• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

28.04.2024

07:00

Generalna proba finala Kupa! Znate li koliko dugo Vojvodina nije pobedila Zvezdu u Novom Sadu? (VIDEO)

Starsportphoto

Crvena zvezda

Generalna proba finala Kupa! Znate li koliko dugo Vojvodina nije pobedila Zvezdu u Novom Sadu? (VIDEO)

Podeli vest

Fudbaleri Vojvodine i Crvene zvezde danas (17.30, Arena 1 premijum) na stadionu "Karađorđe" u Novom Sadu igraju derbi 2. kola plej-ofa Superlige Srbije, a to bi mogla da bude svojevrsna priprema ekipa za predstojeće finale Kupa Srbije, pošto će isti timovi igrati za pehar u drugom po važnosti takmičenju u državi.

Beogradski crveno-beli prošlog vikenda su savladali Partizan sa 3:2 i tako praktično obezbedili novu titulu šampiona, pošto pred ovo kolo imaju deset bodova više od najvećeg rivala.

Ekipa Vladana Milojevića je potom istog protivnika tukla i u polufinalu Kupa sa 2:0, čime je na sjajan način kompletirala dve možda i najvažnije utakmice u dosadašnjem delu sezone. Ipak, u Zvezdi će biti fokusirani i oprezni sve dok matematički ne osvoje titulu, a priliku da se približe cilju imaće danas u Novom Sadu, gde će gostovati Vojvodini.

Foto: Starsportphoto©

Vladan Milojević

 

Milojević je pred derbi meč vrlo oprezan i poručuje da "lale" imaju vrlo kvalitetan tim.

Vojvodina igra dobro, imaju samopouzdanja, naročito nakon dobrih igara u prethodnom periodu. Radi se o timu koji želi u Evropu. Kao kolektiv su jaki, imaju dobru ekipu. Nismo obraćali previše pažnje na pojedinačne segmente njihove igre, već smo analizirali kompletnu igru. Što se nas tiče, imamo trening, postoje neki mali problemi, procenićemo situaciju nakon treninga - poručuje Milojević.

Sa druge strane, Novosađani poručuju da se neće unapred predati protiv znatno kvalitetnije ekipe, već da će pokušati da dođu do pobede koja bi im značajno pomogla u borbi za četvrto mesto, koje trenutno drži kragujevački Radnički. Vojvodina igra jako dobro u drugom delu sezone od dolaska Božidara Bandovića na klupu, a kruna toga je plasman u finale Kupa, gde će 23. maja igrati baš protiv Crvene zvezde.

Foto: EPA

Božidar Bandović

 

Nekadašnji defanzivac tima sa "Marakane" veruje da je napokon došlo vreme da se Zvezda sruši u Novom Sadu. Vojvodina na svom stadionu nije savladala beogradskog rivala čak 11 godina, a Bandović veruje da je došlo vreme da se ta negativna tradicija prekine.

Slažem se da je to veoma dug period. Kao što znate, možda je to za nekoga čudo, ali ja verujem u čuda i niko ne može da ti kaže šta možeš, a šta ne možeš, to zavisi od nas. Daćemo sve od sebe da pobedimo posle toliko godina, što je veliki izazov za nas - ističe Bandović.

Taj poslednji meč u kojem je Vojvodina na "Karađorđu" savladala Zvezdu odigran je 26. maja 2013. godine. Novosađani su tada, na krilima Abubakara Oumarua i Envera Alivodića, tukli crveno-bele sa 3:0 na "Karađorđu". Otad, dobili su ih samo dvaput u Beogradu, ali u Novom Sadu, verovali ili ne, nijednom!

Standings provided by Sofascore



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bojkot opozicije propao! Idu na izbore sa onima koji ne idu na izbore! (VIDEO)
Izbori 2024

Bojkot opozicije propao! Idu na izbore sa onima koji ne idu na izbore! (VIDEO)

Jučerašnji dan u Narodnoj skupštini doneo je neke veleobrte na srpskoj političkoj sceni. Deo opozicije koji tobož bojkotuje izbore 2. juna, na čelu sa Draganom Đilasom i Milošem Jovanovićem, razotkriven je od strane Zorana Lutovca i Aleksandra Jovanovića Ćute, koji su im se javno zahvalili na tome što izlaze na izbore sa njima!

11.05.2024

18:59

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija