• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

04.05.2024

14:10

Udarna vest! Moćna država proteruje američku vojsku! Jenkijima stigao neočekivan ultimatum, hitno moraju da pakuju kofere!

Shuterstock

Vesti

Udarna vest! Moćna država proteruje američku vojsku! Jenkijima stigao neočekivan ultimatum, hitno moraju da pakuju kofere!

Podeli vest

Sjedinjene Države prebacuju borbene avione i bespilotne letelice u Katar nakon što su Ujedinjeni Arapski Emirati ukinuli dozvolu američkim avionima da iz te zemlje gađaju ciljeve u Jemenu i Iraku, piše "Volstrit džornal , pozivajući se na američke zvaničnike.

"U februaru su Ujedinjeni Arapski Emirati obavestili Sjedinjene Države da više neće dozvoliti američkim vojnim avionima i bespilotnim letelicama stacioniranim u vazduhoplovnoj bazi El Dafra u Abu Dabiju da izvode udare u Jemenu i Iraku vazduhoplovnu bazu El-Udeid u Kataru", piše publikacija.

Napominje se da su Emirati doneli ovu odluku iz straha da ne budu podvrgnuti uzvratnim udarima Jemena ili Iraka zbog pomoći američkoj vojsci. Zvaničnik iz Ujedinjenih Arapskih Emirata potvrdio je izdanju da su ograničenja za borbene letove usvojena na osnovu pitanja "samoodbrane".

Takođe, prema njegovim rečima, odluka je doneta i zbog toga što SAD "ne žure da preduzmu mere za zaštitu UAE" posle napada na njihovu teritoriju 2022. godine.

Pored toga, izdanje prenosi, pozivajući se na obaveštajne izvor, da su se poslednjih dana SAD i Katar dogovorili da prebace borbene avione, izviđačke avione i dronove u vazdušnu bazu El-Udeid.

Prema pisanju "Volstrit džornala", pozivajući se na američke zvaničnike, Sjedinjene Države takođe razmatraju mogućnost udara na ciljeve na Bliskom istoku iz Džibutija u istočnoj Africi.

SAD i Velika Britanija od sredine januara gađaju položaje Ansar Alaha (Huti) u Jemenu, pod izgovorom pretnje na slobodu plovidbe u Crvenom moru.

Mohamed Ali El Huti, član Vrhovnog političkog saveta Ansar Alaha, nazvao je napade terorističkim varvarstvom i namernom i neopravdanom agresijom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Za napad na nastavnika do osam godina zatvora - Novi zakon o zaštiti prosvetnih radnika uskoro stupa na snagu!
Društvo

Za napad na nastavnika do osam godina zatvora - Novi zakon o zaštiti prosvetnih radnika uskoro stupa na snagu!

Posle niza napada na nastavnike u školama Vlada je prihvatila je zahtev prosvetnih radnika da se promeni Krivični zakonik kako bi nasilje nad prosvetarima bilo tretirano kao na advokate i kažnjen i zatvorom. To bi značilo da za maltretiranje nastavnika učenici stariji od 16 godina mogu biti krivično odgovorni, dok za đake mlađe od 14 godina odgovornost će snositi roditelji!

18.05.2024

09:00

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija