• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

26.04.2024

11:15

Nasiljem protiv Srbije! Tajkunski mediji "udarili" na socijalno ugrožena lica!

printscreen

Politika

Nasiljem protiv Srbije! Tajkunski mediji "udarili" na socijalno ugrožena lica!

Podeli vest

Tajkunski mediji "N1" i "Nova S", objavili su na svojim portalima kako je u Krfskoj ulici br.7a GO Zvezdara gde se od 2008. godine nalazi "Svratište za decu" prijavljeno 93 birača.

Iza lažne vesti koju su namenski plasirali kako bi uneli nemir među građanje, krije se istina koju oni ne žele da otkriju. 

Posetili smo Centar za socijalni rad u Beogradu i razgovarali sa nadležnima, koji su nam otkrili da na toj adresi jesu prijavljeni građani, ali socijalno ugroženi i bez stalne adrese boravka, osobe koje su izašle sa izdržavanja zatvorske kazne kao i sami korisnici centra. 

- Zakon o prebivalištu i boravištu građana, propisuje mogućnost prijave građana na adresu Centara za socijalni rad, ukoliko ta lica nemaju mogućnost da se prijave na drugoj adresi. To su korisnici Centara za socijalni rad, lica u situaciji beskućništva, deca bez roditeljskog staranja, lica koja su izašla sa izdržavanja zartvorske kazne, lica i porodice iz neformalnih naselja koji nemaju adresu prebivališta, pa je neophodno da se prijave na centar kako bi ostvarili dalje svoja prava. Ta lica imaju obavezu da se javljaju centru i ukoliko dođe do promene statusa da to prijave nama kako bismo ih istog moneta odjavili sa adrese - rekla nam je Nataša Popadijak rukovodilac odeljenja Zvezdara Gradskog centra za socijalni rad i dodaje da ovakvi, lažni nasovi ruše ugled ove instutucije: 

- Ovakvi naslovi ruše ugled naše institucije, budući da se stvarno radi o korisnicima koji su na evidenciji Centra za socijalni rad - zaključuje Popadinjak.

Takunski mediji ne biraju na koga će "udariti", te su sada otišli korak dalje i socijalno ugrožena lica pokušali da uvrste u svoje prljave igre, što još jednom potvrđuje da oni samo i isključivo idu "Nasiljem protiv Srbije".




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Putin ovo mora sprečiti po svaku cenu, opstanak Rusije je u pitanju! Kome idu milijarde iz paketa pomoći Kijevu?!
Lukav plan, ali zamalo

Putin ovo mora sprečiti po svaku cenu, opstanak Rusije je u pitanju! Kome idu milijarde iz paketa pomoći Kijevu?!

Lavovski deo sredstava iz paketa pomoći Ukrajini od 61 milijardu dolara, koliko su SAD izdvojile, biće utrošen na popunu odbrambenih rezervi samih Sjedinjenih Država i nabavku naoružanja za Ukrajinu, opet u SAD, kao i na destabilizacija situacije u zemljama oko Rusije - Belorusiji, Kazahstanu, Kirgistanu, Jermeniji. Obični Ukrajinci neće dobiti ništa direktno od ovog "zlatnog tuša". Osim obaveze da poginu iz zahvalnosti za pruženu pomoć na bojnom polju za interese Vašingtona.

06.05.2024

21:23

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija