• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

09.02.2022

15:41

Ministar Stefanović prisustvovao godišnjoj analizi rada Vojnoobaveštajne agencije!

www.mod.gov.rs

Politika

Ministar Stefanović prisustvovao godišnjoj analizi rada Vojnoobaveštajne agencije!

Podeli vest

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović prisustvovao je danas analizi rada Vojnoobaveštajne agencije za 2021. godinu. Ministru je najznačajnije rezultate i novine u radu Agencije predstavio direktor VOA brigadni general Zoran Stojković sa saradnicima

 

Nakon analize, ministar Stefanović ocenio je da je Agencija ispunila očekivanja državnog i vojnog rukovodstva i da je i u 2021. godini bila pouzdan stub bezbednosno-obaveštajnog sistema Republike Srbije.

- Globalno bezbednosno okruženje je izuzetno nepredvidljivo i nameće potrebu da se brzo sagledaju svi aspekti određene pojave ili događaja, koji mogu izrasti u ozbiljnu pretnju u veoma kratkom roku. Godinu za nama obeležila su pandemija i nova dinamika u odnosima između velikih sila o čemu je Agencija pravovremeno i sveobuhvatno izveštavala, što nam je omogućilo da, imajući u vidu vojnu neutralnost naše zemlje, donosimo svrsishodne odluke u skladu sa sopstvenim interesima - istakao je ministar odbrane.

On je dodao da izuzetno ceni posvećenost i motivisanost pripadnika VOA, koji su uprkos otežanim okolnostima rada uzrokovanih pandemijom, uspeli da odgovore na postavljene zahteve.

- Informacije i analize Agencije bile su značajna podrška Vojsci Srbije u sprovođenju njenih zadataka, naročito kada se radi o mirovnim operacijama. Takođe su pomogle da osetimo puls bližeg i daljeg okruženja i sagledamo bitne trendove u oblasti bezbednosti - naglasio je ministar Stefanović.

On je poručio da i u narednom periodu očekuje od VOA pouzdana saznanja o aktuelnim rizicima, pretnjama i bitnim procesima kada je reč o globalnoj i regionalnoj bezbednosti.

Direktor VOA general Stojković uručio je, tom prilikom, ministru Stefanoviću statuu prvog srpskog vojnog izaslanika majora Konstantina Koke Milovanovića.

Analizi rada VOA za 2021. godinu prisustvovao je i v. d. generalnog inspektora službi bezbednosti u Ministarstvu odbrane Slavoljub Dabić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Poslednji put sam ih video kod deponije, tu ima potok i cev! Ko zna šta su....": On je video Dankine ubice, i za Informer otkrio jezive detalje
Hronika

"Poslednji put sam ih video kod deponije, tu ima potok i cev! Ko zna šta su....": On je video Dankine ubice, i za Informer otkrio jezive detalje

Od male Danke Ilić(2) koja je 26. marta nestala u Banjskom Polju, već dva meseca nema ni traga ni glasa. Policija je prečešljala svaki pedalj ovoga kraja. Urađena su veštačenja predmeta uzetih iz automobila kojima je udarena devojčica kao i predmeti iz porodične kuće Dejana Dragijevića iz Zlota , osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić.

20.05.2024

09:14

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija