• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.04.2024

09:02

Nataša Kandić je "na aparatima" od muke! Pokazali smo šta znači snažna diplomatska ofanziva! (VIDEO)

Pedja Milosavljević

Live TV

Nataša Kandić je "na aparatima" od muke! Pokazali smo šta znači snažna diplomatska ofanziva! (VIDEO)

Podeli vest

Predsednica Srpske stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski komentarisala je Rezoluciju o Srebrenici tokom svog gostovanja u "Info jutru" Informer TV.

Predsednica Zavetnika istakla je da je jako bitno to što je Srbija pokazala šta predstavlja intenzivna diplomatska ofanziva.

- Važno je da konstatujemo da je Srbija paralelno vodila aktivnu borbu da odloži glasanje o Rezoluciji o Srebrenici. Odmah na početku je najavljeno da Srbija nema previše šansi za neki bolji ishod. Jako je važno što smo pokazali šta znači snažna diplomatska ofanziva. Odradili smo celu kampanju u samo mesec dana. Razgovarali smo sa 120 zemalja. Odgovorno smo postupili po pitanju Srebrenice. Niko nije licitirao s brojevima. Ako kandidujete da je nešto genocid, ne možete dozvoliti da trećina država glasa protiv toga, jer je to onda poraz vaše teze. Oni su odgodili glasanje, da pritegnu. Građani treba da znaju da je ovo jako teško. Teže je od lobiranja za status Kosova. Teško je jer je ovaj događaj kreiran tako da neko mora da bude saglasan. Nataša Kandić je, što bi rekli mladi, "na aparatima", od muke. U praksi je pokazano koliki efekat Srbija može da postigne. Treba da izvučemo neke pouke u vezi ovoga što se dešava sa rezolucijom. Ovo nije kraj. Grdno se varaju svi koji misle da su se oni predali - rekla je Đurđević Stamenkovski.

Foto: Pedja Milosavljević

Milica Đurđević Stamenkovski

Ona se pita šta opozicija zapravo hoće po pitanju izbornih uslova.

Njima je Aljbin Kurti potrošna roba, pešadinac. Očito im je i naša opozicija isto to. Nisam čula da je iko od njih izašao da kaže da je sramno to što je Kurti uradio sa referendumom. Jako je interesantno što su većina njih zagovornici onog vremena kad je bio jednopartijski sistem, a sada nas uče demokratiji. Ja zaista ne znam šta opozicija hoće kad su izborni uslovi u pitanju. Ne zato što nisam pratila, nego upravo zato što jesam. Podelili su se u dve kolone, počeli da vode ratove između sebe... Naš narod ima u sebi taj jedan sofisticirani detektor da razdvoji žito od kukolja. Možda jednom nasedne na prevaru, ali već sledeći put prepozna. Njima smeta što oni ne mogu da interpretiraju sastanak, već je uvek tu još neko prisutan - zaključila je Đurđević Stamenkovski.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Na današnji dan: Partizan sa Realom u finalu Kupa šampiona (VIDEO)
Fudbal

Na današnji dan: Partizan sa Realom u finalu Kupa šampiona (VIDEO)

Na današnji dan, 11. maja 1966. godine na stadionu "Hejsel" u Briselu, odigrano je finale Kupa evropskih šampiona između Partizana i Real Madrida. Ekipa iz prestonice Španije je savladala crno-bele rezultatom 2:1 i tako postala šampion Evrope 1966. godine, dok je klub iz Humske poneo vicešampionsku titulu.

11.05.2024

06:20

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija