• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.04.2024

10:26

Stolice za članice, ostali po pozivu? Ko sedi za stolom u obliku potkovice u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija!

Printscreen

Politika

Stolice za članice, ostali po pozivu? Ko sedi za stolom u obliku potkovice u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija!

Podeli vest

Za stolom Saveta bezbednosti UN u obliku potkovice mogu sedeti članovi tog tela i njihove kolege iz misija, ističe nekadašnji ambasador Srbije pri UN Branko Branković.

- Kada se raspravlja o pojedinim pitanjima SB pozove predstavnike zainteresovanih strana, a u slučaju izveštaja o situaciji na KiM generalnog sekretara Antonija Gutereša o kojem se nedavno govorilo, to smo bili mi i Priština. Predsednik Vučić je došao sa našim ambasadorom u SAD Markom Đurićem, članovima misije Srbije, dok je predsednica lažne države Vljosa Osmani dovela nekoliko ljudi kao članove svoje delegacije, jer nema državu niti misiju i ambasadora u UN koji može biti pored nje - objasnio je Branković.

Foto: Foto: Tanjug/AP

 

Navodi da je zbog toga reagovano kada je ambasador lažne države u Vašingtonu - Iljir Dugoli pokušao da zameni Osmanijevu:

- On nije mogao da bude u SB UN, jer to što tzv. ambasador u Vašingtonu, nema nikakve veze sa UN koje ne priznaju "Kosovo" i zato mu je rečeno da se pomeri.

Osmanijeva je iskoristila poslednju sednicu SB UN i dovela žene za koje je tvrdila da su deo njenog kabineta i da su silovane tokom rata. Ona je govorila o njihovoj sudbini, a ne o događajima na terenu gde Srbi svakodnevno trpe teror, na šta je reagovao predsednik Aleksandar Vučić rekavši da bi i Srbija mogla celu salu da ispuni Srbima koji su bili žrtve na KiM.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija