• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: mfa.rs

01.08.2022

18:31

Predsednik Republike Kipar odlikovao ambasadora Marka Blagojevića

mfa.rs

Politika

Predsednik Republike Kipar odlikovao ambasadora Marka Blagojevića

Podeli vest

Ambasadoru Srbije na Kipru Marku Blagojeviću danas je u Nikoziji uručeno odlikovanje Velikog komandanta reda Makarija Trećeg, jedno od najviših odlikovanja Republike Kipar

Orden i Ukaz o odlikovanju, u ime predsednika Kipra Nikosa Anastasijadisa, uručila je predsednica Predstavničkog doma Anita Dimitriju, u prisustvu ministra spoljnih poslova Srbije Nikole Selakovića, koji je u zvaničnoj poseti Kipru.

Foto: mfa.rs

Dimitriju je ovom prilikom istakla je orden dodeljen za napore ambasadora Blagojevića u promovisanju i unapređenju prijateljstva između dve zemlje i naroda.

- Od svog dolaska 2017. godine, ambasador Blagojević neumoran je u nastojanjima da se produbi bilateralna saradnju na svim poljima, ali i razumevanje između naših dveju zemalja - naglasila je Dimitriju, napomenuvši da je ambasador pouzdan prijatelj i partner svih sagovornika, kako u Vladi i Parlamentu, tako i poslovnoj zajednici i društvu.

- Čast je i zadovoljstvo raditi s njim, a ova nagrada se dodeljuje kao priznanje za sve pomenute napore i zalaganja - zaključila je Dimitriju.

Foto: mfa.rs

Ambasador Srbije na Kipru Marko Blagojević istakao je su poslednji najveći uspesi i bliskost između dve zemlje i naroda, pre svega, postignuti velikim prijateljstvom i radom dva predsednika i dva ministra spoljnih poslova u zaštiti državnih interesa Srbije i Kipra koje se suočavaju sa veoma sličnim izazovima.

- Današnji dan je kruna mog dosadašnjeg profesionalnog angažmana i svega što je do sada postignuto u odnosu dve zemlje - rekao je ambasador Blagojević, dodavši da se Kipar pokazao kao najpouzdaniji saveznik Srbije u zaštiti njenih najvažnijih interesa.

Foto: mfa.rs

- Čast mi je što sam odlikovan od predsednika Republike Kipar, što obavljam ovu dužnost u zemlji koja nas podržava i ne popušta pod stalnim pritiscima sa kojima je suočena kada je interes naše zemlje u pitanju. Trudio sam se i nastaviću da posvećeno radim u interesu naše zemlje i naroda, ali i Republike Kipar u kojoj je naš narod voljen i prihvaćen kao svoj na svome - zaključio je ambasador Blagojević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija