• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

26.04.2024

22:28

Bliži se kraj ere! Gvardiola napušta Siti!?

EPA

Fudbal

Bliži se kraj ere! Gvardiola napušta Siti!?

Podeli vest

Španski strateg razmatra da na kraju ugovora ode iz tabora "građana".

Kao grom iz vedra neba početkom godine odjeknula je vest da Jirgen Klop napušta Liverpul na kraju sezone. Nemački strateg rešio je da ode sa "Enfilda" nakon dugih devet godina na klupi "redsa" iako je prošle sezone produžio vernost klubu do 2026. 

Jasno je, dakle, da će Premijer liga od naredne godine biti slabija za jednog od najboljih trenera na svetu, a situacija bi za engleski fudbal mogla da postane još gora. Nakon eliminacije u Ligi šampiona, sve glasnije su priče da se era Pepa Gvardiole na klupi Mančester sitija bliži kraju. 

"Građani" nemaju dilemu da li žele da zadrže Španca, ali mediji na Ostrvu prenose da je Gvardiola postao prezasićen posla u Mančesteru. Iako će i ove sezone, verovatno, doći do duple krune, sve su prilike da će naredna biti poslednja za iskusnog stratega na klupi Sitija. 

Ugovor Pepa Gvardiole ističe poslednjeg dana juna 2025. godine. Za sada nema naznaka o produžetku saradnje, a madridski "Relevo" prenosi da Španac nema dodatnih motiva budući da je na klupi Mančester sitija osvojio sve što je mogao. Prošle sezone je klubu doneo i toliko željenu Ligu šampiona...

Foto: Reuters

 

Navodno, zajedno sa Gvardiolom iz Siti grupe će otići i jedan od najvažnijih ljudi u sportskom sektoru - Čiki Begiristajn. Španac koji je svoju karijeru u ulozi sportskog direktora započeo u Barseloni, u Mančester siti je stigao davne 2012. godine i važi za glavnog krivca što su "građani" poslednjih sezona postali najmoćniji klub današnjice. 

I dok za Čikija Bergiristajna adekvatnog naslednika na "Etihadu" još uvek nisu pronašli, "Relevo" javlja da je potencijalna zemana za Pepa Gvardiole već spremna. Odluka je pala da, ukoliko Španac reši da ode, na njegovo mesto dođe Mičel Sančez. 

Španac je ove sezone režirao pravo čudo na klupi Đirone i katalonski klub doveo na korak od Lige šampiona. Mnogi ga vide kao idealnog naslednika Pepa Gvardiole zbog stila fudbala iako je ove sezone u Primeri imao tim sa ograničenim mogućnostima. 

Kada govorimo o budućnosti Pepa Gvardiole, nije tajna da Španac ima želju da se jednog dana vrati u Barselonu. Ćavi je juče odlučio da ostane na "Nou Kampu", ali bi eventualni neuspeh u narednoj sezoni mogao da košta slavnog fudbalera posla u voljenom klubu. Dakle, svi uslovi za Gvardiolin povratak bili bi stvoreni... 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

U Prištini nastavljeno suđenje Slađanu Trajkoviću
Politika

U Prištini nastavljeno suđenje Slađanu Trajkoviću

Ispitivanjem svedoka tužilaštva, pred Posebnim odeljenjem Osnovnog suda u Prištini, nastavljeno je suđenje Slađanu Trajkoviću koga Specijalno tužilaštvo tereti za navodni ratni zločin počinjen nad civilnim stanovništvom u periodu od 1998. do 1999. godine u opštini Vučitrn.

07.05.2024

10:43

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija