• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.04.2024

10:43

Aleksandar Vulin u Kolegijumu Informera: Potpuno je jasno da Zapad kontroliše opoziciju! (VIDEO)

Zoran Sinko

Live TV

Aleksandar Vulin u Kolegijumu Informera: Potpuno je jasno da Zapad kontroliše opoziciju! (VIDEO)

Podeli vest

Gost "Kolegijuma" Informer televizije bio je lider Pokreta socijalista Aleksandar Vulin.

Vulin kaže da je Srbija uvek opstajala zahvaljujući Rusiji.

- Mi nemamo šta da radimo osim da se borimo kao predsednik Vučić. Protiv nas se bori samo NATO pakt, samo Evropska unija i samo islamske zemlje. Je li malo? Kad nešto zafali dođeš u Kinu ili u Rusiju. Svaka generacija srpskih političara je doživela da opstanak srpskog naroda zavisi od Rusije. Uvek smo dolazili do Rusa da nam spasavaju glavu. Da nije Rusija opstala sve vekove, da li stvarno mislite da bi mi opstali? - pita Vulin.

"Osveta Srbima za pobedu u dva svetska rata"

- Mi nikada nećemo biti član Evropske unije. Kada je Velika Britanija otišla iz EU, ona je ostala klub zemalja koji je imao diviziju pod Staljingradom. Kada kažete Nemačka, prvo pomislite na Holokaust. Ovo je osveta Srbima za pobedu u dva svetska rata - poručuje Vulin.

Srpski svet sprečava Nemačku u širenju na jug

- Karađorđevi ustanici su imali san da svi Srbi imaju jednu državu. Prošla su dva-tri veka, a Zapad nam govori iste stvari kao i njima tada. Ako smo se svi obradovali ujedinjenju Nemačke, zašto Srbi ne mogu? Nemački faktor ne može da se širi na sever ili zapad, na istoku su mnogo moćni Rusi. Mogu samo na jug, a ko je tu? Srbi. Kako da se širite ako imate mnogo jaku Srbiju? Albanska nacija je formirana kao brana srpskoj težnji da izađe na more - kaže Vulin.

"EU i NATO su neprijatelji srpskog naroda"

Foto: Zoran Sinko

Aleksandar Vulin

- Ovo smo već gledali 2015. godine. Tad je bila slična rezolucija. To je bila glupost o tome da je srpska vojska silovala muškarce, žene i decu. Tada su Vučić i Putin zaustavili tu rezoluciju jer je bila u Savetu bezbednosti. Sad su (Zapad) izbegli Savet bezbednosti. Ja nemam nikakvih dilema kad su u pitanju EU i NATO pakt. Uopšte nemam sumnju da su oni neprijatelji srpskog naroda - ističe Vulin.

O sankcijama i genocidnoj etiketi

- Sankcije nisu prijatne. Sutra će srpska deca da čitaju da su im roditelji pripadnici genocidnog naroda. Tužilaštvo za organizovani kriminal se, par dana nakon što su mi uvedene sankcije, obratilo svim američkim službama i tražilo da se dostave bilo kakve informacije o meni. Ako ih nisu dostavili, onda možda i nije tačno to što oni kažu - navodi Vulin.

"Ko zna šta će Srbi uraditi ako ih ne bombarduješ"

- Kurti nije partner. On je neprijatelj, a Zapad ga naoružava. Ja se zalažem da mi počnemo da radimo na donošenju rezolucije o osudi genocida koji su sproveli Francuzi u Africi. Mi smo zgađeni količinom mržnje i laži koje su oko nas i onda zaboravljamo. Medlin Olbrajt je rekla da je bombardovanje Iraka i Avganistana, gde je ubijeno 500.000 dece, vredelo. Ako su Srbi genocidan narod, što da ih ne bombarduješ? Ko zna šta će uraditi ako ih ne bombarduješ na vreme - kaže Vulin.

"Zapad se gadi opozicije koja mu služi"

Foto: Zoran Sinko

Aleksandar Vulinž

- Vučić je jedini predsednik koji nema nuklearno oružje, niti naftu, a suprostavlja se Zapadu. To je njegova lična hrabrost i to će ga mnogo koštati u političkom smislu. Može ga koštati i u ličnom smislu. Ja sam ponosan na njega što je izabrao da bude slobodan čovek. Da je priznao Kosovo dobio bi Nobelovu nagradu. Bio bi kao Gorbačov koji je uništio Sovjetski Savez. Da je Vučić uveo sankcije Rusiji ljubili bi ga i grlili. Nas, koji im se suprostavljamo, iskreno mrze, ali one koji ih služe, preziru. Stvarno ih se gade. Smeju im se i gade im se - ističe Vulin.

"Nema Srbiji budućnosti na Zapadu"

- Šiptar nije pogrdna reč u srpskom jeziku. Na društvenim mrežama kada neko prenese moju izjavu sa tom rečju, ta objava se odmah briše. Šiptar je sinonim za Albanac. Zabranjuju nam da se borimo, razmišljamo i govorimo. Svaki naš govor može biti predmet sankcija. Šta je sporno u tome da ćemo da se borimo? Mi sutra da priznamo Kosovo, odustanemo od Republike Srpske, uvedemo sankcije Rusiji, jedno vreme bismo bili hit. Šta bi bilo posle? Nema Srbiji budućnosti na Zapadu - rekao je Vulin.

"Sve ovo što se dešava pred nama je priprema za novu podelu sveta"

- Ja sam se kao ministar u vladi zalagao za to da Srbija mora da napiše udžbenik iz istorije. Ova rezolucija će početi da zrači. Neka buduća generacija će prihvatiti nju. Svet je do ujedinjenja Nemačka funkcionisao po jasnim pravilima. Nismo imali ozbiljne ratove u svetu. Istorija nas uči da uvek postoje bar dve strane koje su sukobljene. Postoje dva shvatanja sveta koja se sukobljavaju. Velike sile su napravile pravila kako se ne bi sukobljavale. Imali smo dva bloka i tampon zonu, Jugoslaviju. Kad je razbijen Sovjetski Savez i Jugoslavija došli smo do toga da je 500.000 mrtve dece prihvatljivo. Normalno je da postoji podela, ali i da postoje pravila. Suština zla je da ne postoje pravila. Sve ovo što se dešava pred nama je priprema za novu podelu sveta - poručuje Vulin.

"Zar nije racionalno da budemo s Rusijom koja nam ništa ne traži?"

Foto: Zoran Sinko

Aleksandar Vulin

- Dajte nam priliku da budemo prozapadno orijentisani. Ja nisam zaljubljen u Brazil ili Rusiju. Ja sam zaljubljen u Srbiju. Oni dođu i kažu nam "priznajte Kosovo, ali...". Sad dolazi onaj sladak deo nakon tog "ali": "Ali, uvedite sankcije Rusiji"?! Pa, dobro, da li ste vi normalni? Rusija ništa ne traži od nas. Zar nije racionalno da budemo s njima? - upitao je Vulin.

"Obojene revolucije su zlo koje nigde nisu donele ništa dobro"

- Finansiranje nevladinih organizacija mora da se reguliše. Sve o obojenim revolucijama se može otkriti na osnovu toka novca. One su zlo. Nigde nisu donele ništa dobro. Ni tamo gde su pobedile, ni tamo gde nisu. Smatram da je potrebno da se donese zakon. Pokret socijalista će, po uzoru na zapadne zakone, tražiti da se donese zakon koji će regulisati nevladine organizacije. U Americi je u potpunosti zabranjeno finansiranje iz inostranstva. Dinar ne smete da dobijete - ističe Vulin.

"Rat u Bosni bi bio izbegnut da je primenjen Lisabonski sporazum"

- Na Balkanu imate više hiljada zapadnih NATO vojnika. Ne vidim ni jednog ruskog. Rat u Ukrajini je bilo moguće izbeći vrlo jednostavno, samo da se poštovao Minski sporazum. Rat u Bosni bi bio izbegnut da je primenjen Lisabonski sporazum. Da je neka druga vlast u Srbiji, mi bismo postali topovsko meso Zapada. Istog sekunda bismo postali deo šire koalcije u borbi protiv ovoga ili onoga. Šta će konkretno biti bolje u Srbiji ako mi ustupimo naše oružje Ukrajini? - komentariše Vulin.

O opoziciji u Srbiji

- Opozicija je okupljena pod pritiskom Zapada. Kod njih nema ideoloških sukoba. Oni se ljuto bore oko toga ko će biti vođa opozicije, ali da bi kontrolisati novac i medije. Da vidimo kako misle da izađu na izbore. Oni će izaći jer im je rečeno da izađu, kao što ranije nisu jer im je rečeno da ne izađu. Oni dobijaju direktivu kako od koga. U našoj opoziciji su uticajni Amerikanci, Britanci i Nemci. Potpuno je jasno da ih oni kontrolišu - rekao je Vulin.

"Nemci nisu pravili razlike kad su streljali Srbe tokom rata"

- Ovo nije napad samo na Republiku Srpsku. Ovo je napad na sve Srbe, gde god oni da žive. Svaki Srbin koji se rodi u svetu će biti genocidan. I oni koji glasaju u Parlamentu za rezoluciju će biti genocidni. Kad su Nemci okupirali Jugoslaviju tokom Drugog svetskog rata, nisu pravili razlike. Streljali su i one iz Demokratske stranke i iz Komunističke partije. Nije bilo podele - zaključio je Vulin.

Opširnije o ovim temama pogledajte u video-snimku:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija