• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

04.05.2024

13:40

Sada je i najvećoj budali jasno! Amerika priznala gde šalje pare za Ukrajinu! Završava na ovom mestu...

EPA, Reuters

Vesti

Sada je i najvećoj budali jasno! Amerika priznala gde šalje pare za Ukrajinu! Završava na ovom mestu...

Podeli vest

Nova američka vojna pomoć Ukrajini od milijardu dolara ostaće kao investicija u Sjedinjenim Državama, rekao je državni sekretar Entoni Blinken.

- Novi novac koji ulažemo, skoro sav ostaje u Sjedinjenim Državama: u našoj industrijskoj bazi, obezbeđujući dobre poslove u Sjedinjenim Državama, ali na ovaj način možemo da pomognemo Ukrajini - rekao je Blinken tokom događaja Mekejn instituta koji je prenosio Stejt department.

Američki Senat je ranije glasao za usvajanje zakona o stranoj pomoći saveznicima Vašingtona , uključujući Ukrajinu, Izrael i administraciju Tajvana. Tako su oba doma američkog Kongresa odobrila predlog zakona. Američki predsednik Džo Bajden potpisao je 24. aprila zakon o pomoći stranim saveznicima, uključujući Ukrajinu, otklanjajući poslednju pravnu prepreku za obnavljanje isporuke američkog oružja tamo.

Konkretno, skoro 61 milijarda dolara biće poslata za pomoć Ukrajini, od čega će 23,2 milijarde biti iskorišćeno za popunu naoružanja koje joj je prebačeno iz skladišta Pentagon , 13,8 milijardi će biti potrošeno na vojne kupovine za Ukrajinu na otvorenom tržištu, 11,3 milijarde će koristiti za osiguranje „tekućih američkih vojnih operacija u regionu“.

Rusija smatra da isporuke oružja Ukrajini ometaju rešenje, direktno uključuju zemlje NATO- a u sukob i da se „igraju vatrom“. Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov istakao je da će svaki teret koji sadrži oružje za Ukrajinu postati legitimna meta za Rusiju. Prema njegovim rečima, SAD i NATO su direktno uključeni u sukob, uključujući ne samo snabdevanje oružjem, već i obuku osoblja u Velikoj Britaniji, Nemačkoj, Italiji i drugim zemljama. Kremlj je naveo da pumpanje Ukrajine oružjem sa Zapada ne doprinosi pregovorima i da će imati negativan efekat.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Kinezi zainteresovani za osnivanje Naučno-tehnološkog inkubacionog centra: Evo šta bi to značilo za nas
Društvo

Kinezi zainteresovani za osnivanje Naučno-tehnološkog inkubacionog centra: Evo šta bi to značilo za nas

Želju da se saradnja sa Srbijom nastavi u oblasti nauke osnivanjem novog Naučno-tehnološkog inkubacionog centra koji bi se bavio različitim saradnjama iz oblasti tehnologije i nauke, izrazo je predsednik upravnog odbora kompanije Šandong (Shandong International) Zuang Jong, koji se sastao sa ministarkom nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelenom Begović.

18.05.2024

12:20

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija