• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

22.04.2024

20:57

Dvanaest godina je prošlo, a Srbija nije dobila ništa! Da li treba da napustimo Briselski sporazum? (VIDEO)

Aleksandar Jovanović Cile

Live TV

Dvanaest godina je prošlo, a Srbija nije dobila ništa! Da li treba da napustimo Briselski sporazum? (VIDEO)

Podeli vest

Gost Dnevnika TV Informer bio je predsednik Narodne stranke Vladimir Gajić. On je komentarisao današnju sednicu Saveta bezbednosti UN u Njujorku, ali i situaciju u kojoj se trenutno nalazi Srbija u odnosu na Kosovo i Metohiju i Republiku Srpsku.

Vladimir Gajić, predsednik Narodne stranke rekao je da se Srbija nalazi u jednom jako teškom položaju kada je u pitanju situacija na KiM i kada je u pitanju najavljena rezolucija u Srebrenici.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Vladimir Gajić

-Srpski narod je jedini u Evropi koji živi na KiM živi u getu i to u getu na koji se pristaje od strane EU i SAD-a. Mislim da Srbija treba da preduzme odlučnije i ofanzivnije korake. Kad je u pitanju Ohridski sporazum, mislm da Srbija treba da odbaci te predloge. Te crvene linije o kojima mi pričamo treba nekim konkretnim potezima da stavimo do znanja. Ja ne vidim kao drugu stranu kosovske Albance, ja kao drugu stranu vidim Evropsku Uniju. Taj Savet Evrope čini 49 država. To nisu nužno sve članice EU. To je organizacija koja je osnovana radi zaštite pojedinačnih građanskih prava. Srpski narod živi tamo u getu i obespravljen je na svakom polju.  Takva teritorija ne sme biti primljena u Savet Evrope- rekao je Gajić.

On smatra da mi treba da napustimo Briselski sporazum.

-Nije taj režim kosovskih Albanaca problem. 12 godina je prošlo i jedna sitnica, a to je Zajednica srpskih opština ni to čak nismo uspeli da dobijemo. Šta smo dobili posle 12 godina? Apsolutno ništa! Treba da povučemo liniju i da kažemo da ovako ne ide. Moramo da vratimo pregovore u Savet bezbednosti. Nema više razloga da razgovaramo sa EU- naveo je Gajić.

On je objasnio zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici sada ponovo pokreće.

-Epitet genocidnog naroda odgovara onima koji žele da sruše Dejtonski sporazum. Rade na tome trideset godina. BiH je zemlja koja je pod kolonijalnom upravom realno. To je pokušaj dezintegracije gde bi srpski narod trebalo da nastrada i da bude proteran. Rezultat na tom glasanju može da bude blizu nerešenog. To znači da pola sveta smatra da je to genocid, a pola sveta smatra da nije. Tu vidimo da je sve samo politika- rekao je Gajić.

 

Celu emisiju možete pogledati u videu:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Dok predsednik Vučić navodi realne argumente, Vjosa Osmani odgovara lažima i nebulozama! Velika bitka za Srbiju u Njujorku! (VIDEO)
Live TV

Dok predsednik Vučić navodi realne argumente, Vjosa Osmani odgovara lažima i nebulozama! Velika bitka za Srbiju u Njujorku! (VIDEO)

Na sednici Saveta bezbednosti UN Vjosa Osmani dala je repliku na reči predsednika Aleksandra Vučića. Gosti "Info dana" bili su analitičar Dejan Miletić, advokat Pavle Staničić, politikolog Marko Šćepanović i pukovnik Veselin Šljivančanin komentarisali su govor Vjose Osmani u Njujorku. Uživo u studio javio se i Lazar Stević, dopisnik Informera sa Kosova i Metohije.

22.04.2024

18:09

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Obradović preživeo pakao Istanbula! Odluka pada u petoj utakmici!
Košarka

Obradović preživeo pakao Istanbula! Odluka pada u petoj utakmici!

Košarkaši Monaka ostali su u borbi za plasman na fajnal for, pošto su u četvrtoj utakmici plej-ofa Evrolige savladali Fenerbahče u Istanbulu rezultatom 65:62! Time su puleni Saše Obradovića izjednačili u seriji na 2:2, pa će odluka o putniku u Berlin biti doneta u majstorici, u kojoj će Monako biti domaćin!

03.05.2024

21:56

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija