• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS

26.04.2020

10:09

BROJ DONORA KRVNE PLAZME RAPIDNO RASTE Od 342 osobe, njih 148 je prošlo trijažni razgovor

Društvo

BROJ DONORA KRVNE PLAZME RAPIDNO RASTE Od 342 osobe, njih 148 je prošlo trijažni razgovor

Podeli vest

Direktorka RFZO-a doktorka Sanja Radojević Škodrić rekla je za RTS da se broj donora krvne plazme rapidno povećava.

"Informativni razgovor je obavljen sa 342 ossobe, od kojih je 148 prošlo trijažni razgovor, a  44 osobe su zakazane za testiranje", rekla je Sanja Radojević Škodrić i napomenula da je tih 44 osobe odabrano jer mora da prođe tri nedelje od otpusta i poslednjeg negativniog testa.

- Do sada je krvnu plazmu primio jedan pacijent, druga plazma je zamrznuta, efekti lečenja su dobri kao što smo čuli od doktora Stevanovića, a o tome će govoriti lekari.

- Tržište lekovima je u potpunosti snabdeveno, o tome smo u samom startu vodili računa - rekla je  Radojević Škodrić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Norvezanin

pre 4 godine

Bravo za Sanju!!!Da vas Bog pozivi u zdravlju i sreci!!!Ako vama ne daj Boze bude trebalo javicu se dobrovoljno iako nisam imao koronu .Moj imunitet brani dobro!Pozdrav za lepu Sanju!!!

Norvezanin

pre 4 godine

Profesorka Sanja zaboravi da vas ovom prilikom zamolim kao divnu,plemenitu i uspesnu zenu da vidite kakve su vam mogucnosti da podignete broj trakica za diabeticare!!!Gledao sam na HEPPY tv trener u Bg je rekao da dobijaju jako malo trakica.Mislim da vasi strucnjaci koji to odlucuju bi trebali da se odnose shodno situaciji pa bi trebali znati da za 30 dana treba po 4 trakice minimalno.To bar nije tesko izracunati!!Ja se iskreno nadam da ce profesorka Sanja uzeti u obzir da se pomogne tim ljudima koji se nose sa podmuklom bolescu!!!Profesorka Sanjada ste lepi,zdravi i srecni citav zivot!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Histerija u SAD! Svi van sebe, i Kinezi šokirani Putinovim postupkom! Zapad nakon ovog više ne sme da se petlja sa Rusijom!
POKAZAO ZUBE

Histerija u SAD! Svi van sebe, i Kinezi šokirani Putinovim postupkom! Zapad nakon ovog više ne sme da se petlja sa Rusijom!

Odnosi između Rusije i SAD nastavljaju da se pogoršavaju, o čemu svedoče loše vesti koje su pre nekoliko dana stigle iz američke prestonice Vašingtona. Postalo je poznato da je predsednik Džo Bajden potpisao zakon (REPO) koji mu omogućava da konfiskuje zamrznutu rusku imovinu. Kako su primetili kineski novinari, ruski lider Vladimir Putin poneo se prilično neobično u tako teškoj situaciji. Ove podatke donosi Eastday.

06.05.2024

17:10

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija