• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

08.04.2024

20:07

Veliko svetsko priznanje za muftiju Beograda i Vojsku Srbije!

privatna arhiva

Politika

Veliko svetsko priznanje za muftiju Beograda i Vojsku Srbije!

Podeli vest

Muftija beogradski Mustafa Jusufspahić, koji je i vojni muftija Vojske Srbije, izabran je u Vrhovni Odbor za Fikh pri Rabiti (Liga islamskog sveta).

Generalni sekretar Lige islamskog sveta (Rabita) šejh Muhamed El-Isa uputio je poziv muftiji Rijaseta Islamske zajednice Srbije  Mustafi ef. Jusufspahiću za učešće na 46. redovnoj sednici Rabita koja se održava u Saudijskoj Arabiji, a na kojoj će muftija Jusufspahić i zvanično postati član ove najprestižnije islamske organizacije u svetu.

Ovaj odbor čini 60 članova uglednih islamskih učenjaka, koji predstavljaju muslimanske narode i manjine širom sveta. Uslov za članstvo u ovoj organizaciji podrazumeva da kandidati budu istaknuti islamski učenjaci, koji su svojim ličnim i institucionalnim radom i rezultatima doprineli afirmaciji univerzalnih ljudskih vrednosti, posebno vere i podizanja verske svesti na prostoru na kojem deluju.

Foto: privatna arhiva

 

Ovo priznanje je takođe od velikog značaja za islamsku zajednicu u Srbiji, jer će Muftija Jusufspahić imati priliku da direktno doprinosi donošenju odluka od globalnog značaja za muslimane širom sveta.

Islamska zajednica u Srbiji čestita Muftiji Jusufspahiću na ovom značajnom priznanju i izboru u Vrhovni Odbor za Fikh pri Rabiti - Ligi islamskog sveta. Njegov doprinos univerzalnim vrednostima i verskoj svesti je prepoznat na najvišem nivou, što predstavlja veliko priznanje za celokupnu islamsku zajednicu u Srbiji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija