• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

10.10.2022

11:58

NAKON OVIH OSAM, STIŽE JOŠ 20 KILOMETARA PUTA! Vučić tokom obilaska rekonstruisanog lokalnog puta u Moravičkom okrugu najavio nove projekte

informer.rs

Politika

NAKON OVIH OSAM, STIŽE JOŠ 20 KILOMETARA PUTA! Vučić tokom obilaska rekonstruisanog lokalnog puta u Moravičkom okrugu najavio nove projekte

Podeli vest

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić danas je obišao rekonstruisan lokalni put Pridvorica – Devići u Moravičkom okrugu, nakon završetka ceremonije otvaranja rekonstruisanog puta Novi Pazar - Tutin u Raškom okrugu

Nakon dolaska, predsedniku su se meštani zahvalili na svemu.

Vučić je nakon toga razgovarao sa meštanima i izvođačima radova o tome šta je urađeno, šta je potrebno još da se uradi i šta je najvažnije da se uradi.

Njima život znači ovaj put. Ovde ljudima život znači put. Kako god da zoveš ovo, Raška, Sjenica… više smo ovde uradili puteva u poslednje 3 godine nego od 1979. godine  – rekao je predsednik.

Za mene je crveno slovo kada dođem ovde, za mene je praznik. Danas mi je lepo – rekao je Vučić.

Predsednik na poklon dobio personalizovani vuneni prsluk.

Foto: informer.rs

Obraćanje predsednika Vučića

Hoću da se zahvalim na veličanstveno dočeku. Ali sledeći put neću ja da dolazim, a reći ću vam šta ćemo da uradimo. 20 kilometara puta vam novog dolazi, to je skupo, to je mnogo, ali je strateška stvar za ovo mesto. Znam da meni niko nije verovao kada sam obećao da će biti ovih 8 kilometara. Ja više izbore nemam, sad imamo samo ono šta možemo za narod da uradimo. Odmah da se krene da se uradi projekat i da završimo Ivanjica Putevi – rekao je predsednik.

Obećao si narodu i do 1. septembra da bude završeno - rekao je predsednik direktoru Ivanjica Putevi.

Foto: Informer

Mnogo sam sreća jer smo i Bogdanoviću koji ima 9 unučadi napravili put. Moramo da počnemo da rešavamo i problem vodosnabdevanja.

Hvala na veličanstvenom dočeku. Sem radosti koje sam video, ovo je od narodnih para urađenop. Vi ste se angažovali, a mi smo pomogli. Biće ne laka zima. I ovo što smo radili i ovaj dalekovod, da omogućimo da vam nestane struje prilikom nevremena. Za mene je najveća radost je to što ste me ovako dočekali. Hoću da mi kažete da za 3, 4 godine kada dođem ima više dece nego sada. Hvala vam na gostoprimstu. Da čuvamo i branimo srce Srbije, živela naša najlepša Srbija.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas Moravički okrug i obišao rekonstruisani put Pridvorica - Devići kod Ivanjice, u koji je država uložila oko 400 miliona dinara bez PDV-a.

Put je završen i trenutno se vrši zaštita kosina, horizontalna i vertikalna signalizacija, kao i opremanje dela puta.

Predsednika su u Devićima dočekali uz aplauz meštani lokalno kulturno-umetničko društvo i učenici osnovne škole, kao i fudbaleri kluba FK Dević.

Inicijativu za rekonstrukciju ovog puta pokrenuo je predsednik Vučić na zahtev lokalnog stanovništva.

Foto: informer.rs

Vučić je lokalni put od 8,3 kilometra, koji povezuje Pridvoricu i Deviće i vodi ka turističkom centru Golija, obišao danas zajedno sa predsednikom opštine Ivanjica Momčilom Mitrovićem i minitrom poljoprivrede Branislavom Nedimovićem.

Vrednost radova na rekonstrukciji puta iznosi, kako je rečeno Tanjugu u Ministarstvu građevinarstva, 400 miliona dinara bez PDV, a izvođač je preduzeće Putevi Ivanjica.

Dodatnim radovima, zahvaljujući JP Putevi Srbije, vrši se i rekonstrukcija prelaza preko Braduljičke reke i spoj sa državnim putem IB30 u dužini od 160 metara, kako bi se kompletirala cela deonica do Devića od skretanja sa državnog puta.

 

 

Trenutno se vrši izgradnja pločastog propusta i izrada konstrukcije puta na toj deonici, dok je saobraćaj omogućen preko privremenog prelaza, naveli su iz ministarstva.

Tokom 2022. godine urađena je rehabilitacija lokalnog puta Pridvorica-Devići u dužini od 3,17 kilometara, čija je vrednost 149 miliona dinara, kao i sanacija klizisata "Devići" za šta je izdvojeno 38,4 miliona dinara.

Foto: informer.rs

Ovaj put povezuje pet mesnih zajednica u kojima živi oko 3.500 ljudi, dok školu pohađa oko 140 đaka.

Predsednik opštine Mitrović izjavio je ranije da će se opština truditi da razvija sva sela u Ivanjici i da će put Pridvorica-Devići pomoći deci koja idu u školu da lakše putuju, ali i da se jednom kada završe škole, vrate u svoje rodno mesto.

Put Pridvorica-Devići izgrađen je 1991. godine i od tada nije bilo značajnijih ulaganja u njega.

Lokalni mediji prenose da put Pridvorica - Devići povezuje oko 600 meštana ovoga kraja sa magistralnim putem Ušće - Ivanjica i dnevno njim prođe i do 100 vozila.

Godisanje se ovim putem preveze i 25.000 kubika smrče i bukve što iznosi oko 500 kamiona građe, koji su dodatno uništavali ovaj putni pravac.

Ova veoma zahtevna deonica u proces rekonstrukcije ušla je još 2019. godine, a radovi su privremeno bili zaustavljeni zbog pandemije.

Nov put olakšaće život Devičanima i otvoriti vrata mnogobrojnim turistima koji će moći da uživaju u lepotama podgolijskih sela i prirodnim fenomenima poput vodopada Izubre.

Selo Devici nalazi se na oko 40 kilometara od Ivanjice, ušuškano u predivne padine golijskih potoka i jelovih šuma.

Sa mesnim zajednicama, Ostatijom i Ocrtenom broji oko 3.500 stanovnika dok osnovna škola sa par isturenih odeljenja ima oko 140 učcenika.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
stevo

pre 1 godinu

Svaki kilometar puta znaci,pogotovo u ova teska vremena

stefan

pre 1 godinu

Predsednik će svojim prisustvom uveličati ceremoniju otvaranja rekonstruisanog puta

Patak

pre 1 godinu

U svakom delu nase zemlje nesto se radi , gradi i napreduje.

Rade

pre 1 godinu

Predsednik ce se truditi da svaki problem resi!

Pavlovic

pre 1 godinu

Vučić još jednom pokazuje svoju sposobnost na delima! Interes gradjana mu je na prvom mestu

Sneza

pre 1 godinu

Po zavrsetku jednog projekta odmah je drugi u planu tako radi odgovorna zemlja!

ivana

pre 1 godinu

Свуда где је потребно изградиће се и путеви и саобраћајнице само полако

Bora

pre 1 godinu

Novi projekti u sferi putne infrastrukture će ovaj deo Srbije vratiti na turističku mapu.

Dejana

pre 1 godinu

U nasoj drzavnoj kasi ima novca, i dalje se ulaze u standard i kvalitet zivota gradjana

Marija

pre 1 godinu

Vazno je da u ovim teskim i nemirnim vremenima budemo jedni uz druge

Marija

pre 1 godinu

Treba zajedno da resavamo probleme i da se borimo za prosperitet

Marija

pre 1 godinu

Zahvalni smo predsedniku na ogromnom trudu koji ulaze u razvoj zemlje u ovom teskom vremenu

Bilja

pre 1 godinu

Zahvaljujuci odgovornoj politici Vucica, zarsavaju se mnoge brze saobracajnice. Svi obecani projekti su dosli na izgradnju ili su se vec izgradili

Lala

pre 1 godinu

Svaki kilometar je od velikog značaja za sve nas!

Deki

pre 1 godinu

Vučić je pokazao koliko ulaže u svoju zemlju!

Maja

pre 1 godinu

Zaista je lepo što se ovoliko ulaže u puteve!

Zoran

pre 1 godinu

Narod u Raskom i Moravickom okrugu ceni konkretne rezultate i u velikom broju je dosao da pozdravi predsednika Srbije.

Zoran

pre 1 godinu

Ovo je tek pocetak obnove putne mreze u Raskom i Moravickom okrugu.

Drina

pre 1 godinu

Samo neka se putevi grade. Tamo gde su dobri potevi stižu i strane investivije.

Veljko M

pre 1 godinu

Berz dobrih puteva nema stranih investicija, a to znači nema novih radnih mesta.

Srdjan

pre 1 godinu

Drzava Srbija sa Vucicem na celu brine za sve njene gradjane bilo koje verske pripadnosti. Brine da se razvije svaki deo njene teritorije i svakako da ce mreza savremenih puteva dovesti samo dobrog nasim gradjanima.

Dejan

pre 1 godinu

Svaki novoizgradjeni ili rekonstruisani put jako mnogo znaci za drzavu i za gradjane koji putuju kroz ili prolaze kroz našu zemlju.

Sima

pre 1 godinu

Srbija mora da nastavi da se razvija u pravom smeru i presednik Vučić ima svu potrebnu podršku za nastavak tog pravca.

Nada

pre 1 godinu

Vucic je puno toga uradio i umrezavanje puteva sirom nase drzave je dokaz da se ravnomerno razvija i brine se o svakom kutku nase lepe drzave.

Srdjan

pre 1 godinu

Punom parom se radi i gradi u Srbiji i to u vreme krize, sto je potvrda da smo na dobrom putu!

Stevan

pre 1 godinu

Zna Vucic da bez puteva i infrastrukture nema investicija,a bez investicija nema standarda,zato se bori da puteva bude sto vise i da budu sto bolji.

Aron

pre 1 godinu

Jedan od stubova uspesne ekonomije je razvijena saobracajna infrastruktura. Srbija je to shvatila na vreme i zato je u Srbiji u svakom trenutku aktivno vise gradilista, gde putari grade auto - puteve, brze sobracajnice ili regionalne puteve.

Fedor

pre 1 godinu

Putevi povezuje sela i gradove, povezuju ljude i cine brzim protok robe i ljudi!! Dakle, ova vest se prosto ne moze hejtovati!

Robi

pre 1 godinu

Da su se ovim tempom kao danas gradile saobracajnice od 2000-te, danas ne bi bilo neasfaltiranog puta u Srbiji! Razvijena putna mreza je zila kucavica svake drzave!

Dzo

pre 1 godinu

Danas sednes u Subotici u auto i izadjes u Atini, Istambulu ili Sofiji iz auta, a da si svo vreme vozio auto-putem! Pre Vucica smo o tome samo sanjali!!

Dejana

pre 1 godinu

Vazno je dalje razvijanje putne infrastrukture

Marija

pre 1 godinu

Ima novca u drzavnoj kasi zato mogu i da se grade ovako vazni projekti

Ina

pre 1 godinu

Brojni putevi omogucavaju gradjanima da obidju sve krajeve nase lepe Srbije.

Dejana

pre 1 godinu

Novi putevi znace za dalji ekonomski i priredni rast

sasa

pre 1 godinu

Novi putevi,novi projekti za dobrobit gradjana ovog kraja

stevo

pre 1 godinu

Za ovaj kraj rekonstrukcija tog puta mnogo ce znaciti

stefan

pre 1 godinu

Srbija napreduje i nastavlja da se razvija u svim krajevima i sto je jako bitno,ne zapostavlja se ni jedan kraj

Patak

pre 1 godinu

Rekonstrukcija ovog puta je pravi dokaz ulaganja države u ovaj deo naše zemlje.Samo napred

Pavlovic

pre 1 godinu

Završetak ovog puta od ogromnog značaja za razvoj Moravickog okruga. Bitno je da se sve započeto polako završava

Žaki

pre 1 godinu

Infrastruktura je ključna karika u bogatom lancu jedne države.

Miša

pre 1 godinu

Svaki atom uložen u infrastrukturu naše zemlje se višestruko isplati.

Ana

pre 1 godinu

Za narod najvaznija je izgradnja puteva sirom Srbije.

Jana

pre 1 godinu

Najmoćnija je ona država koja ima urednu i sređenu infrastrukturu.

Kaja

pre 1 godinu

Put je simbol koji povezuje ljude različitih vera, ideja i stavova i sve što se uloži u povezivanje tako nečeg se isplati.

Ana

pre 1 godinu

Puno se radi u svim krajevima Srbije i to sve zahvaljujući predsedniku Vučiću koji se požrtvovano bori da svi živimo dostojanstveno.

Miladin

pre 1 godinu

Put je simbol koji povezuje ljude različitih vera, ideja i stavova i sve što se uloži u povezivanje tako nečeg se višestruko isplati.

Mila

pre 1 godinu

Hvala Vam predsedniče na svemu što radite za Srbiju. Omogućili ste nam da živimo normalno i dostojanstveno. Narod je uz vas.

Milan

pre 1 godinu

Da nije Vučića, ne bi bilo ni ovog puta. Hvala Vam predsedniče od srca.

Grana

pre 1 godinu

Srbija se menja na bolje, Srbija se razvija i napreduje i to sve zahvaljujući našem predsedniku Vučiću. Veliko hvala.

Mila

pre 1 godinu

Novi putevi, nove investicije, nova radna mesta... to je slika naše Srbije, države koja ubrzano napreduje.

Maja

pre 1 godinu

Vucica su gradjani nestrpljivo cekali mozemo videti da su doveli i svoju decu i to je vrhunac podrske jednom predsedniku kada gradjani u ruke daju svoju decu drzavi i predsedniku jer imaju maksimalno poverenje. Srbija gradi puteve, saobracajnice, mostove. Zivela Srbija

Mileva

pre 1 godinu

Lokalni putevi su podjednako važni i nista manje bitni od magistralnih.

Tetka Ana

pre 1 godinu

To su pitevi svakodnevnice ljudi koji tu žive i tu prolaze i oni će najpre tu videti da je nešto urađeno i da se dalje nastavlja na bolje.

Ana

pre 1 godinu

Posle velikih puteva i saobraćajnica kreće u izgradnju novih seoskih, sto je vazno za selo.

Luka

pre 1 godinu

Pored tih seoskih puteva za selo i turizam naročito je još važno da se izgrade i brdski putevi da budu progodni uvek a ne samo leti.

Maraja

pre 1 godinu

I pored krize i borbe sa svim sto nosi Srbija nastavlja da radi i podiže se, pre svega pitevima kao temelj za dalje investicije.

Nenad

pre 1 godinu

Vucic je docekan od strane naroda kao veliki vodja

Panca

pre 1 godinu

Ljudi su presrecni zbog otvaranja puta.Drzava je i ovoga puta pokazala da brine o svom narodu

Rodoljub

pre 1 godinu

Vucic je svojim dolaskom usrecio mnoge ljude,koji su ga docekali i pokazali se kao pravi domacini.

Rodoljub

pre 1 godinu

Drzava je jos jednom pokazala da vodi brigu o svom narodu

Ana

pre 1 godinu

Sve pohvale za predsednika koji razgovara sa narodom i ulaze tamo gde je najpotrebnije.

Nemanja

pre 1 godinu

Nastavak ulaganja u infrastrukturne projekte je odlicna vest. Samo tako Srbija moze napredovati i ici putem razvoja.

Tea

pre 1 godinu

Veliki dan za Moravicki okrug. Putevi cuvaju zivote, putevi cine infrastrukturu jedne zemlje a Srbija je danas zemlja koja gradi svoje puteve, svoju buducnost

Dejana

pre 1 godinu

Srbija je zemlja svih ljudi, bez obzira na nacionalnu i versku pripadnost samo zajedno mozemo sve

Marija

pre 1 godinu

Drzava ce pomoci da se uradi jos 20 kilometara puta, i drzava ce takodje pomoci sredjivanje elektromreze u tom kraju

Uros

pre 1 godinu

Ovo je pravi pokazatelj da se predsednik Vucic hrabro i odvazno bori da u svaki deo Srbije jednako ulaze

Ana

pre 1 godinu

Gradjani Moravičkog okruga su veoma sretni što će dobiti još novih puteva.

Vlada

pre 1 godinu

Ovo su dobre vesti,to dokazuje da Srbija i dalje napreduje!Put je zaista odlicno uradjen.

Dejan

pre 1 godinu

Drzava ima sredstava i nastavice rekonstrukciju puteva kako bi omogucila bolju egzistenciju gradjana kod Ivanjice

Filip

pre 1 godinu

Ovo je veliki napredak za Srbiju i smatram da ce ovaj Moravicki kraj bolje funkcionisati nakon obnove puteva

Anja

pre 1 godinu

Novi putevi su mogućnost za dovodjenje novih investicija u Moravički region.

Taki

pre 1 godinu

Podrsška našem predsedniku za sve što čini za svoj narod.

Radovan

pre 1 godinu

Srbija sad već ide uz korak sa zapadnim zemljama. Standard nam je mnogo bolji, i naporno se radi i ulaže u Srbiju i puteve. Živeo Vučić!

Sale

pre 1 godinu

Jako bitna stvar za Moravički okrug.Od ovog puta će imati koristi svi građani Srbije

Dača

pre 1 godinu

Ulaganje u putnu infrastrukturu je jako bitno za narod,jer se skraćuje vreme putovanja.

Sonja

pre 1 godinu

Nikada vise izgradjenih i rekonstruisanih puteva nije bilo, svaki novi km puta je od velikog znacaja za zivot i rad.

Kristina

pre 1 godinu

Infrastruktura je korak ka boljoj budućnosti za našu zemlju i treba nastaviti sa ovakvim stvarima

Jovana

pre 1 godinu

Nov put olakšaće život Devičanima i otvoriti vrata mnogobrojnim turistima koji će moći da uživaju u lepotama podgolijskih sela i prirodnim fenomenima poput vodopada Izubre.

Beli

pre 1 godinu

Kada je rec o putevima Srbija danas izgleda mnogo lepse i kroz Srbiju putujemo brze nego ikada pre

Drina

pre 1 godinu

Samo neka se grade dobri putevi. Što je više dobrih puteva, država je bogatija i razvijenija.

Branko N

pre 1 godinu

Ako nema dobrih puteva, onda nema stranih investicija. Niko neće da ulaže svoj kapital tamo gde se teško dolazi.

Milan Š

pre 1 godinu

Do skora smo imali najlošije puteve u regionu. Sada je situacija sasvim drugačija.

Taki

pre 1 godinu

Moravicki okrug je itekako ponosan i srecan zbog novih projekata.

Sale

pre 1 godinu

Zaista se jasno vidi da se predsednik Vucic trudi da jednako ulaze i investira u svaki okrug i u svaki deo Srbije.

Stevca

pre 1 godinu

Svi najavljeni projekti su znacajni i vazni i ulivaju dodatnu sigurnost narodu.

Lelica Matic

pre 1 godinu

Moravicki i Novopazarski kraj itekako imaju razlog da se ponose.

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

TV

Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?
Live TV

Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?

Šiptarski ekstremisti predvođeni Kurtijem i Vjosom Osmani hoće da naprave novu Srebrenicu na Kosovu i Metohiji. Samo čekaju da se prizna sramna rezolucija i prihvatanje Kosova i Metohije u Savet Evrope da bi mogli da tuže Srbiju. Na ovu, ali i na druge važne teme u "Info večeri" govorili su Gavrilo Kovačević, predsednik opštine Zemun i Vladimir Kljajić, politikolog. Uživo u program putem vajber uključenja javio se pukovnik Milan Jolović koji je komentarisao moguće donošenje sramne rezolucije o Srebrenici.

30.04.2024

21:41

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)
Live TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)

Velika partija šaha se i dalje igra. Postavlja se pitanje čije figurice su u boljoj pozicji. O ratu u Ukrajini govorili su Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje i Darko Obradović, Forum za strateške analize. U program se, putem vajber uključenja, uživo uključio i analitičar prof. dr Sergej Boljevič.

30.04.2024

19:25

JOŠ TV VESTI

Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina
Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina

Više javno tužilaštvo u Pančevu je danas donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog D. B. (39) iz Alibunara zbog sumnje da je neutvrđenog dana u periodu od 27. aprila do 29. aprila ove godine primenom nasilja ugrozio telesni integritet svoje vanbračne partnerke D. S. (42) iz Jabuke tako što ju je u kući u kojoj su živeli u Alibunaru, u Ulici Save Munćana, šakama stegao za vrat usled čega je nastupila smrt oštećene, saopštio je MUP.

30.04.2024

19:02

Sport

Vinisijus posle preokreta Bajerna izvukao bod Realu
Fudbal

Vinisijus posle preokreta Bajerna izvukao bod Realu

Drama na "Alijanc areni", Bajern umalo do preokreta, ali je Vinisijus Žunior doneo izjednačenje Realu! Fudbaleri Bajerna odigrali su nerešeno sa Real Madridom 2:2 (0:1) u prvom meču polufinala Lige šampiona.

30.04.2024

22:52

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija