• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

28.04.2024

07:19

Partizan i TSC biju bitku za Ligu šampiona! (FOTO/VIDEO)

Starsportphoto©

Fudbal

Partizan i TSC biju bitku za Ligu šampiona! (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Fudbaleri Partizana ni petu godinu zaredom neće osvojiti nijedan trofej, a kako bi izbegli totalni fijasko, kako znaju i umeju moraju da sačuvaju drugo mesto na tabeli koje ih naredne sezone vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona!

Crno-beli večeras (19.30, Arena 1 premijum) dočekuju u Humskoj TSC u meču 2. kola plej-ofa Superlige Srbije, a to će biti meč koji će ili rešiti ili zakuvati borbu za vicešampionsku poziciju. Beogradski tim trenutno je drugi na tabeli sa sedam bodova više od nedeljnog rivala, pa bi u slučaju pobede ili remija zadržao ozbiljnu prednost u odnosu na ekipu iz Bačke Topole. 

Ipak, ako tim Žarka Lazetića slavi u Humskoj, što je već uradio ove sezone i to u velikom stilu (4:0), uslediće prava drama u poslednjih pet kola, pošto Topolčani imaju priliku da priđu na četiri boda zaostatka za crno-belima. Iako matematički Partizan i dalje ima šansu za titulu, pošto im lider i šampion Crvena zvezda beži deset bodova, o tome više niko i ne razmišlja. Čak su i u Humskoj svesni da titulu ponovo neće videti, pa im preostaje da po svaku cenu zadrže to drugo mesto.

Foto: Starsportphoto©

Igor Duljaj

 

Ekipa Igora Duljaja u sredu je ostala bez šanse za trofej i u Kupu, pošto je u polufinalu tog takmičenja poražena od večitog rivala Crvene zvezde. Zato će nedeljni meč u Humskoj imati ogroman značaj za Beograđane.

- Imali smo dve izuzetno teške utakmice protiv toga, sada smo ušli u neprijatnu situaciju što se tiče negativnog skora. Ovo je za nas najvažnija utakmica iz mnogo razloga. Imamo protivnika koji se bori za drugu poziciju koja mnogo znači, kako za nas, tako za njih i za srpski fudbal. Malo smo poljuljani, ali to ne sme da bude opravdanje, ekipa mora da se podigne na ovaj ili onaj način jer je sutra veliki ulog. Imate točak koji ide unazad mnogo godina, prvo što treba da uradite je da ga zaustavite - objasnio je Igor Duljaj.

 

 

Crno-beli se na polovini sezone verovatno ni u najluđim snovima nisu nadali da će u finišu sezone strahovati za drugo mesto. Činilo se da će ekipa iz Humske do kraja voditi bitku sa Crvenom zvezdom za titulu, ali su tokom ovog proleća doživeli neke neočekivane kikseve. Prvenstveno to se odnosi na poraze od Napretka i Čukaričkog, a izgubili su i na prethodnom derbiju od večitog rivala, zbog čega će im zvanje šampiona i ove godine ostati van domašaja.

Foto: Starsportphoto

Žarko Lazetić

 

Sa druge strane, u taboru TSC-a svesni su da im je meč u Humskoj poslednja šansa da pokušaju da napadnu drugo mesto na tabeli. Trener gostiju Žarko Lazetić podsetio je na onu pobedu iz prvog dela sezone, kada je bilo 4:0 za Topolčane.

- Imamo to iskustvo iz prošle utakmice, značiće nam kao i prethodna iskustva kada smo gubili od Partizana ili igrali nerešeno. Jasno je kako i mi i oni igramo, Partizan je opasan u tranzicijama, mi želimo loptu, želimo posed. Kada izgube loptu oni imaju strašno brze igrače koji to znaju da iskoriste. Tako da moramo da budemo perfektni u tome kako stojimo na terenu, kakve odluke donosimo, pronalazimo prostore i reagujemo po gubitku lopte. Ti detalji će uticati na konačni ishod - ističe Lazetić.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Hitno! Ruska grupa "Sever" došla na 20 km od Harkova!
Planeta

Hitno! Ruska grupa "Sever" došla na 20 km od Harkova!

Ruska vojska napala je selo Glubokoe u Harkovskoj oblasti, na manje od 23 kilometra od severnog predgrađa Harkova., a rusko ministarstvo odbrane objavilo je spisak naselja koje je u ovoj oblasti za kratk ovreme zauzela grupa Sever.

11.05.2024

12:09 >> 15:29

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija