• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/P.Ivković

24.03.2024

07:45

Ovo je pravi uzrok NATO agresije! Milan je 1999. godine branio KiM, pa otkrio: Sve je bilo isplanirano kako bi se Srbija okrivila!

Privatna arhiva

Politika

Ovo je pravi uzrok NATO agresije! Milan je 1999. godine branio KiM, pa otkrio: Sve je bilo isplanirano kako bi se Srbija okrivila!

Podeli vest

Milan Šolaja (43) iz Kucure svojim telom 1999. godine branio je Kosovo i Metohiju! Nikada nije zažalio što je bio u ratu, time se ponosi i kaže opet bi, a svog sina jedinca učio je da voli svoju zemlju i brani je uvek, te se tako odlučio za rad pri Vojsci Srbije.

Milan sa svojim ratnim drugarima putuje danas u Rašku, gde će proslaviti godišnjicu svi zajedno i razgovarati o tim danima, kada su bili spremni svoj život da daju za Kosmet. 

Za Informer.rs Milan otkriva detalje rata, za dužu i širu priču, kaže imamo vremena, a na današnji dan će izneti samo stoti deo priče. 

Ja sam u danas u Raškoj na obeležavanju sa mojim drugarima što smo zajedno služili i ratovali,
tako da ću biti u putu. Ja mogu dosta o tome da pričam, ali se plašim da ne završim u Hagu (smeh). Velika je stvar što se posle toliko godina slobodno priča o ovome, obeležava, piše o svemu što se dešavalo na Kosovu, ranije se ćutalo i bilo je zabranjeno pričati o bilo čemu, da ne pričam da su hapsili i osuđivali ljude - počinje Milan. 

Foto: Privatna arhiva

 

 

Danas se o ratu slobodno priča, što je Milanu i njegovim ratnim drugarima jako važno.

- Bilo je zabranjeno pričati istinu o našoj borbi, o hrabroj i ponosnoj Srpskoj Vojsci!
Kako se nije znalo i pričalo o Košarama, Pastriku, tako isto se malo pričalo i spominjalo ucešće i borba 37. Motorizovanone Brigade iz Raške, jedinica čiji sam i sam pripadnik bio, jedinice koja je učestvovala u ratnim dejstvima u Dreničkom kraju, u srcu Drenice gde se nalazilo glavno uporište šiptarske OVK, na čelu sa ozloglasenim Ademom Jasarijem - objašnjava Milan. 

"Nismo imali osećaj da smo u Srbiji"

Kako objašnjava, mnogo je dokaza da je sve bilo unapred isplanirano kako bi se Srbija okrivila za sve, a ovo su samo neki od primera koji su se mogli videti na samom terenu, kućama, ulicama..

- Nije bilo kuće, dvorišta koje nije imalo albansku zastavu, UČK grbove i simbole, kalendare i postere sa terorističkom UČK, knjige koje su štampane i deljene o navodnom etničkom čišćenju albanskog naroda, vojne uniforme, puške i pistolji...

Položaj našeg naroda, i tada je bio izuzetno težak, ističe on za Informer.rs. 

- Sama Drenica je više ličila na Albaniju i nje mogao da se stekne utisak da smo u Srbiji, i položaj našeg naroda je već onda bio mnogo težak, gotovo nemoguć za život. Što se tiče samog Račka, koji je bio glavni uzrok i izgovor za početak NATO agresije, svima je jasno da nije bilo nikakvog etničkog čišćenja albanskog naroda, leševi ljudi koji su bili sakupljeni i poređani u Račku, su tela UČK terorista koji su nastradali u borbi sa Srpskom Vojskom i Policijom. Navodi da se radilo o običnom albanskom narodu nisu tačni, jer su UČK teroristi 80% bili u civilu - priča Milan i dodaje:

- Što zbog toga sto nisu imali uniforne, a najveći deo da bi se predstavljali kao običan narod koji je nevin, nenaoružan, nipošto nisu priznavali da su deo UČK kao i njeno postojanje, pravili se ludi i da ništa niko ne razume niti zna i da su im puške i naoružanje podmetnuti -  objasnio je. 

Kosovo je naša svetinja!

- Srpska Vojska je odbranila svoju državu, svoj narod na Kosovu  i bila je pobednik u ratu 1999.
Nažalost morali smo da se povučemo sto je dovelo do masovnog odlaska našeg naroda sa Kosova i Metohije. Srpska Vojska je ponosna na 37. Motorizovanu brigadu iz Raške na čijem je čelu bio General Ljubiša Diković, herojski i časno se borila na Kosovu. Za vojsku nije važna sila koja napada, važno je da li je te borbe vredna svetinja koja se brani, a Kosovo je za nas bilo i ostalo SVETINJA! - zaključuje Milan za naš portal. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija