• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

06.05.2024

23:32

Pariz negira da su Rusi pobili legionare u Časovom Jaru! Bajden neće slati američke vojnike u Kijev! Svet čeka Putinovu inauguraciju (FOTO/VIDEO)

Tanjug/AP

Vesti

Pariz negira da su Rusi pobili legionare u Časovom Jaru! Bajden neće slati američke vojnike u Kijev! Svet čeka Putinovu inauguraciju (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 803. dan.

Sirski: Situacija je teška...

Situacija na krasnoarmejskom i kurahovskom pravcu u delu DNR koji kontroliše Ukrajina je teška, saopštio je glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Aleksandar Sirski.
„Zbog teške situacije na istoku, dva dana sam bio u jedinicama koje su vodile odbrambene operacije na pokrovskom (Pokrovsk je ukrajinski naziv grada Krasnoarmejska) i kurahovskom pravcu", napisao je on na Telegram kanalu.

Putin ovo mora sprečiti po svaku cenu, opstanak Rusije je u pitanju! Kome idu milijarde iz paketa pomoći Kijevu?!

Makron: Francuska nije u ratu sa Rusijom...

Francuska nije u ratu sa Rusijom niti ruskim narodom, rekao je predsednik Emanuel Makron.
„Mi nismo u ratu sa Rusijom niti sa ruskim narodom, ne želimo da smenimo režim u Moskvi", rekao je Makron na zajedničkoj konferenciji za novinare sa kineskim predsednikom Si Đinpingom u Parizu.
Podsetimo, Francuski predsednik je ranije izjavio da postoji mogućnost da NATO pošalje vojsku u Ukrajinu.

SAD ne nameravaju da šalju trupe u Ukrajinu

Šef pres službe Stejt departmenta Metju Miler prokomentarisao je pretpostavku lidera demokrata u Predstavničkom domu Hakima Džefrisa o slanju trupa u zonu ukrajinskog sukoba.
Sjedinjene Države ne nameravaju da šalju svoje trupe u Ukrajinu. Ovako je šef pres službe Stejt departmenta Metju Miler prokomentarisao na brifingu pretpostavku lidera demokrata u Predstavničkom domu Hakima Džefrisa da će Vašington možda morati da pošalje trupe u zonu ukrajinskog sukoba u slučaju poraza Kijeva.
„Predsednik SAD Džo Bajden je jasno stavio do znanja da neće slati trupe u Ukrajinu", rekao je Miler u odgovoru na povezano pitanje.

Rusija nikad brutalnija, F-16 u Ukrajini tretiraće kao nosače nuklearnog oružja! Svet juri ka tački bez povratka!

Inauguracija predsednika Rusije

Inauguracija ruskog predsednika biće održana u Velikoj kremaljskoj palati 7. maja. Svečanosti će prisustvovati predstavnici Savezne skupštine, sudije Ustavnog suda, članovi vlade i Centralne izborne komisije, istaknute ličnosti nauke i kulture, poznati sportisti. Prema rečima pres-sekretara Vladimira Putina, proslava će se odvijati po standardnom scenariju sa manjim nijansama. Šta predviđa procedura za preuzimanje dužnosti šefa države pogledajte na karticama Ria.ru.

Pariz negira bitke francuske Legije u Ukrajini

Pariz negira prebacivanje vojnog osoblja iz Francuske Legije stranaca u Ukrajinu radi učešća u neprijateljstvima na strani ukrajinskih oružanih snaga. Ministarstvo spoljnih poslova Francuske nazvalo je ovu informaciju nepouzdanom. Saopštenje se pojavilo na zvaničnoj stranici Ministarstva spoljnih poslova na društvenoj mreži Ks.
„Kampanja dezinformacija u vezi sa podrškom Francuske Ukrajini se nastavlja nesmetano. Ne, Francuska nije poslala vojnike u Ukrajinu", oštro je navelo ministarstvo.
Još u aprilu se saznalo da su prvi strani plaćenici iz Francuske legije stigli u Ukrajinu da pruže pomoć ukrajinskim oružanim snagama u Slavjansku. U sastavu jedinice su stručnjaci za artiljerijsko izviđanje i inženjeri specijalizovani za izgradnju utvrđenja. Prema rečima pukovnika francuskih oružanih snaga, poslani vojnici nisu dovoljni da zaustave napredovanje ruske vojske. A danas je postalo poznato da je francuska Legija izgubila svoje prve vojnike kod Časovog Jara.

Moskva jasna, to je nuklearna pretnja 

Rusija će pojavu aviona F-16 u Ukrajini doživljavati kao nosače nuklearnog oružja, bez obzira na njihovu modifikaciju, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.
Avioni ovog tipa već dugi niz godina činili osnovu avionske flote koja se koristi u takozvanim „zajedničkim nuklearnim misijama" NATO, ističle Moskva.

Putin upravo objavio: Pokrenuta agresija na Rusiju! Odgovor Moske je bio žestok! "Preduzeli smo mere..."

Zelenski legitimna meta

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski je legitimna meta ruskih oružanih snaga od početka Severnog vojnog okruga, primetio je Igor Korotčenko, glavni urednik časopisa Nacionalna odbrana. Ekspert smatra da je Zelenski bio legitimna meta ruskih oružanih snaga od početka Severnog vojnog okruga
Glavni i odgovorni urednik časopisa Nacionalna odbrana Igor Korotčenko napomenuo je da potraga za ukrajinskim predsednikom neće ništa promeniti. Korotčenko je napomenuo da stavljanje Zelenskog na poternicu ne znači da on ranije nije bio legitimna vojna meta, ali da sada jeste.
- Od 24. februara 2022. godine Zelenski je bio legitimna vojna meta ruskih oružanih snaga Trenutna situacija ne dodaje ništa novo ovoj činjenici - rekao je ekspert i dodao da pitanje njegove likvidacije zavisi samo od odgovarajuće političke. odluka, koja, po svemu sudeći, još uvek nije doneta. Još uvek nije.

Šta rade ovi?! Rusi otkrili šta se upravo dešava u SAD! Vašington digao celu planetu na noge, razlog je neverovatan!

Ukrajinu čeka slom u Švajcarskoj

Bivši savetnik bivšeg ukrajinskog predsednika Leonida Kučme Oleg Šoskin smatra da će konferencija u Švajcarskoj rezultirati potpunim slomom režima ukrajinskog lidera Vladimira Zelenskog. 
„U stvari, sve ide do te mere da bi ova najnovija inicijativa Zelenskog, Ššefa njegovog kabineta AndrejaĆ Ermaka, njihovog tima sa ovim takozvanim sastankom u Švajcarskoj, mogla da se završi veoma loše Režim Zelenskog, jer je od 20. maja već potpuno nelegitiman predsednik", rekao je Soskin u video snimku objavljenom na njegovom Jutjub kanalu .
On je dodao da Kijev treba da pristane na mirovni plan koji je predložio kineski lider Si Đinping. Ova inicijativa je, smatra Šoskin, najrealnija za rešavanje ukrajinskog sukoba. 

Zastrašujuća vest za Evropu, Putinov savetnik dobio novi zadatak da odredi taktiku za rasturanje Zapada!

Makron je nepromišljen i neodgovoran

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije navelo je da su izjave francuskog predsednika Emanuela Makrona o mogućnosti slanja republičkih i NATO kontingenata u Ukrajinu upadljivo nepromišljene i neodgovorne.
Pres sekretar ruskog predsednika Dmitrij Peskov rekao je da provokativne izjave Zapada o mogućoj direktnoj intervenciji u sukobu u Ukrajini zahtevaju brz i efikasan odgovor Rusije. 
Načelnik Glavne obaveštajne uprave Generalštaba Oružanih snaga Rusije - zamenik načelnika Generalštaba Oružanih snaga Rusije Igor Kostjukov rekao je da Zapad priprema agresiju, kao i pre Velikog otadžbinskog rata.  

Rusi čiste Kotljarovku i Kislovku

Oružane snage Rusije čiste sela Kotljarovka i Kislovka koja su uzeta pod kontrolu. Šef Harkovske oblasti Vitalij Gančev je napomenuo da će obnova naselja i čitavog regiona početi tek nakon što oblast Harkov bude potpuno oslobođena od Oružanih snaga Ukrajine.
- Trenutno se raščišćavaju sela Kotljarovka i Kislovka. Ova naselja su sada praktično devastirana, ljudi tamo ne žive. Borbe su postale prilično aktivne, a sve više naših trupa pobeđuju na liniji. kontakta - rekao je On.

Došao kraj! Neće više biti režima Zelenskog! Obaveštajac otkrio kakve promene slede! "Stavili su do znanja..."

 

Najnoviji izveštaj Ministarstva odbrane Rusije

Jedinice grupe „Zapad“ oslobodile su naselje Kotljarovka u Harkovskoj oblasti. Tokom proteklog dana odbijena su tri kontranapada jurišnih grupa ukrajinske vojske u Harkovskoj oblasti i

Luganskoj Narodnoj Republici. Neprijatelj je izgubio do 120 vojnika, dva tenka, uključujući „leopard“, dve američke haubice M777, haubicu „msta B“ i tri samohodna artiljerijska oruđa „gvozdika“;

Jedinice grupe „Jug“ zauzele su bolje položaje. Gubici ukrajinske vojske u protekla 24 časa iznose do 275 vojnika, oklopni transporter i šest automobila. Osim toga, tokom protivbaterijske borbe uništeni su samohodno artiljerijsko oruđe M109 „paladin“, tri haubice M777, top M119, dva samohodna artiljerijska oruđa „krab“, haubica D-30, tri stanice za radioelektronsko ratovanje „anklav“, „bukovel AD“ i kontrabaterijska radarska stanica proizvedena AN/TPKu-50;

Jedinice grupe „Centar“ su oslobodile naselje Solovjovo u Donjeckoj Narodnoj Republici. Takođe su odbile sedam kontranapada jurišnih grupa u DNR. Poginulo je i ranjeno do 370 ukrajinskih vojnika, a uništeno je jedno oklopno vozilo, 20 automobila i haubica D-30.

Snage grupe „Istok“ zauzele su bolje položaje i porazile dve brigade u DNR. Gubici Oružanih snaga Ukrajine iznosili su do 160 vojnika, dva tenka, tri vozila, haubica M198 i tri haubice D-30.

Jedinice grupe „Dnjepar“ uništile su koncentrisanje ljudstva tri brigade u Zaporoškoj i Hersonskoj oblasti. Poginulo je i ranjeno do 40 ukrajinskih vojnika, a uništene su četiri haubice M777 haubica D-20 kalibra, haubica D-30 i stanica za radioelektronsko ratovanje „nota“.

Operativno-taktička avijacija, raketne snage i artiljerija uništile su dva preduzeća za proizvodnju jurišnih bespilotnih letelica i uništile ljudstvo i vojnu tehniku u 122 regiona.

PVO sistemi oborili su avion Su-27 ukrajinskih snaga. Osim toga, uništene su 23 bespilotne letelice i sedam raketnih sistema američke proizvodnje „hajmars“.
Snage Crnomorske flote uništile su pet bespilotnih čamaca Oružanih snaga Ukrajine na severozapadnoj obali Krima.

 

Završen sastanak Makrona, Si Đinpinga i Ursule fon der Lajen! Koordinacija sa Kinom oko Ukrajine i Bliskog istoka odlučujuća!

 

Produžava se ratno stanje u Ukrajini


Na sajtu ukrajinskog parlamenta objavljeni su predlozi zakona o produženju ratnog stanja i mobilizacije u Ukrajini za još 90 dana.

Inicijator predloga zakona je ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski. Dokumenti su u ponedeljak predati Radi.

 

Gore svetske mreže! Prvi okršaj ruskih i francuskih trupa?! Winged: Legija stranaca hitno poslata na najžešći deo fronta!

 

Mađari neće izručivati njene državljane Ukrajini

Mađarska neće izručivati Ukrajini njene državljane koji su vojni obveznici i neće dozvoliti da budu poslati u smrt, izjavio je zamenik mađarskog premijera Žolt Šemjen.

„Mađarska neće izručivati Ukrajini one koji su pobegli kod nas. Nećemo razjašnjavati da li čovek, po mišljenju Ukrajinaca, podleže vojnoj obavezi ili ne. Na osnovu elementarne humanosti, nećemo dozvoliti da ih pošalju u smrt“, rekao je Šemjen.

 

Ukrajini stigle najgore moguće vesti! Ruska vojska zauzela i ovo?! Dve ključne tačke pale odjednom, sve se ruši kao kula od karata!

 

Poljska neće slati trupe u Ukrajinu

Poljska se ne priprema i neće slati svoje trupe u Ukrajinu, izjavio je novinarima ministar nacionalne odbrane zemlje Vladislav Kosinjak-Kamiš.

„Ovaj koncept (slanja trupa u Ukrajinu) predstavio je gospodin predsednik Emanuel Makron pre nekoliko meseci, Poljska se ne priprema i neće slati poljske trupe u Ukrajinu“, rekao je Kosinjak-Kamiš.
 

 

Svet u šoku! Demokrate iz SAD najavile rat sa Rusijom?! Američka intervencija nikad bliža: Nećemo dozvoliti da padne...

 

Raste broj poginulih u napadu na Belgorod

Broj poginulih u napadu dronova Oružanih snaga Ukrajine u Borisovskom okrugu Belgorodske oblasti porastao je na sedam, saopštila je pres služba kompanije „Agro-Belogorje“ za Sputnjik.

„Trenutno postoje informacije o sedam poginulih radnika Grajvoronske i Borisovske farme svinja. Petnaest radnika zadobilo je povrede različitog stepena“, saopštili su iz kompanije.

Sa svoje strane, gubernator Belgorodske oblasti Vjačeslav Gladkov saopštio je da je ukrajinska vojska četiri puta zaredom vršila napade u Borisovskom okrugu na vozila sa civilima, kao i na pripadnike hitnih službi koji su dolazili na lice mesta da pomognu nastradalima.

 

 

Alarm u Kijevu! Ruske službe hitno upozorile Zelenskog! Ovo mu je Zapad spremio: Kontaktiran Porošenko, Kličko, Zalužni...

 

Borelj: Proizvodnja mora biti brža i efikasnija

Šef evropske diplomatije Žozep Borelj izjavio je da se oružje i municija za Ukrajinu moraju proizvoditi brže i efikasnije.

„Danas imamo forum na kojem su se okupili predstavnici odbrambene industrije EU i Ukrajine. Imamo oko 140 kompanija iz 25 različitih zemalja. Cilj je da povežemo mogućnosti industrije EU i Ukrajine i vidimo kako možemo da iskoristimo raspoložive evropske finansije kako bi se proizvodilo više i brže (municije i oružja) i, ako je moguće, u samoj Ukrajini“, rekao je Borelj na početku foruma odbrambene industrije EU-Ukrajina, koji se održava u Briselu.

 

Strašno ludilo! Dok Rusija razara na frontu, Ukrajina radi ovo?! Saveznici Moskve objavili šokantne vesti!

 

Ruski PVO sistemi uništili dronove

Ruski PVO sistemi uništili su oko 9 časova ukrajinski dron avionskog tipa iznad Kurske oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
 

Udarno! Počeo nuklearni odgovor Putina Zapadu! Generalštab Rusije se hitno oglasio: Po naredbi predsednika...

 

Katsjukevič: Propali pokušaji Ukrajinaca da pređu Dnjepar

Senator iz Hersonske oblasti Igor Kastjukevič izjavio je da su pokušaji ukrajinskih snaga da pređu Dnjepar karta u jednom pravcu.

„Ukrajinske oružane snage ne odustaju od pokušaja da pređu Dnjepar“, rekao je senator za Sputnjik.

Prema njegovim rečima, ruska vojska vodi aktivnu odbranu leve obale, nanoseći precizne udare po vojnim ciljevima, koncentrisanju neprijateljske tehnike i artiljerije na desnoj obali.

 

Opa! Rusi otkrili pravi razlog sastanka Makrona i Si Đinpinga! Lider Francuske ima jasnu nameru, hoće li mu Kinezi poverovati?!

 

Ruske haubice uništile položaje OSU

Ruske haubice D-20 uništile su osmatračnice i zemunice Oružanih snaga Ukrajine u blizini granice sa Belgorodskom oblašću, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

 

Uzbuna za vazdušnu opasnost

Uzbuna za vazdušnu opasnost objavljena je u Dnjepropetrovskoj, Harkovskoj, Poltavskoj, Čerkaskoj, Kirovogradskoj, Nikolajevskoj i Odeskoj oblasti Ukrajine, kao i u delovima Zaporoške i Hersonske oblasti pod kontrolom Kijeva, sledi iz onlajn mape ukrajinskog Ministarstva za digitalne transformacije.

 

Rusi izveli napade na Sumi i Harkov

Ruske snage tokom noći su izvršile napade na energetski sistem grada Sumi i skladište municije u oblasti istraživačkog instituta povezanog sa hemijskom proizvodnjom, saopštio je za Sputnjik koordinator ilegalnog proruskog pokreta u Nikolajevu Sergej Lebedev, pozivajući se na izvore.

Prema njegovim rečima, u podzemnim bunkerima ovih proizvodnih pogona punjene su rakete za raketne sisteme.

Ukrajinski mediji noćas su javljali o nekoliko serija eksplozija u gradu. Lokalne vlasti su potvrdile da su gađani objekti energetske infrastrukture.

Noćas je, takođe, saopšteno o problemima sa isporukom električne energije u Harkovu.
„Meštani to povezuju sa napadom na energetsku strukturu Sumija... Trenutno nema struje u Sumiju i većem delu Harkova“, rekao je Lebedev.

 

(VIDEO) Šokantan proboj Putinovih trupa! Otvoren put ka Slavjansku, Kramatorsku... Ako padne ovaj grada, pada ceo Donbas!

 

Hronika specijalne vojne operacije Rusije u Ukrajini

Ruske trupe su u protekla 24 sata napale neprijateljske ciljeve u Harkovu i Dnjepropetrovsku , kao i u Krasnoarmejsku u okupiranom delu DNR. Kasno uveče pojavila se i informacija o naletu dronova u Sumi, koji je rezultirao nestankom struje tamo.

Na Kupjansko-Svatovskom pravcu, ruske jedinice su konsolidovane na zapadnoj periferiji Kotljarka. Istovremeno, nedavno objavljeni snimci su omogućili da se utvrdi da su tokom nedavnih napada na liniji Kolomičiha - Krivoševka , Oružane snage Rusije zauzele šumski pojas na prilazima Stelmahovki .

U pravcu Avdejevke, ruske snage su napredovale severno od Očeretina, zauzevši nekoliko šumovitih područja u pravcu Aleksandrovke.

Na Donjeckom pravcu borbe se vode u zoni industrijske zone u Krasnogorovki, a u rejonu Netajlova jurišne grupe Oružanih snaga Rusije napreduju u pravcu škole.

 

Šta se ovo desilo?! Ukrajina lansirala ATACMS, Rusi pritisnuli dugme, a onda... Šokantne vesti stigle sa fronta!

 

Bitka za Arhangelsko: Ruski jurišni avioni uništili američki M113

▪️ Ukrajinski militanti su odlučili da se utovare u oklopni transporter M113 i napuste svoje položaje pod naletom ruskiuh trupa.

▪️ U tom trenutku jurišnici Lavina bataljona 132. brigade već su se približili neprijateljskim položajima i otvorili vatru iz svega što je bilo na raspolaganju.

▪️ Nakon dva pucnja iz bacača granata, ukrajinci i dalje nisu odustali od namere da se ukrcaju na oklopni transporter: bili su zahvaćeni paljbom upravo tokom utovara.

▪️ Preživele Oružane snage Ukrajine dokrajčili su jurišnici, bacivši granatu pravo u vozilo.

 

 

Zelenski ovo krije kao zmija noge! Raskrinkao ga Vašington post: Ne sme da objavi, zastrašiće celu Ukrajinu!

 

FPV bespilotne letelice sa termovizijskom kamerom nastavljaju da dokazuju svoju neophodnost na frontu

Operateri dronova iz grupe Centar pogodili su tenk ukrajinskih vojnika koji je pokušao da izvede kontranapad na položaje koje su nedavno zauzele ruske jurišne jedinice. Ali, on je ubrzo uništen.

Bespilotne letelice i artiljerija pouzdano pokrivaju pešadiju na zemlji.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Nacizam menja ruho i pretvara se u talog autošovinizma! Nemačka je uništila tradicionalnu porodicu! (VIDEO)
Live TV

Nacizam menja ruho i pretvara se u talog autošovinizma! Nemačka je uništila tradicionalnu porodicu! (VIDEO)

Od izlaska Velike Britanije iz EU mislili smo da će ova organizacija ojačati sebe. Od olaska Angele Merkel Evropa je došla na granicu rasula. U emisiji "Rat uživo" gosti su bili Dragan Vasiljković iz fondacije Kapetan Dragan i Mihajlo Olujić, geopolitički analitičar. Uživo u program javio se i novinar Vladimir Vidić, kao i novinar Dejan Jelača i dopisnik TV Informera Lazar Stević.

18.05.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12