• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.04.2024

12:51

Čekamo informaciju od austrijske policije! Oglasio se ambasador o nestanku male Danke: U stalnom smo kontaktu sa načelnikom UKP!

printscreen / Reuters

Društvo

Čekamo informaciju od austrijske policije! Oglasio se ambasador o nestanku male Danke: U stalnom smo kontaktu sa načelnikom UKP!

Podeli vest

Uloga ambasade je bila da po pravilu obavesti i poveže što širi krug naših državljana i da skrene pažnju na ovaj slučaj i na mogućnost da se devojčica koja je nestala nalazi na teritoriji Austrije, kaže Marko Blagojević, ambasador Srbije u Beču.

On navodi da je ambasada obavestila javnost, pre svega naše državljane o snimku devojčice koja odgovara opisu nestale Danke Ilić, a koji je nastao u centru Beča.

- U kontaktu smo i u koordinaciji sa našim MUP-om i u dogovoru sa njima smo to i uradili. U koordinaciji smo i sa austrijskom policijom koja je pokrenula istragu i sada očekujemo da austrijska policija utvrdi identitet lica koja se nalaze na ovom snimku - navodi Blagojević.

Foto: vienna.mfa.gov.rs

 

Kako navodi, jedna od najboljih saradnja između dve zemlje je upravo na polju saradnje dva ministarstva unutrašnjih poslova, tako da je tu komunikacija besprekorna.

- Stalno smo u kontaktu sa načelnikom UKP-a i sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i oni zaista posvećeno rade na ovom slučaju. Mi smo u stalnom kontaktu, pratimo sve što je novo i što može da pomogne ili ubrza utvrđivanje istine u vezi sa ovim slučajem. Mi to delimo i sarađujemo zaista besprekorno i profesionalno - navodi ambasador Srbije u Beču.

Podsetimo, austrijska policija počela je da traga za Dankom, a srpska policija je Europolu dostavila sve podatke i sam snimak koji je zabeležio jedan Srbin koji živi u Beču.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija