• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

10.05.2020

17:52

OLBRAJTOVA I ENGEL ZASLUŽUJU NOBELOVU NAGRADU, ALI ZA LICEMERJE! Marko Đurić o "čestitkama" Srbiji i srpskom narodu povodom Dana pobede!

Politika

OLBRAJTOVA I ENGEL ZASLUŽUJU NOBELOVU NAGRADU, ALI ZA LICEMERJE! Marko Đurić o "čestitkama" Srbiji i srpskom narodu povodom Dana pobede!

Podeli vest

Dve čestitke za Srbiju i srpski narod povodom Dana pobede (nisu iz makedonske pošte i Radio televizije Crne Gore), napisao je na svom Fejsbuk profilu Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić

- Povodom neobične čestitke koju su uputili Srbiji i Srbima na Dan pobede nad fašizmom, mišljenja sam da su kongresmen Eliot Engel i Medlin Olbrajt zaslužili da konačno dobiju ono što im izmiče godinama - Nobelovu nagradu, i to posebnu - za licemerje, laži i izvrgavanje ruglu pojmova demokratija, pravda, ljudska prava, kao i za vređanje dostojanstva žrtava.

Najnovijim napadom na Srbiju i njenog od većine punoletnog stanovništva slobodno izabranog predsednika (that Serb Vucic) podsećaju nas, ispravno, da njihova radionica mržnje nije zatvorena i da samo čeka novu priliku, kojoj se nadaju u skoroj budućnosti, već krajem ove godine...

Predsednik i krukovodstvo Srbije ne biraju se niti će se birati na američkim ili bilo kojim drugim izborima osim srpskih. Baš kao išto ni mi ne želimo da biramo bilo čije rukovodstvo ili iznosimo ocene o unutrašnjim političkim prilikama bilo koje suverene i međunarodno priznate države.

Umesto što iznose ocene o odnosu Srbije prema njenoj južnoj pokrajini (onoj na koju su 1999. izručili tone uranijumskog otpada od koga i danas umiru i Albanci i Srbi), Olbrajtova i Engel trebalo bi da stojeći pred ogledalom preuzmu odgovornost za hiljade žrtava, stotine spaljenih hrišćanskih hramova, izgubljene živote srpskih i albanskih civila (među kojima i 88 dece) i vojnika, ali i američkih vojnika koji su služili u međunarodnim misijama na Kosovu i Metohiji, ali i širom sveta tokom godina, kao i na milijarde dolara koje su umesto na potrebe američkog naroda otišle na finansiranje privatnog projekta zasnovanog na krvi, u kome su osim političkog imali čak i lične ekonomske interese (videti privatne poslove na Kosovu Medlin Olbrajt i drugih visokih zaničnika koji su učestvovali u ratu pre dve decenije) - piše Đurić.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
slađa

pre 3 godine

Pa što bombardovaste Srbiju 1999? Srbija je uvek bila slobodarska, antifašistička. Protiv nacizma, , protiv rasiszma, verske mržnje, ideološke zatucanosti. Za tolerantan suživot. Ali i za lojalnost državi sa takvim idealima. Bila je Srbija i kraljevina, i u ropstvu, ali je uvek iznalazila način da osvoji slobodu. Tolike žrtve 1999. kako bi sada 2/3 Evrope bilo pod fašistima, a bogami i veći deo Amerike. A što se tiče muslimanskih zemalja, od sekularnih su postale fundamentalističke zahvaljujući vašim intervencijama. Da li Olbrajtova i Engel razumeju kako su neopravdanom i teškom greškom pomerili klatno istorije u pogrešnom smeru. A Srbija je i dalje antifašistička u svojoj suštini.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija