• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Alo.rs

29.11.2023

11:55

Deca poludela za "plavim" čipsom! Novi Tik-Tok izazov gori od prošlog: Prži i razara želudac!

Shutterstock

Društvo

Deca poludela za "plavim" čipsom! Novi Tik-Tok izazov gori od prošlog: Prži i razara želudac!

Podeli vest

Jedna vrsta čipsa koja je zaludela decu i omladinu predstavlja grickalice valjkastog i spiralnog oblika. Dolaze u različitim ukusima, a neki od najpopularnijih su: Fuego (ekstremno začinjeni), Nitro (još ljući)...

Popularni sok koji košta čak 1.000 dinara je pre par meseci napravio pometnju među decom u Srbiji koja su gutljaj ovog energetskog pića prodavala vršnjacima za 100 dinara, a mirisanje 50! Posle skupocenog soka u Srbiju je stigao i plavi čips "Takis", za koji kažu da je "najljući na svetu" i deca su poludela za njim.

Među omladinom je sve popularniji ekstremno ljut čips "Takis" za koji i dalje pouzdano ne znamo gde ima da se kupi u Srbiji, ali sudeći po informacijama na društvenim mrežama, košta oko 200-300 dinara. Mnogi su ga nabavili iz inostranstva i snimili se kako ga isprobavaju, cemu svedoče viralni snimci na mrežama.

Foto: Shutterstock

 

Takis su grickalice valjkastog i spiralnog oblika. Dolaze u različitim ukusima, a neki od najpopularnijih su: Fuego (ekstremno začinjeni), Nitro (još ljući), Salsa Brava (salsa ukus), Zombie (sir i čili ukus) i Wild (ljuti ukus).

Osnovni sastojci Takis grickalica uključuju kukuruzni griz, biljno ulje i začine koji im daju karakterističan ukus i ljutinu. Pomenuti Fuego i Nitro važe za najekstremnije začinjene i često se pojavljuju u izazovima na društvenim mrežama, kao što su 'Takis Challenge' ili 'Takis Roulette'.

Na internetu su se pojavili navodi da Takis može da uzrokuje čireve i rak. Ove tvrdnje su opovrgnute, ali su lekari upozorili da preterana konzumacija može da izazove gastritis i druge želudačne probleme.

Foto: Shuterstock

 

Jedan od najpopularnijih trendova koji su osmislili tinejdžeri na TikToku bio je taj da izazovu prijatelje i porodicu da pojedu Takis da vide mogu li da izdrže njegovu ljutinu. Da li deca treba da kupuju ove proizvode, odlučiće roditelji. Stručnjaci savetuju da roditelji kada su ovakvi trendovi u pitanju budu oprezni, te da što više razgovaraju sa decom o njihovoj štetnosti kao i štetnostima novih tehnologija.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Ubica Aleksandra Šarca imao masku, crni kačet i crvenu jaknu! Svedoci opisali egzekutora člana "škaljarskog klana"!
Hronika

Ubica Aleksandra Šarca imao masku, crni kačet i crvenu jaknu! Svedoci opisali egzekutora člana "škaljarskog klana"!

Suđenje kriminalnoj grupi koju su, prema navodima optužnice Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, formirali odbegli vođa "kavačkog klana" Radoje Zvicer i Nikola Vušović, zvani Džoni sa Vračara, a kojom je obuhvaćeno još 43 optuženih, nastavljeno je danas u Specijalnom sudu u Beogradu izvođenjem pisanih dokaza koji su prikupljeni protiv optuženih članova posle izvršenja krivičnih dela.

09.05.2024

17:54

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija