• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: EKIPA INFORMERA

04.12.2021

07:00

TOP VERITAS PAPIRI! OVO JE NAJSTRAŠNIJE LICEMERJE HEJTERSKE OPOZICIJE!  Đilasov direktor je od 'Rio Tinta' uzeo 717.174E! A sada predvodi 'ekološke proteste'

Informer

Politika

TOP VERITAS PAPIRI! OVO JE NAJSTRAŠNIJE LICEMERJE HEJTERSKE OPOZICIJE! Đilasov direktor je od 'Rio Tinta' uzeo 717.174E! A sada predvodi 'ekološke proteste'

Podeli vest

Marko Blagojević zemljište u Slatini kod Loznice prodao firmi 'Rio Sava eksplorejšen', a sada sa Draganom Đilasom diže 'ekološku bunu'!?! Blagojević zaposlen u 'Multikomu', bio je pomoćnik ministra kada je Đilas bio u Vladi, a kasnije i direktor Agencije za investicije u Beogradu

Marko Blagojević, najbliži saradnik lidera SSP Dragana Đilasa, svoje zemljište u okolini Loznice preprodao je proteklog leta kompaniji 'Rio Sava eksplorejšen' (ćerka firma 'Rio Tinta') za fantastičnih 717.174 evra, otkriva Informer! Taj isti Blagojević danas sa svojim gazdom Đilasom u Loznici i okolini diže 'ekološku bunu' i glumata borca za životnu sredinu!?!
 

Stavio katanac na 'Viskozu' u Loznici

Marko Blagojević je poslovnu karijeru započeo kao direktor fabrike 'Viskoza' u Loznici, koju je doveo do likvidacije. Taj 'uspeh' ga je preporučio Đilasu kao eksperta...


Dokumentacija do koje smo došli u nastavku istraživačkog projekta 'Veritas papiri', nepobitno dokazuje da je Blagojević 16. juna i 31. avgusta ove godine prodao 84 ari šume i 2,62 hektara njive firmi 'Rio Sava eksplorejšen' za ukupno skoro 720.000 evra! To ga, međutim, nije sprečilo da aktivno protestuje protiv 'Rio Tinta' i projekta 'Jadar', pa čak i da postane jedan od glavnih kolovođa takozvanog ekološkog ustanka' u Loznici i okolini!?! Marko Blagojević je, inače, bio pomoćnik Draganu Đilasu dok je ovaj bio ministar bez portfelja zadužen za Nacionalni investicioni plan, da bi ga lider SSP potom, kao gradonačelnik, 2008. godine postavio i za direktora Agencije za investiranje i stanovanje u Beogradu. Blagojević je poslovnu karijeru započeo kao direktor fabrike 'Viskoza' u Loznici, koju je doveo do likvidacije, a danas je zaposlen Đilasovoj firmi 'Multikom'!

Crno na belo

Informer je došao do dva kupoprodajna ugovora. Prvi je potpisan 16. juna 2021. godine i u njemu se navodi da je Marko Blagojević (sa svojim bratom Mirkom) firmi 'Rio Sava eksplorejšen' prodao šumu površine 84,49 ari za 36.778 evra. 

Foto: Informer

Drugi ugovor pokazuje da je Marko Blagojević istoj firmi 31. avgusta 2021. godine prodao i njive ukupne površine 2,62 hektara, i to za čak 680.396 evra. Tako je Blagojević od ove dve prodaje zaradio ukupno 717.174 evra. A sada je jedan od 'ekoloških ustanika', prema rečima Lozničana, aktivni učesnik opozicionim blokadama puteva!?!

Naglašavamo da istraživački tim Informera ima i kompletnu dokumentaciju o prodaji zemljišta, a naši novinari došli su i do izvoda iz katastra i bankarske dokumentacije koja apsolutno dokazuje sva naša saznanja i sve transakcije. 

Činjenice

Prvi ugovor 

Datum: 16. 6. 2021.
* šuma 3. klase
* površina 84,49 ara
* cena: 36.778 evra

Drugi ugovor
Datum: 31. 8. 2021.
* njiva površine 2,62 hektara
* cena: 680.396 evra

UKUPNO: 717.174 EVRA 

 

Podsećamo, u današnjem štampanom vikend izdanju Informera možete pročitati sve detalje u vezi sa šokantnim otkrićem naših novinara o vezama Đilasa i njegovih saradnika sa Rio Tintom i iskopavanjem litijuma. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Zločin i kazna

pre 2 godine

Ало господо, да ли је злочин учињен?! Приведите злочинца и казните, а Уговор Поништите, је је против народа. Па могао је неко и народ да прода. И по Вама ником ништа.

srbo

pre 2 godine

Šta se ovo dešava,dokle više?Hapsite i kažnjavajte više,dojadili ste, ili ih ne prozivajte više,ako su lopovi pozabavite se njima,ispašće da ste nesposobni i da krupan državni lopovluk je pojava koja se toleriše i da ste svi isti.

Zoran

pre 2 godine

Problem je što su ljude u tužilaštvu i sudije postavili Djilas, Tadić, Jeremić, bivša vlast....

cica Mrsoje

pre 2 godine

Ovo bi trebalo da bude smernica "Informera" - istrazivacko novinarstvo, otkrivanje zloupotreba zakona, uticaja polozajem i monopolom , delovanje inostranih obavestajnih sluzbi, njihovi pioni u Srbiji , takozvane NVO koje otvoreno rade protiv Srbije i tako redom. Verujte da novine ne prodaju bombasticni naslovi o tzv. zvezdama i starletama na naslovnoj strani i golisave slike vec ozbiljan sadrzaj.

Raka

pre 2 godine

Je li ovaj Blagojevic bio optuzen za Bulevar Kralja Aleksandfa ili je to neki drugi

OVO JE DOKAZ DA SU NAJNOVIJA SAZNANJA INFORMERA TAČNA! Đilas priznao: Blagojević je moj bliski saradnik! (Video)
Politika

OVO JE DOKAZ DA SU NAJNOVIJA SAZNANJA INFORMERA TAČNA! Đilas priznao: Blagojević je moj bliski saradnik! (Video)

Lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas i glavni organizator protesta u više gradova Srbije pod izgovorom lažne brige za životnu sredinu večeras je potpuno razotkriven. Sve njegove laži o kompaniji Rio Tinto i uticaju na ekologiju Jadarskog kraja zbog kojih navodno i blokiraju saobraćaj svake subote raskrinkao je istraživački tim Informera otkrićem da je Đilasov bliski saradnik Marko Blagojević prodao zemljište kod Loznice upravo ćerki firmi Rio Tinta, a sada se predstavlja kao jedan od lidera protesta

03.12.2021

21:58

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija