• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.04.2024

12:41

Više ne možemo odvojeno da posmatramo pitanja Kosova i Srpske! Veliki broj ubijenih u Srebrenici je stradao tokom borbi! (VIDEO)

Zoran Sinko

Live TV

Više ne možemo odvojeno da posmatramo pitanja Kosova i Srpske! Veliki broj ubijenih u Srebrenici je stradao tokom borbi! (VIDEO)

Podeli vest

Profesor dr Boris Bratina sa fakulteta u Kosovskoj Mitrovici govorio je o takozvanom genocidu u Srebrenici i rezoluciji vezanoj za njega tokom svog gostovanja u "Info jutru" Informer TV.

Bratina ističe da je veliki broj ubijenih u Srebrenici život izgubio u borbi, a ne u streljanjima.

- Ovaj sastanak je možda velika prilika da se pozovu zemlje koje su sponzori Rezolucije o Srebrenici, da se ona povuče. Oko Kosova i Metohije je veoma problematično. Više ne možemo odvojeno da posmatramo pitanje KiM, pitanje Republike Srpske i pitanje suvereniteta Srbije. Predsednik će očigledno dati sve od sebe da sve zemlje ovog sveta znaju tačno o čemu se radi. Mi shvatamo da će neke od njih glasati pod pritiskom. Mi danas imamo komentatore koji nemaju svoje značajno mišljenje. Po pitanju toga, svako će imati neki interes. Sve ovo se ne igra samo zbog Kosova i Metohije ili Srebrenice. Ja sam brojku od 1.200 ubijenih u Srebrenici čuo od lekara koji je bio tamo. Pri čemu nisu svi streljani, već brojni imaju prostrelne rane kao da su bili u borbi. Mi priznajemo da je to bio zločin, ali nije bio genocid. Svaki demanti je zakašnjenje u odnosu na vest. Oni više ne čuju naše objašnjenje da priznajemo zločin, a ne genocid. Teatar apsurda se nastavlja samo da bi neko opstao na vlasti - poručio je Bratina.

On napominje da Srbija ne sme da poklekne pred zahtevima sa Zapada.

- Dok se mi uvek trudimo da radimo prema argumentaciji i istini, vidimo da su zemlje Zapada potpuno razvezane od toga. Mi moramo da vidimo ko su naši saveznici. To su zemlje koje imaju istu sudbinu i zapravo su brojne, ali one to same ne vide. Popuštanje pred zahtevima koji su teritorijalni i politički je uvod u dalje popuštanje. Naše ponašanje u ime dobrih odnosa mora da bude jedino popuštanje. Radi se o borbi s vremenom. Politika je inače postala vremenska, ima tu dimenziju. Ta dimenzija je skopčana i sa prostornim promenama. Promeniti odnos prema Rusiji znači biti lud. Uvesti sankcije znači odmah ostati bez Kosova, bez podrške Rusa i podrške Kine - rekao je Bratina.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Stigao odgovor Kineza na brutalne pretnje Amerike! Putin dobio najbolje moguće vesti, ovo im nije trebalo!
PANIKA NA ZAPADU

Stigao odgovor Kineza na brutalne pretnje Amerike! Putin dobio najbolje moguće vesti, ovo im nije trebalo!

Američki državni sekretar Entoni Blinken praktično je zapretio Kini sankcijama SAD tokom sastanka ministara inostranih poslova G7 na italijanskom ostrvu Kapri 20. aprila. Najviši diplomata Sjedinjenih Američkih Država opisao je Kinu kao "glavnog davaoca" tehnologije, pomagaču u naoružavanju Rusije, rekavši da Peking podstiče "najveću pretnju evropskoj bezbednosti od kraja Hladnog rata", a na to je doboi odgovor od profesora ekonomije na univerzitetu u Notingemu, Či Meng Taun, u autorskom tekstu za "Konversejšn".

04.05.2024

05:30

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija