• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.02.2024

12:09

KOLUMNA DRAGUTINA MATANOVIĆA: Đilas pohlepni beli medved

Z. Sinko / Privatna arhiva

Kolumne

KOLUMNA DRAGUTINA MATANOVIĆA: Đilas pohlepni beli medved

Podeli vest

Gledam fotografiju tatua belog medveda u blizini desnog ramena Dragana Đilasa. Beli medved, nevešto oslikan, sedi na nečemu što valjda treba da predstavlja santu leda. Mladog Đilasa su zvali Beli Medved, a medved se često povezuje sa grubim i primitivnim silama, dok u hrišćanstvu predstavlja zlo i pohlepu.

Zatim gledam snimak Đilasa kako, kao kolovođa haosa u Skupštini Srbije, besramno psuje poslanike vladajuće većine. Zajapurenog lica, zakrvavljenih očiju, urla kao kočijaš i razgovetne su njegove reči „mrš u pi**u materinu, j***m ti mater".

Gospodin čovek, dostojni lider koalicije „Srbija protiv nasilja"! Povodom toga, na nekoj šolakovskoj televiziji, siledžija Đilas izjavljuje: „Trebalo je drugačije da reagujem, ali je bio kordon između nas pa nisam mogao, trebalo je da ga iznesemo napolje". Onda slušam audio snimak razgovora Đilasa i policajca Stevića, koji ga je zaustavio tokom vožnje jer je kršio propise, kada Đilas kaže „od***i više", dodajući „evo ti vizit kartica, da znaš ko te je ostavio bez posla".

Prisetih se iskaza u policiji njegove bivše žene: „Psihički me je maltretirao, vršio torturu nada mnom dok sam bila trudna, dete je rođeno prevremeno i sa srčanom manom, ima ozbiljnu aritmiju…. Pre mesec dana mi je pretio tako što mi je rekao: "Odrubiću ti glavu" ." I svedoči da ju je 7. decembra 2014. Đilas fizički zlostavljao, i nju i njene roditelje: „Tada je Dragan oborio mog oca i pesnicom mu zadao udarac u predelu glave i to sve pred našom trogodišnjom ćerkom Anom. Nastavili su da se rvu po podu".

Foto: Privatna arhiva

 

 

Gospodin čovek, dostojni lider koalicije „Srbija protiv nasilja"!

Psiholozi opisuju kakvi muškarci zlostavljaju žene: „Pritajeni primitivizam i nekontorilisani bes izazvan skrivenim kompleksima, tinja u svakome od njih, čekajući pravi trenutak….Nasilni muškarci su frustrirani i uplašeni, a da toga nisu svesni…. Sve to ne mogu da povežu sa svojim osećajem muškosti i zato oni izlivaju taj vid agesivnosti". Međutim, kad je reč o otimanju narodnih para Đilas je muškarčina, pa izjavljuje:

„Već sam odgovorio za 619 miliona evra. To su prihodi firme u prethodnih 10 godina na koje plaćam porez. Ja se ponosim time!" A kako je došao do ovog bogatstva, najbolje je opisala Verica Barać, nekadašnja predsednica Saveta za borbu protiv korupcije: „Ovde je dozvoljeno da gradonačelnik (Đilas) ima u vlasništvu firme koje se bave medijima. Pitali bi mi kakvo bi bilo njihovo mesto na tržištu da nisu vezani za Borisa Tadića i DS, i što je najgore - vezani su za budžet! To da oni po svojoj pameti okreću tolike pare, to je bezobrazluk i cinizam".

Pre neki dan učenik osmog razreda u OŠ "Vladislav Ribnikar", u kojoj je 3. maja 2023. Kosta K. ubio devet učenik i radnika obezbeđanja, doneo je nož u svom rancu. Školski policajac je odmah reagovao, oduzeo nož i zato nije bilo nikakvih incidenata, niti je iko povređen. Đilasovska koalicija je već ranije iskoristila veliku tragediju u "Vladislavu Ribnikaru" za svoju medijsku i poličku aktivnost i zato su im potrebni ovakvi događaji da bi produžili svoju politiku. Nevažno da li je neko namerno gurnuo taj nož u ranac.

Nevažno što je ovaj slučaj pokazao da je država regovala na pravi način posle tragedija koje su nas zadesile. Važno je da šolakovskim medijima Đilas napiše da takvo ponašanje dece neće sprečiti policijsko prisustvo ispred škola, već „promene u medijima, ukidanje rijalitija i agresije koju šire političari SNS-a na čelu sa Vučićem". Zaboravlja, naravno, da je on prvi uneo razne rijaliti sadržaje u Srbiju, među kojima je najpoznatiji „Veliki brat".

Sve je to vrhunac političkog beščašća i patološke mržnje prema Vučiću. Đilas gubi po ko zna koji put izbore protiv Vučića, nedavno sa 900. 000 glasova manje na republičkom nivou i mora nekako da opravda teške poraze svojim glasačima i svojim gazdama na Zapadu. Zato Đilas govori: „Verujem u Šidera, Šenaha, Violu fon Kramon". I posebno ističe Kurtija, osvedočenog srpskog krvnika: „Od svih, najprincipijelniji je Kurti, on se zalaže za svoje stavove jako puno godina."

Politička borba za vlast podrazumeva mnogo toga. Ali, da se neprijateljima Srbije na tacni pokloni naše KiM i da se Srbi proglase za genocidan narod, to mogu samo zadrti antisrbi, kao što su Dragan Đilas i Marinika Čobanu Tepić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Dončić utučen: Izneverio sam Irvinga
NBA

Dončić utučen: Izneverio sam Irvinga

As Dalasa Luka Dončić bio je tužan posle poraza od Los Anđeles Klipersa (116:111) u četvrtoj utakmici prve runde plej-of serije Zapadne konferencije NBA lige.

29.04.2024

11:06

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija