• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

24.04.2024

15:38

Žiofre impresioniran: Svi građani Srbije treba da budu ponosni na rezultate digitalizacije!

Marina Jančević

Politika

Žiofre impresioniran: Svi građani Srbije treba da budu ponosni na rezultate digitalizacije!

Podeli vest

Ministar informisanja i telekomunikacija u Vladi Republike Srbije, Mihailo Jovanović, sastao se danas sa ambasadorom Delegacije Evropske unije u Srbiji, Emanuelom Žiofreom i gradonačelnikom grada Kragujevca Nikolom Dašićem, u Državnom data centru u Kragujevcu.

Sastanku su prisustvovali ambasador Italije, Luka Gori, ambasador Slovačke Mihal Pavuk, v.d direktora Kancelarije za IT i eUpravu Milan Latinović i direktor Data Cloud Technology-ja Danilo Savić.

Ministar Jovanović je ovom prilikom ambasadorima predstavio rezultate Vlade Republike Srbije u razvoju IKT sektora, kao i planove za buduća ulaganja u najsavremeniju digitalnu, telekomunikacionu i inovativnu infrastrukturu koje su deo programa „Skok u budućnost - Srbija 2027“.

- Inovacioni distrikt u Kragujevcu, čija izgradnja je planirana programom „Skok u budućnost – Srbija 2027“  predstavlja jedinstven kompleks informacionih, inovativnih, kreativnih i digitalnih industrija u Srbiji i u regionu, a prostiraće se na 4,5ha. Ideja je da postane epicentar okupljanja mladih, pametnih, talentovanih i sposobnih ljudi koji će u svom gradu imati uslove za život i rad kakvi ne postoje nigde u Evropi. Mladih koji će ostajati u Srbiji, sa svojim porodicama, da razvijaju svoje ideje, vizije i snove i koji će biti motor daljeg razvoja i napretka i Kragujevca i Srbije - izjavio je ministar Jovanović. 

- Zaista sam impresioniran infrastrukturom za čuvanje podataka i mislim da to predstavlja ekonomiju budućnosti. Ovaj Data centar u Kragujevcu je pokazatelj svega onoga što je Srbija do sada uradila kada govorimo o digitalizaciji i modernizaciji. Svi u Srbiji treba da budu izuzetno ponosni na sva dostignuća u ovoj sferi. Evropska unija je takođe podržala ovu oblast - rekao je ambasador Žiofre i dodao da je zajedno sa ministrom Jovanovićem obišao mnoga mesta u Srbiji koja su dobila brzi internet kroz Projekat razvoja širokopojasne telekomunikacione infrastrukture u ruralnim predelima Republike Srbije, a pohvalio je i učešće Srbije u programu Digitalna Evropa.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija