• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.04.2024

19:37

Srbija pokazala da nijedan ratni zločin ne sme ostati nekažnjen! Predsednik Vučić se sastao sa stalnim predstavnikom Kine pri UN

instagram/buducnostsrbijeav

Politika

Srbija pokazala da nijedan ratni zločin ne sme ostati nekažnjen! Predsednik Vučić se sastao sa stalnim predstavnikom Kine pri UN

Podeli vest

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa stalnim predstavnikom Narodne Republike Kine pri UN Žangom Đunom.

"Sadržajan i prijateljski razgovor sa stalnim predstavnikom NR Kine pri UN Žangom Đunom o predstojećoj sednici Generalne skupštine UN na kojoj će se raspravljati o rezoluciji 'Međunarodni dan sećanja i obeležavanja genocida u Srebrenici", naveo je predsednik Vučić na Instagramu i dodao: "Ponovio sam da je Srbija, iako mala zemlja, ozbiljno pristupila pitanju ratnih zločina počinjenih na teritoriji bivše Jugoslavije i da je na sveobuhvatan način pokazala da nijedan zločin ne sme ostati nekažnjen, uz iskreni pijetet prema žrtvama. Naglasio sam da Kina, na čelu sa predsednikom Si Đinpingom, ulaže svoj ogroman ugled i uticaj u globalnoj areni po svim pitanjima u kojima principi Povelje UN predstavljaju osnove za ravnopravan tretman svih zemalja članica. U tom smislu, zamolio sam uvaženog sagovornika da i ovoga puta Kina stane na stranu pravde i podrži poziciju Srbije.

Posebno sam zahvalio stalnom predstavniku NR Kine na dosadašnjoj podršci njegove velike zemlje koju pruža našoj Srbiji u svim međunarodnim forumima, kao i na čvrstom i nepokolebljivom poštovanju temeljnih načela na kojima počivaju Ujedinjene nacije".

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija