• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

31.10.2023

19:39

Teror na KiM! Tolić, Spasojević i Maksimović i dalje u pritvoru!

Tanjug

Politika

Teror na KiM! Tolić, Spasojević i Maksimović i dalje u pritvoru!

Podeli vest

Advokat Miloš Delević izjavio je za Kosovo onlajn da je Apelacioni sud potvrdio odluku Osnovnog suda u Prištini o produženju pritvora za dva meseca trojici Srba - Vladimiru Toliću, Blagoju Spasojeviću i Dušanu Maksimoviću, koji su uhapšeni nakon sukoba u Banjskoj.

Delević, koji je branilac Vladimiru Toliću, rekao je da je rešenje o produžetku pritvora primio danas putem mejla.

- To znači da je to rešenje sada pravosnažno. Oni će biti još dva meseca u pritvoru. Očekujemo da će tužilac da nas obavesti o daljim koracima u istrazi - rekao je Delević.

Podseća da je trojici uhapšenih Srba prvo određen pritvor na mesec dana, a da je sada dodatno produžen za dva meseca.

Osnovni sud je 20. oktobra doneo rešenje o produženju istražnog pritvora, a na tu odluku odbrana je podnela žalbu, koja je odbačena. Toliću je 26. septembra određen pritvor do 30 dana, a kosovsko tužilaštvo tereti ga za "izvršenje terorističkog dela".

Jednomesečni pritvor određen i Dušanu Maksimoviću iz Banjske i Blagoju Spasojeviću iz Severne Mitrovice koji su takođe uhapšeni nakon sukoba u Banjskoj. Dušanu Maksimoviću stavljeno je na teret krivično delo "pripremanje terorizma", dok se Blagoje Spasojević sumnjiči za izvršenje krivičnog dela "terorizma".

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Petković: Rada se stavila na raspolaganje Kurtiju!
Politika

Petković: Rada se stavila na raspolaganje Kurtiju!

Sve što je mogla, Rada Trajković stavila je na raspolaganje svom gazdi Aljbinu Кurtiju, čiju takozvanu vladu, posebno snažno, podržava u vreme najstrašnijeg progona srpskog naroda na Кosovu i Metohiji, čime je postala direktni saučesnik Кurtijeve antisrpske politike i svih napada na Srbe i srpsku decu na КiM, kaže član Predsedništva SNS Petar Petković.

31.10.2023

15:35

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija