• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

16.05.2024

19:18

Šok iz Humske! Partizan rešio da promeni ime!

ATA Images

Ostali sportovi

Šok iz Humske! Partizan rešio da promeni ime!

Podeli vest

Doneta je istorijska odluka na sednici Skupštine Jugoslovenskog sportskog društva.

Čelnici JSD Partizan, na čelu sa predsednikom Ostojom Mijailovićem, odlučili su da prihvate predlog Upravnog odbora da se formira radno telo, koje će u narednom periodu organizovati javnu raspravu vezanu za promenu imena i ukidanja onog Jugoslovenski u zvaničnom nazivu.

"U klubovima i među pristalicama crno-belih se već duži niz godina razgovara na ovu temu i tom prilikom iznose se različita mišljenja. Stiče se utisak da se u javnosti, u pojedinim prilikama, ime JSD Partizan zloupotrebljava i omalovažava, čime se nanosi šteta Društvu i njegovim članovima", navodi se na zvaničnom sajtu.

Međutim, konačnu presudu o promeni imena daće ipak partizanovci, koji će imati priliku da se izjasne po ovom pitanju.

"Javna rasprava ima za cilj da se celokupna crno-bela javnost i niko drugi odredi prema ovom pitanju, kao i da odluku o tome donesu svi navijači Partizana na osnovu demokratskog procesa. U njemu će svako imati pravo da argumentovano zastupa svoj stav. Posebno je važno naglasiti da je razgovor u okviru klubova o ovom pitanju prisutan već duži period, ali s obzirom da je reč o odluci od velike važnosti, postoji opšta saglasnost da je u proces odlučivanja potrebno uključiti sve partizanovce pre donošenja bilo kakvog dalekosežnijeg rešenja", poručili su iz JSD Partizan.

Foto: JSD Partizan

 

Takođe, predsednik Mijailović je iskoristio priliku i pozvao sve privrednike, kompanije i privredne subjekte koji su u mogućnosti i kojima je crno-bela boja na srcu, da prihvate poziv i uključe se u rad klubova JSD Partizan, bez obzira na veličinu ili popularnost sporta. Na taj način će pomoći klubove, ali i celokupno Društvo.

Članovi najvišeg rukovodećeg organa posebno zahvalili Aleksandru Stankoviću, predsedniku Odbojkaškog kluba i članu UO JSD, na tome što će u narednom periodu, značajnim sredstvima, biti sponzor JSD Partizan i pritom mu čestitali što će na narednoj Skupštini biti postavljen na mesto potpredsednika Društva.

Foto: JSD Partizan

 

Podsetimo, na Skupštini JSD Partizan se ozbiljno razmatrala i situacija u fudbalskom klubu, a članovi Skupštine javno su pozvali sve bivše i sadašnje sportiste, kao i veliku armiju navijača, da se pod hitno krene u proces ozdravljenja. Zbog toga će JSD, preko kancelarije generalnog sekretara. biti otvoren za predloge i razgovore sa svima koji žele da pomognu u procesu oporavka FK Partizan.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Rezolucija o Jasenovcu ne sme proći u Crnoj Gori jer ljuti Hrvate! Zagreb preti Podgorici odmazdom! Šta će sad Spajić i Milatović?!
Besramno!

Rezolucija o Jasenovcu ne sme proći u Crnoj Gori jer ljuti Hrvate! Zagreb preti Podgorici odmazdom! Šta će sad Spajić i Milatović?!

Crnogorski parlament raspravljaće o predlogu rezolucije o genocidu u Jasenovcu tek krajem juna, tj. za mesec dana, iako je debata po planu trebalo da bude na dnevnom redu ovih dana. U međuvremenu, DPS "ražalovanog" Mila Đukanovića zahteva da se rezolucija momentalno povuče jer ljuti Hrvate, tačnije ruši dobre odnose sa jednom od država članica Evropske unije i dovodi u pitanje proces EU integracija. Istovremeno, zvanični Zagreb preti Podgorici odmazdom ako se usudi da raspravlja masakru 700.000 ljudi, uglavnom Srba, u ustaškom logoru Jasenovac!

31.05.2024

21:06

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak
Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak

Kad god se nešto dogodi u Kremnima, rodnom mestu proroka Tarabića, većina ljudi je sklona da to tumači s dozom misterije...Česta grmljavina, sevanje munja, pa sinoć grom koji je udario u zgradu u centru sela, mnogima je uterao strah u kosti.

31.05.2024

17:31