• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V. T.

30.04.2024

21:42

Pravili smo greške, ali nismo gubili kontrolu! Obradović, ipak, zadovoljan

Starsportphoto

Partizan

Pravili smo greške, ali nismo gubili kontrolu! Obradović, ipak, zadovoljan

Podeli vest

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović čestitao je svojim izbranicima na pobedi protiv Budućnosti uz konstatanciju da je uprkos velikom broju grešaka njegov tim vodio 38 minuta i sve vreme kontrolisao rezultat.

Crno-beli su u prvom meču polufinala plej-ofa ABA lige savladali Podgoričane rezultatom 78:67, mada je u samom finišu bilo veoma neizvesno. Utisak je da je kompletan meč po kvalitetu bio daleko ispod očekivanja i da se uglavnom igrala "divlja" košarka.


- Suština je da je 1:0 u seriji, odnosno da smo pobedili. To je najvažnije. O svemu drugom može da se priča, ali bitan je rezultat. Bilo je mnogo dobrih detalja u našoj igri, pre svega u fazi odbrane, ali činjenica je da smo u napadu srljali. Imali smo mnogo izgubljenih lopti i dozvolili rivalu previše ofanzivnih skokova, pa smo samo od tih grešaka primili 18 poena. Međutim, igrači zaslužuju čestitke, a zahvalio bih se i navijačima koji su došli da nas bodre - rekao je Obradović.

Foto: Starsportphoto

 

 


Šampion ABA lige umalo je izgubio dobijen meč, jer je u završnih nekoliko minuta upao u krizu i dozvolio Budućnosti da priđe na samo četiri poena razlike.


- Tačno, imali smo taj trenutak, ali je bilo i situacija da je lopta izlazila iz obruča kod otvorenih šuteva. Konačan rezultat je realan, jer smo sve vreme kontrolisali dešavanja na terenu. Vodili smo 38 minuta. Ovo je plej-of serija, važno je doći do pobede, ma kako. Recimo, druga četvrtina završena je rezultatom 14:13, znači bilo je malo poena, grešaka, ali bitno je da smo dobili i tu deonicu - dodao je strateg crno-belih. 


Naredni meč na programu je sedmog maja u Podgorici, a kako stvari stoje Partizan će ponovo biti bez Ognjena Jaramaza dok bi u tim mogao da se vrati Balša Koprivica koji večeras nije igrao.


- Moramo da zaboravimo sve što je bilo večeras i da se pripremimo za meč u "Morači". Što se tiče Jaramaza, on ima povredu noge i ne trenira sa timom. Koprivica je bio predviđen u startnoj postavi, ali je na treningu dobio udarac, pojavio se otok i procenili smo da je bolje da odmori - podvukao je Obradović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nosilac opozicione liste se tukao s policijom, podržavao pajser brigade, prekršajno osuđivan... Evo kako Bora Solunac tumači uljudnost i pristojnost!
Politika

Nosilac opozicione liste se tukao s policijom, podržavao pajser brigade, prekršajno osuđivan... Evo kako Bora Solunac tumači uljudnost i pristojnost!

Nosilac zajedničke liste 12 opozicionih stranaka i pokreta, Borislav Novaković, koji u kampanji tvrdi da se zalaže za uljudnost i transparentnost u politici, tukao se s policijom, lažno glasao iz Soluna, podržavao pajser brigade omladine Narodne stranke, i preršajno je osuđivan za privredne prestupe. Osim toga, primao je platu za posao na koji nije dolazio.

21.05.2024

10:49

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija