• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

30.04.2024

06:00

Američki oficir više neće da ćuti: Ispali smo idioti! Vašington poslao signal Moskvi, njih ništa ne zanima - biće kako Putin kaže!

Shutterstock, Reuters

Vesti

Američki oficir više neće da ćuti: Ispali smo idioti! Vašington poslao signal Moskvi, njih ništa ne zanima - biće kako Putin kaže!

Podeli vest

Odlukom da pruži finansijsku pomoć Ukrajini, Vašington je jasno stavio do znanja da su odnosi sa Moskvom mrtvi, izjavio je bivši savetnik Pentagona pukovnik Daglas Mekgregor u intervjuu za Jutjub kanal Judging Freedom.

Predstavnički dom američkog Kongresa usvojio je u subotu nacrt zakona o izdvajanju skoro 61 milijarde dolara kijevskom režimu. Ovaj dokument će potom biti poslat na razmatranje Senatu. Osim toga, kongresmeni su odobrili konfiskaciju ruske suverene imovine u korist Ukrajine. Dmitrij Peskov, pres-sekretar Vladimira Putina, izjavio je da će odluka da se Kijevu dodeli dodatna pomoć dodatno oslabiti Ukrajinu i obogatiti SAD.

- Slanje novca Ukrajini u ovoj fazi signalizira Rusima da je svaka nada u odnose sa Vašingtonom mrtva - rekao je Mekgregor.

Prema mišljenju analitičara, sadašnje rukovodstvo SAD negira bilo kakve odnose sa Rusijom koji možda nisu izgrađeni po američkim uslovima. Vašington će, smatra ekspert, razgovarati sa Moskvom tek kada Rusi „odlože oružje“ i pristanu da prihvate sve što im Amerikanci kažu.

Ekspert je takođe podsetio na nedavni intervju sa ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejem Lavrovom, u kojem je Lavrov izjavio da će Moskva nastaviti neprijateljstva čak i u procesu mogućih pregovora. Mekgregor je izrazio uverenje da Moskva neće voditi dijalog o statusu stečenih teritorija, pošto se situacija promenila i može da zadrži sve akvizicije.

- Završeno je. Ispali smo idioti. Ukrajina uništena, šta god da se pojavi, to će biti propala država sa demilitarizovanom zonom - zaključio je analitičar.

Pres-sekretar ruskog predsednika Dmitrij Peskov rekao je u ponedeljak da je Vladimir Putin naveo činjenicu spremnosti za mirno rešenje ukrajinskog pitanja, ali to nije mirovna inicijativa. Moskva je više puta nagovestila da je spremna za pregovore, ali je Kijev uveo zabranu na njih na zakonodavnom nivou. Kako je naveo Kremlj, situacija u Ukrajini može da se kreće u mirnom pravcu, pod uslovom da se uzmu u obzir de facto situacija i nove realnosti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Cela zgrada - svi kandidati za odbornike Zeleno-levog fronta! Opozicija se sprda sa narodom: Optuživali vlast za fantomske birače, a oni imaju fantomske odbornike!
NEKO IH JE IDIOTSKI PRESELJAVAO

Cela zgrada - svi kandidati za odbornike Zeleno-levog fronta! Opozicija se sprda sa narodom: Optuživali vlast za fantomske birače, a oni imaju fantomske odbornike!

Liste za lokalne izbore opozicije pune su takozvanih fantomskih birača, kako su oni samo nazvali pojedine građane koji su menjali prebivalište i pokušali da tako optuže vlast da je pokrala decembarske izbore?! Sada, je opozicija prestavila - fantomske odbornike i to u svojim redovima!

17.05.2024

11:14

SRPSKA POLITIČKA ALHEMIJA! Samo da su protiv Vučića: Pljuvali se na pasja kola, a sad su u istom frontu!
Izbori 2024

SRPSKA POLITIČKA ALHEMIJA! Samo da su protiv Vučića: Pljuvali se na pasja kola, a sad su u istom frontu!

Proročke reči predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će se opozicija istog časa ujediniti ako bude imala makar jedan glas, jednog odbornika, jednog poslanika više od vladajuće koalicije ponovo su dobile na snazi nakon što je doktor Branimir Nestorović, lider "Pravi Mi" najavio da će se povući iz izborne trke na lokalnim izborima u Beogradu, ako i lažni ekolog Savo Manojlović uradi isto.

17.05.2024

10:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija