• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

24.04.2024

16:16

Maligne bolesti postale su globalna epidemija! Evo za koje kancere stižu lekovi

Zoran Sinko

Društvo

Maligne bolesti postale su globalna epidemija! Evo za koje kancere stižu lekovi

Podeli vest

Direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO) Sanja Škodrić navela je da su maligne bolesti globalna epidemija!

Prema njenim rečima, inovativni lekovi drastično menjaju život pacijenata tako što - produžavaju život i poboljšavaju kvalitet života.

- Na poslednjoj listi stavljen je veliki broj inovativnih lekova za onkološke pacijente, a struka kaže da je to revolucija u Srbiji. Od 2018. godine se stavljaju intenzivno ovi lekovi na liste, tako da danas za mnoge karcinome imamo veliki broj inovativnih terapija, a za karcinom dojke ne postoji inovativni lek u svetu koji nije i kod nas stavljen na listu - kazala je Škodrić.

Ona je na regionalnoj konferenciji o zdravlju i zdravom životu koja se održava na Zlatiboru, navela da se nastavlja sa stavljanjem inovativnih lekova na liste s ciljem da Srbija ima sve terapije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Radosavljević: "Postaje moguće da rak zaista bude hronična bolest" Stižu inovativni lekovi za obolele od raka!
Društvo

Radosavljević: "Postaje moguće da rak zaista bude hronična bolest" Stižu inovativni lekovi za obolele od raka!

Primena pojedine najnovije terapije za obolele od karcinoma počela je na Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije (IORS), a očekuje se da do 15. maja stignu i svi ostali inovativni lekovi odobreni od strane Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO), a kojih ima više od 15, rekao je danas direktor Klinike za medikalnu onkologiju IORS Davorin Radosavljević.

02.04.2024

16:04

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija