• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: J. Marković

Autor: Informer.rs

24.01.2022

22:57

OVA ZVER JE TVRĐAVA NA TOČKOVIMA! Vojska Srbije ima vozilo kakvo malo ko ima! (FOTO, VIDEO)

Vojska Srbije

Društvo

OVA ZVER JE TVRĐAVA NA TOČKOVIMA! Vojska Srbije ima vozilo kakvo malo ko ima! (FOTO, VIDEO)

Podeli vest

Ovo vozilo koje je adut Vojske Srbije u stanju je da u izuzetno nepovoljnim uslovima i pri neprijateljskim borbenim dejstvima bezbedno preveze vojnike, budući da je njegova namena da vozilo i vojnike u njemu zaštti od mina i napada iz zasede

U pitanju je oklopno borbeno vozilo M-20 MRAP 6x6, koje su projektovali naši inženjeri! Malo je zemalja u svetu koje su u stanju da naprave ovakvo vozilo, ima ih desetak, a Srbija je među njima.

Reč je o borbenom oklopnom vozilu 6X6 tipa MRAP (Mine-Resistant Ambuch Protected) i napravljeno je na platformi šasije FAP-a 2228 koja se koristi u našem naoružanju, a rezultat je zajedničkog rada inženjera Vojnotehničkog instituta, Zastave TERVO i FAP-a.

 

Vozna osnova je bazirana na automobilu FAP 2228, čime se postiže unifikacija rezervnih delova i obezbeđuje visoka prohodnost i pokretljivost. Može da preveze do 12 pripadnika vojske po formuli 3+9. 

Dužina vozila je 7,21, širina je 2,62 m, visina do krova iznosi 2,47, dok visina sa turelom od 12,7 mm iznosi 3 m. Ukupna borbena masa oklopnog vozila je 22 tone. Vozilo može da se kreće sa maksimalnim uzdužnim nagibom od 60 stepeni, maksimalnim bočnim nagibom od 35 stepeni.

Ovo vozilo predstavio je pre 2 godine tadašnji ministar odbrane Aleksandar Vulin, izuzetno ponosan na postignuto.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Poslednji put sam ih video kod deponije, tu ima potok i cev! Ko zna šta su....": On je video Dankine ubice, i za Informer otkrio jezive detalje
Hronika

"Poslednji put sam ih video kod deponije, tu ima potok i cev! Ko zna šta su....": On je video Dankine ubice, i za Informer otkrio jezive detalje

Od male Danke Ilić(2) koja je 26. marta nestala u Banjskom Polju, već dva meseca nema ni traga ni glasa. Policija je prečešljala svaki pedalj ovoga kraja. Urađena su veštačenja predmeta uzetih iz automobila kojima je udarena devojčica kao i predmeti iz porodične kuće Dejana Dragijevića iz Zlota , osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić.

20.05.2024

09:14

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija