• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/RTRS

30.08.2023

21:12

(VIDEO) Optuženi za ratne zločine u slučaju "Dobrovoljačka" preti Srbima: Skandal u Sarajevu - da li će neko konačno da reaguje i zašto ne?!

Shutterstock/RTRS

Politika

(VIDEO) Optuženi za ratne zločine u slučaju "Dobrovoljačka" preti Srbima: Skandal u Sarajevu - da li će neko konačno da reaguje i zašto ne?!

Podeli vest

I dok su u Odboru za zaštitu prava Srba u Federaciji nameravali mirno da iskažu nezadovoljstvo radom pravosuđa BiH, u Sarajevu pojedinci nisu mirovali. I to oni sa ratnom prošlošću koji su se zbog Dobrovoljačke našli na optužnici.

Putem društvenih mreža tražili su zabranu skupa i pozivali istog dana na okupljanje i šetnju baš do kompleksa pravosudnih institucija BiH.

Sarajevo još jednom pokazuje svoje pravo lice - nazovi multietničnost u kojoj svoj stav mogu iskazati samo oni koji su po volji bošnjačke čaršije. Po društvenim mrežama već danima kruži video predsednika, verovatno retkima poznatog pokreta Ilirska zora, Mahira Žiške u kojem se svi pozivaju na okupljanje ispred BBI centra i šetnju do Suda BiH.

Pokazivao bi Mahir zube, kako kaže, neprijateljima BiH, zabranio šetnju Dodiku i što-šta drugo. Ali ko je zapravo Mahir Žiško? Po sopstvenom priznanju, 90-e priključio se ilegalnom mlado-muslimanskom pokretu, radio u centrali SDA. Poslednjih godina bacio se u politiku, pa se čak i kandidovao za člana Predsedništva.

I to ni manje ni više nego kao optuženik za ratne zločine u predmetu Dobrovoljačka!

I dok se suđenje opstruiše i zbog njegovih navodnih lečenja po Španiji, Žiško očigledno nije bolestan da se zalaže za "republiku BiH" i njen Ustav, da poziva na proteste i, kako kaže, presudnu bitku za Sarajevo.

Od MUP-a Kantona Sarajevo nije stigao odgovor da li su preduzeli mjere protiv spornih objava. Ali se oglasio Žiško koji ne bi dozvlolio dolazak, kako navodi, "Dodikovih četnika" u Sarajevo.

U popodnevnim časovima stigla je informacija da je MUP zabranio Žiškovu šetnju. Ostaje pitanje da li je objavama po društvenim mrežama Žiško želio da skrene pažnju na sebe ili je išao u pravcu pritiska na policiju da ne dozvoli održavanje mirnog skupa "Srpska pred sudom".

Ostaje i činjenica da ovakve pretnje koje unose nemir ne bi smele ostati nekažnjene. Kao i pitanje da li će Tužilaštvo BiH reagovati s obzirom na to da je suđenje optuženima za Dobrovoljačku, među kojima je i Žiško, još u toku.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija