• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Blic

14.12.2023

13:59

Povučen još jedan proizvod sa tržišta Srbije: Ove baterije mogu da se zapale

MINISTARSTVO TRGOVINE TURIZMA I TELEKOMUNIKACIJA

Društvo

Povučen još jedan proizvod sa tržišta Srbije: Ove baterije mogu da se zapale

Podeli vest

Kako je danas objavljeno na sajtu Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija sa srpskog tržišta su povučene eksterne baterije za laptop brenda "Lenovo", serija 40ALLG2WWWП sa datumima proizvodnje: 22/0, 22/02, 22/03, 22/04, 22/05 i 22/06.

Kao razlog za povlačenje proizvoda sa tržišta je naveden rizik od požara.

Objašnjeno je da se u malom broju eksternih baterija za laptop sa serijskim brojem 40ALLG2WWWП zavrtnji mogu da se olabave, što može da izazove unutršnji kratak spoj i prouzorkuje pregrevanje, pa na taj način izazvati požar.

"Internom proverom utvrđeno je da se mera povlačenja odnosi samo na 13 komada baterija. Kupci su identifikovani i obavešteni o meri povlačenja proizvoda", naavodi se na sajtu NEPRO.

Ovo nije prvi električni uređaj koji je povučen sa tržišta Srbije. Nedavno je to bio slučaj sa električnim bojlerima robne marke TALAS, koji su povučeni zbog rizika od električnog udara.

Kako je navedeno, nesavršenost konstrukcije u pogledu zazora osnovne izolacije kod poznatog broja električnih bojlera može da dovede do strujnog udara ako nisu ispunjeni zahtevi navedeni u uputstvu za instalaciju. Kupci su mogli da zamene sporni deo ili čak da dobiju nov bojler.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija