razotkriven je od strane Zorana Lutovca i Aleksandra Jovanovića Ćute, koji su im se javno zahvalili na tome što izlaze na izbore sa njima!

11.05.2024

18:59

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Jagnje na sto načina! Piroćanci znaju kako
Srbija

Jagnje na sto načina! Piroćanci znaju kako

Tradicionalna manifestacija za ljubitelje vrhunske jagnjetine sa Stare planine - "Jagnjijada" u pirotskom selu Krupac, biće održana narednog vikenda, 18. i 19. maja u dvorištu seoske škole u ovom selu.

12.05.2024

11:00