• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Politika

04.02.2024

16:51

Ministarka Grujičić osuđuje neprimereno ponašanje prema pacijentima: Žene koje imaju probleme u porodilištima treba to da prijave

Masha Bandjur

Društvo

Ministarka Grujičić osuđuje neprimereno ponašanje prema pacijentima: Žene koje imaju probleme u porodilištima treba to da prijave

Podeli vest

Ministarka zdravlja Danica Grujičić izjavila je da sve žene koje su imale "bilo kakve probleme" u zdravstvenim ustanovama treba to da prijave nadležnim organima.

Grujičić je kazala da osuđuje neprimereno ponašanje prema pacijentima.

Ona je ocenila da lekari postoje zbog pacijenata, a ne obrnuto.

"Sve žene koje su imale bilo kakve probleme mogu to da prijave dežurnom lekaru, načelniku odeljenja, direktoru ustanove, a ako tu ne reše problem mogu da se obrate Lekarskoj komori Srbije, zaštitniku prava pacijenata, zaštitniku građana, pokrajinskom sekretarijatu za zdravstvo i Ministarstvu zdravlja", navela je Grujičić.

Po njenim rečima, svaki lekar koji načini prestup ima svoje ime i prezime i treba da odgovara pred nadležnim organima i dodala je da ne treba cela struka da nosi teret "kolege koji se oglušio o svoj poziv".

"Svako treba da odgovara za svoje postupke i ne smemo da ćutimo i guramo probleme pod tepih (...) Od prvog dana mandata govorila sam da moramo imati zakon i sistem u kom ćemo kazniti one koji ne rade i nagraditi one koji nose zdravstveni sistem", izjavila je ministarka zdravlja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija