• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

26.04.2024

23:00

Putin kriv za propalestinske proteste?! Politički vrh u Americi načisto poludeo, Nensi Pelosi predvodi haos!

Reuters

Vesti

Putin kriv za propalestinske proteste?! Politički vrh u Americi načisto poludeo, Nensi Pelosi predvodi haos!

Podeli vest

Bivša predsednica Predstavničkog doma američkog Kongresa Nensi Pelosi kaže da iza masovnih antiizraelskih demonstracija na univerzitetima širom SAD stoji ruski predsednik jer želi da Džo Bajden izgubi na izborima i u Belu kuću uđe Donald Tramp.

Američki establišment krivi ruskog predsednika Vladimira Putina za masovne propalestinske proteste na univerzitetima u SAD, kojima studenti traže da Bela kuća prekine da naoružava Izrael i da zaustavi rat u Pojasu Gaze. Bivša predsednica Predstavničkog doma američkog Kongresa Nensi Pelosi izjavila je da haos na univerzitetima odgovara samo Putinu, koji želi da skine demokrate sa vlasti u Americi.

Ruska nota

Pelosijeva, ugledna članica američke Demokratske stranke, u svojim istupima u javnosti u više navrata je povezala propalestinske proteste sa ruskim uticajem. Ona je to poslednji put ponovila ove nedelje u intervjuu irskom javnom emiteru Radio Telefis Eiren (RTE). Pelosijeva je priznala da bi propalestinski stav mogao da utiče na podršku aktuelnom predsedniku SAD Džozefu Bajdenu na predstojećim izborima, tvrdeći da Putin želi da u Belu kuću uđe republikanski kandidat Donald Tramp.

- U Putinovom interesu je da, kako se on ono zvaše (nije htela da izgovori Trampovo ime), pobedi. Zato vidim da Rusi ohrabruju ono što se sada dešava - kazala je Pelosijeva.

Foto: Reuters

Nensi Pelosi

 

Dodala je da su propalestinski aktivisti iskreni u svojim osećanjima, ali da "neki od njih imaju rusku notu". Pelosijeva je, takođe, pokušala da ospori nadimak aktuelnog američkog predsednika - Genocidni Džo, koji su mu studenti i šira javnost u SAD dali zbog neuspeha da pritisne Izrael da se uzdrži od ubistva civila u svojoj vojnoj kampanji u Pojasu Gaze. Rekla je da to uopšte ne stoji.

 

Foto: Tanjug/AP

Propalestinski protesti u Americi

 

Njene reči dolaze u trenutku kad na najmanje 21 univerzitetu u SAD besne protesti protiv Izraela, koji su naročito zaoštreni tokom prethodne nedelje. Demonstracije se održavaju, između ostalog, i na prestižnim univerzitetima - Masačusetskom institutu za tehnologiju (MIT), Jejlu, Harvardu, Berkliju i Kolumbiji, zatim na univerzitetima u Teksasu, Mičigenu, Novom Meksiku, Južnoj Kaliforniji, kao i u gradu Vašingtonu. Samo u sredu i četvrtak uhapšene su stotine studenata širom SAD, nakon što je policija na silu pokušala da ukloni njihove šatore iz kampusa.

Prekid veza sa Izraelom

Demonstranti kažu da uprkos tome neće odustati od protesta sve dok fakulteti ne pristanu na prekid veza sa izraelskim akademskim institucijama. Oni, takođe, traže od Bajdena da zaustavi "izraelski genocid" nad Palestincima u Pojasu Gaze.

Foto: Tanjug/AP

Propalestinski protesti u Americi

Kako ističu, palestinska ekstremistička organizacija Hamas u napadu na jevrejsku državu 7. oktobra ubila je 1.200 ljudi, a onda je usledila izraelska odmazda u kojoj je stradalo više od 34.000 Palestinaca, mahom civila.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Bratski zagrljaj dvojice ministara! Momirović: Dragi naši prijatelji dobrodošli u Beograd i Srbiju! (VIDEO)
Politika

Bratski zagrljaj dvojice ministara! Momirović: Dragi naši prijatelji dobrodošli u Beograd i Srbiju! (VIDEO)

Danas je u sklopu doceka kineske državne delegacije na beogradskom aerodromu koju čine ministri i predstavnici kineskih institucija, ministar trgovine Tomislav Momirovic docekao i ministra trgovine NR Kine Vang Ventaoa, sa kojim je u proteklih godinu dana održao niz sastanaka tokom procesa pregovaranja koje je dovelo do potpisivanja Sporazuma o slobodnoj trgovini izmedju Kine i Srbije.

07.05.2024

16:17

TV

Evo kakva simbolika se krije u datumu posete kineskog predsednika Srbiji! Ugovori i sporazumi koje donosi Si Điping unaprediće srpsku privredu!
Live TV

Evo kakva simbolika se krije u datumu posete kineskog predsednika Srbiji! Ugovori i sporazumi koje donosi Si Điping unaprediće srpsku privredu!

Vest dana je dolazak kineskog predsednika u Beograd. On će posetiti Francusku, Mađarsku i Srbiju. Zapadnim medijima najinteresantnija je njegova poseta Srbiji. Za osam godina ovo je njegova druga poseta našoj zemlji. Na današnji dan bombardovana je kineska ambasada u Beogradu, tako da ova poseta ima određenu simboliku i nimalo nije slučajno što je baš ovaj dan izabran. Na ovu temu u emisiji "Info dan" govorio je Ibro Ibrahimović, član GO SPS i advokat Pavle Staničić.

07.05.2024

16:29

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija